به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، تلاش همگانی برای ایجاد اشتغال، سومین مذاکره تلفنی روسای جمهور ایران و روسیه در مورد سوریه، توسعه روابط و همکاری های ایران و مغرب، استقبال ایران از گسترش همکاری با اتحادیه اروپا برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
تلاش همگانی برای ایجاد اشتغال در کشور ضروری است/خوشبینی به شرایط آینده اقتصادی کشور
حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری در گفت و گوی زنده و مستقیم تلویزیونی، ضمن ارائه گزارشی از مهمترین موضوعات روز کشور و اقدامات دولت در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، درباره مهمترین مسایل منطقه ای و بین المللی با مردم سخن گفت. رییس جمهوری یکشنبه شب و در ابتدای این گفت وگو در پاسخ به پرسشی درباره اشتغال و برنامه های دولت گفت: اشتغال مهمترین مساله کشور است و بیکاری می تواند معضل بسیار بزرگی برای جامعه و کشور ما باشد.
دکتر روحانی، یک تلاش همگانی برای ایجاد اشتغال در کشور را ضروری خواند و با اشاره به شمار گسترده فارغ التحصیلان دانشگاهی و نیاز آنان به اشتغال، اظهارداشت: کل شاغلین ما در سال 92 بیش از 21 میلیون و 300 هزار نفر بوده که این رقم امروز به 23 میلیون نفر رسیده است.
رییس جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما زیاد درباره بیکاری صحبت کردید، اما چرا این روزها حجم بیکاری تا این حد زیاد شده است، گفت: مسأله اشتغال مهمترین مسأله کشور است، یعنی در میان همه مسایل که حائز اهمیت، اشتغال مهمترین است و بیکاری میتواند معضل بسیار بزرگی برای جامعه و کشور ما باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه وجود یک یا حتی دو نفر بیکار در یک خانه خیلی می تواند نگرانکننده باشد، افزود: این مساله که یک جوان که به سن 25 الی 30 سال رسیده و عمدتا به دلیل نداشتن اشتغال، هنوز توان مالی برای ازدواج و شروع زندگی خانوادگی ندارد، خیلی مهم است. برای ما حیاتی است که برای اشتغال جوانان تلاش جدی انجام دهیم.
رییس جمهوری اظهار داشت: از آغاز دولت در جلسات اقتصادی یکی از مسایل اصلی، بحث اشتغال و سرازیر شدن جوانهای عزیز تحصیلکرده از دانشگاهها به بازار کار بود. دانشگاهها تأخیری را برای اشتغال ایجاد کرد. جمعیت محصل دانشگاه ما چند سال پیش حدود 2 میلیون بود و امروز به 4 میلیون و 800 هزار نفر رسیده و سالانه 800 الی 900 هزار نفر فارغ التحصیل می شوند که نیاز به شغل دارند. به اضافه افراد دیگری هستند که کار نیاز دارند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه تراکمی از افراد جویای کار در سالهای گذشته داریم، تصریح کرد: از سال 85 تا 90، وقتی به آمار اشتغال نگاه کنید، تقریباً اشتغال ثابت و خالص ما ثابت است. یعنی سالانه حدود 14 هزار شغل خالص ایجاد شده است. بیکاری در جامعه متراکم شده است.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه در دو سال گذشته آمار نسبتاً مناسبی برای اشتغال داریم، خاطرنشان کرد: کل شاغلین ما در سال 92، 21 میلیون و 300 هزار بوده است. بعد از آن در دو سال گذشته شرایط اشتغال بهتر شده و امروز کل شاغلین ما 23 میلیون نفر هستند.
دکتر روحانی در پاسخ به این سوال که البته رقم بیکاری هم اضافه شده است، گفت: افزایش تعداد متقاضیان کار، امسال تقریبا یک رکورد بوده است. امسال یک میلیون و 200 هزار نفر خواستار شغل بودند. امسال و پارسال ما سالی 700 هزار شغل ایجاد کردیم. 700 هزار رقم بسیار بالایی است. کشورهایی که در طول دهه گذشته توانستند به طور متوسط بالای 600 هزار شغل در سال ایجاد کنند، 5 کشور بودند.
