به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام سیدمصطفی محقق داماد، رییس مطالعات علوم فرهنگ کشور و استاد دانشگاه امروز در همایش خشونت علیه زنان، چالش ها و راهکارها گفت: به نظر من بنده خشونت علیه زنان در دو حوزه قابل طرح است یکی اجتماعی است و دیگری خانوادگی است هرچند ریشه آن می تواند به یک ریشه برگردد و علل و جهت آن هم مشترک است.
وی گفت: به نظر می رسد علل و جهت خشونت علیه زنان را می تواند در دو دسته تقسیم و به دو جهت برگرداند یکی عملی و دیگری نظری است از جهت عملی اصطلاح از کوزه همان بیرون تراود که در اوست، است. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که اخلاق رو به انحطاط است.
وی با بیان اینکه رفتار با زنان یکی از شئونات اخلاق اجتماعی است، تصریح کرد: ملت ایران که افتخار می کنند همه مسلمان هستند و تحت تربیت اسلامی قرار دارند و شبانه روز چندین بار خدای خود را به مهربانی می خوانند چرا نسبت به دیگران خشن شده و همدیگر را تحمل نمی کنند؟
حجت الاسلام محقق داماد اظهار کرد: مگر تحمل علیه مردان وجود دارد؟ همانطور که علیه زنان خشونت می شود در مواردی نیز مردان نیز مورد خشونت قرار می گیرند. با وجود اینکه ما از خداوند مهربانی ها پیروی می کنیم ولی دایم نسبت به یکدیگر نامهربان بوده و به یکدیگر توهین می کنیم.
وی با اشاره به صفحه یکی از روزنامه ها که خبری مبنی بر خشونت علیه زن انتشار کرده بود، گفت: ننگ تاریخ ایران است که چنین اخبار خشونت باری در صفحه روزنامه های ما چاپ می شود، این اخبار از این قرار بود که مردی به خاطر اینکه زن خود را زجر دهد 10 نفر از فامیل زن را کشته و به زن گفته به خاطر این تو را نمی کشم که ببینی و زجر بکشی، این عمل برگشت به حیوانیت است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: خودم به عنوان یک روحانی شرمنده ام که نتوانستیم جامعه را متخلق تربیت کنیم، اخلاق دین شریعت است ما نتوانستیم آن را در جامعه پیاده کنیم.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید سرافکنده باشد، اذعان کرد: دانشگاه ها، دانشمندان، اساتید و همه مسئولان باید در یک اقدام همگانی بسیج شویم تا اخلاق را در جامعه ارتقا دهیم.
حجت الاسلام محقق داماد با اشاره به بعد نظری خشونت علیه زنان گفت: از بعد نظری مسئله خشونت علیه زنان و به طور کلی منع تبعیض یکی از مباحث حقوق بشری است تا جامعه و مدیران و مسئولان جامعه از صمیم قلب حقوق بشر را نپذیرفته و به آن اشراف کامل نداشته باشد راه به جایی نخواهیم برد باید بپذیریم.
وی ادامه داد: تا وقتی در این کشور اجتهاد مبتنی بر کرامت بشری و عدالت پا نگیرد و اجتهاد بر محور عدالت استوار نشود این مشکلات حل نخواهد شد.
وی ادامه داد: این دو اصل حقوق بشری است که کرامت بشری در رأس آن قرار دارد. امروز فلاسفه حقوق بشری کانت را فیلسوف حقوق بشر می دانند در حالی که ایشان در آثار خود یک کلمه از حقوق بشر نام نبرده است اما چرا به وی پدر حقوق بشر نام می نهند برای این است که وی کرامت بشری را مطرح کرده لذا به این دلیل است که گفته می شود کرامت بشری از حقوق بشری برمی آید.
حجت الاسلام محقق داماد در ادامه اظهار کرد: میان هستی حقوق بشر در فطرت و خودمان پیوستگی نداریم.
وی تصریح کرد: در خانواده چیزی نیست که فقط با قانون اداره شود دیوار این خانواده به قدری بلند است که قانون نمی تواند از آن بالا رود. آنچه مهم است عاطفه، عشق و اخلاق است ما باید اخلاق خانواده را بیشتر توسعه دهیم.
وی ادامه داد: عشق میان زن و شوهر قانون بردار نیست، قانون آخرین دوا است اولین تکلیف اول عشق سالاری و عاطفه است نه مردسالاری و زن سالاری. آنچه که در این زمینه نقش ایفا می کند، عشق است.
نظر شما