رییس جمهوری اضافه کرد: البته در عین حال بیکارهای قبلی هم هستند، بیکارهای جدید هم به آنها اضافه میشوند. یعنی اگر سالی یک میلیون نفر وارد بازار کار شوند و ما 700 هزار شغل ایجاد کنیم باز 300 هزار نفر به آمار بیکاران اضافه شده است.
دکتر روحانی اظهار داشت: در دو سال گذشته به طور نسبی وضع اشتغال ما خوب بوده اما نسبت به تقاضا باز هم فاصله داریم. باید حداقل سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم. برای این کار همه باید دست به دست هم دهیم، یعنی دولت، کارآفرینان، بخش خصوصی، قوا و نهادهای دیگر. علت اینکه ما میگوییم باید از خارج سرمایه جذب کنیم و سرمایههای داخل را هم باید جذب کنیم، یکی از دلایلش همین بحث اشتغال است.
رییس جمهوری با طرح این سوال که اگر بخواهیم اشتغال درست کنیم راهش چیست؟، تصریح کرد: راه ایجاد اشتغال، سرمایهگذاری و ایجاد فضای مناسب برای فعالیت جوانهاست. یکی از فضاهایی که میتواند اشتغال کند فضای مجازی است. در فضای مجازی مردم میتوانند شغلهای مناسب داشته باشند.
سومین مذاکره تلفنی روسای جمهور ایران و روسیه در مورد سوریه
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که به عنوان رئیس جمهور ایران یا همان مبدع طرح سیاسی حل بحران سوریه در این مساله همواره مورد مذاکره و مشورت دست اندرکاران حل بحران سوریه قرار گرفته شب گذشته نیز در گفت و گوی تلفنی با همتای روس خود آخرین تحولات در سوریه را بررسی کرد.
بنابراین گزارش، طبق خبر پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، روسای جمهوری ایران و روسیه با استقبال از آتش بس در سوریه، تاکید کردند که مبارزه با تروریسم و گروههای تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره تداوم خواهد یافت.
حسن روحانی و 'ولادیمیر پوتین' در این تماس تلفنی که شنبه شب انجام شد، درباره همکاری های ایران، روسیه و سوریه برای گفت وگو میان دولت و مخالفان سوریه در آستانه؛ پایتخت قزاقستان، رایزنی کردند.
روحانی در تماس تلفنی پوتین با وی، ضمن تبریک سال نو میلادی به رییس جمهوری و ملت روسیه گفت: ما از آتش بسی که در سایه همکاری ایران، روسیه و سوریه، در سوریه تحقق یافت، استقبال می کنیم و در عین حال همفکری و هماهنگی بیش از پیش کشورها قبل از نشست قزاقستان را ضروری می دانیم.
رییس جمهوری، تداوم ارسال کمک های بشردوستانه را به مردم سوریه و بویژه در شهرهایی که همچنان در محاصره تروریست ها هستند، ضروری عنوان کرد و افزود: بسیار مهم است که بعد از پیروزهای اخیر بتوانیم این آتش بس را حفاظت و حراست کنیم.
روحانی، رایزنی فشرده میان وزارتخانه های خارجه دو کشور را در این عرصه مورد تاکید قرار داد.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز در این تماس تلفنی دستیابی به آتش بس را محصول همفکری و همکاری همه کشورهای خواهان صلح و آرامش در سوریه و بویژه ایران و روسیه ذکر کرد و گفت: وظیفه ما حفظ دستاوردهای موجود و در عین حال تداوم مبارزه مشترک علیه تروریسم بین الملل است.
رییس جمهوری روسیه با تاکید بر ضرورت رایزنی فشرده میان وزیران خارجه دو کشور پیش از مذاکرات گروههای سوریه ای در پایتخت قزاقستان، افزود: آماده همکاری با گروههایی در سوریه هستیم که حاضرند در مسیر صلح آمیز گام بردارند و بی تردید اجازه نمی دهیم که آتش بس شامل گروههای تروریستی مانند داعش، جبهه النصره و گروههای مشابه باشد.
این در حالی است که شنبه ۴ دی نیز این دو ریاست جمهوری با یکدیگر تماس تلفنی برقرار کرده بودند.
طبق خبر پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی شنبه شب در تماس تلفنی ولادیمیر پوتین با وی، با اشاره به پیروزی ارتش سوریه بر تروریست ها بویژه در حلب گفت: این پیروزی به تروریست ها پیام داد که نمی توانند به اهداف خود دست یابند و باید همزمان با این موفقیت و پیروزی، مذاکرات سیاسی آغاز و تداوم یابد.
رییس جمهوری برگزاری مذاکرات در آستانه پایتخت قزاقستان را گامی رو به جلو خواند و اظهارداشت: قزاقستان مکان مناسبی برای مذاکرات صلح میان گروههای مختلف معارضه و دولت سوریه است.
دکتر روحانی همچنین با تسلیت ترور سفیر مسکو در آنکارا به دولت و ملت روسیه گفت: این حرکت نشان می دهد که باید کاملا مراقب بود؛ چرا که تروریست ها با شکل و پوشش جدید به فعالیت های تروریستی روی آورده اند.
رییس جمهوری با تاکید بر تلاش در جهت رهانیدن تمام مردم سوریه در نقاط تحت محاصره این کشور از دست تروریست ها و ضرورت ارسال کمکهای انساندوستانه و دارویی، به پیروزی های اخیر اشاره کرد و گفت: باید مراقب بود که گروههای تروریستی با بهره گیری از فرصت های آتش بس، مجددا تجدید قوا نکنند و مناطقی را بویژه در برخی نقاط حساس سوریه به پایگاه جدید خود تبدیل نسازند.
رییس جمهوری روسیه نیز در این تماس تلفنی با تبریک پیروزی ارتش سوریه بر تروریست ها بویژه در شهر حلب ، گفت: همفکری و هماهنگی تهران و مسکو که تاکنون در راستای سیاست سازنده ای در عرصه بین المللی بوده ، ادامه خواهد یافت.
ولادیمیر پوتین اظهارداشت: دستاورد هماهنگی دو کشور، حصول یک پیروزی بزرگ در مبارزه با تروریسم بین الملل بوده است و اکنون باید همزمان با مبارزه با گروههای تروریستی ، این پیروزی ها را به سمت شروع مذاکرات سوق داد.
وی گفت: پیشنهاد ما این است که روند صلح در سوریه در قزاقستان آغاز شود .
طرفین همچنین بر تداوم رایزنی ها، همفکری ها و همکاری تهران – مسکو تاکید کردند.
در روز ۲۹ آذر نیز روسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در تماسی تلفنی درباره مهمترین موضوعات دوجانبه ،منطقه ای و بین المللی گفت وگو و تبادل نظر کردند.
حسن روحانی در این تماس تلفنی، با تاکید بر ضرورت تداوم حمایت دولت های ایران و روسیه از مردم سوریه در این دوران سخت گفت: بسیار مهم است که مردم سوریه احساس کنند در مبارزه علیه تروریست ها تنها نیستند.
روحانی ضمن انتقاد از بی توجهی غربی ها نسبت به مردم بیگناهی که در شرایط بسیار دشوار و تحت ستم تروریست ها در شهرهای مختلف سوریه گرفتار آمده اند ، تقویت همفکری و همکاری تهران – مسکو و تداوم کمکهای دارویی و غذایی برای مردم سوریه و ترغیب دیگر کشورها به ارسال این کمکها را ضروری برشمرد.
رییس جمهوری همچنین از نشست وزیران خارجه ایران، ترکیه و روسیه در مسکو استقبال کرد و گفت که این نشست می تواند به هماهنگی بیشتر سه کشور در کمک به مردم سوریه یاری برساند.
"ولادیمیر پوتین" رییس جمهوری روسیه نیز در این تماس تلفنی، بیرون راندن تروریست ها از شهر حلب و حاکمیت دولت سوریه بر این شهر را موفقیت آمیز دانست و بر ضرورت تداوم همفکری و همکاری تهران – مسکو دراین عرصه تاکید کرد.
رییس جمهوری روسیه نیز حمایت و ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم سوریه رادر شرایط کنونی ضروری خواند و گفت: وظیفه جامعه بین المللی و از جمله ایران و روسیه در دوره کنونی ، حفاظت از مردم سوریه و تداوم کمک رسانی به آنان دراین شرایط دشوار است.
وی همچنین بر ضرورت کمک رسانی به مردم بی دفاع و غیرنظامی سایر مناطق سوریه تاکید کرد.
توسعه روابط و همکاری های ایران و مغرب به نفع دو ملت و منطقه است
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوار نامه "حسن حامی" سفیر جدید مغرب در تهران، اظهار داشت: روابط تهران – رباط رو به گسترش و در مسیر توسعه قرار دارد.
رییس جمهوری توسعه روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی ایران و مغرب را به نفع دو ملت و منطقه دانست و خاطر نشان کرد: باید از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در راستای توسعه و تقویت مناسبات و همکاریهای فیمابین استفاده کنیم.
دکتر روحانی افزود: ایران و مغرب علاوه بر روابط تجاری و اقتصادی میتوانند در دیگر بخشها از جمله مناسبات فرهنگی و علمی روابط خوبی با هم داشته باشند.
رییس جمهوری با اشاره به ضرورت توسعه رایزنیها و مشارکت بیشتر ایران و مغرب برای حل و فصل مسایل علیالخصوص موضوعات مربوط به منطقه شمال آفریقا اظهار امیدواری کرد با کمک و همکاری همه کشورهای منطقه بویژه ایران و مغرب، شاهد ثبات و امنیت در کشورهای مسلمان باشیم.
حسن حامی سفیر جدید مغرب نیز در این دیدار، ضمن تقدیم استوارنامه خود به دکتر روحانی، روابط ایران و مغرب را دوستانه و برادرانه دانست و گفت: ما همواره مواضع جمهوری اسلامی ایران را در مورد اعتقاد به حل و فصل مسایل و مشکلات بینالمللی از طریق دیپلماسی و گفتگو ارج مینهیم.
سفیر جدید مغرب با بیان اینکه امروز اهتمام و تمایل مشترک و صادقانهای برای توسعه مناسبات و همکاریها میان مسئولان دو کشور وجود دارد، بر تلاش در راستای گسترش و تقویت روابط همه جانبه تهران – رباط تأکید کرد.
وی اراده سیاسی و نظرات جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل مسایل و مشکلات منطقهای و کشورهای مسلمان بویژه در شمال آفریقا را بسیار دوستانه و صادقانه دانست.
تاکید بر استفاده از توانمندی های مشترک برای ایجاد جهش در همکاری های تهران - برلین
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوار نامه سفیر جدید آلمان در تهران گفت: آلمان همواره برای ما کشوری با روابط خوب سنتی در اروپا تعریف شده است و تهران از گسترش و تعمیق بیش از پیش روابط با برلین، استقبال می کند.
رییس جمهوری با اشاره به نقش مثبت آلمان در مذاکرات هسته ای و تاکید بر ضرورت تداوم این نقش در اجرای دقیق و کامل برجام ، اظهارداشت: سطح همکاری های ایران و آلمان بعد از برجام و حذف موانع، رو به گسترش بوده و برای ایجاد شتاب در این همکاری ها و برداشتن گامهای بلندتر تا رسیدن به نقطه آیدهآل، باید روابط در بخش های بیمهای و بانکی تسریع و تسهیل شود.
دکتر روحانی سپس به سابقه همکاری شرکت های بزرگ آلمانی با شرکای تجاری خود در ایران اشاره کرد و گفت: دو کشور می توانند در حوزه های فنی - مهندسی و از جمله ساخت نیروگاه ها و راه آهن همکاری های خود را بیش از پیش توسعه دهند.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، توسعه همکاریهای فرهنگی و دانشگاهی دو کشور را نیز ضروری برشمرد و گفت: ایران و آلمان همواره روابط فرهنگی مستحکمی با یکدیگر داشته اند و این همکاری ها و روابط فرهنگی را می توانیم در زمینه های دانشگاهی ، تحقیقاتی و هنری گسترش دهیم.
دکتر روحانی در ادامه به موضوع تروریسم و خطرات آن برای همه کشورهای جهان اشاره کرد و افزود: حفظ ثبات و امنیت منطقه و مبارزه با تروریسم برای نه تنها کشورهای منطقه بلکه برای همه جهان مهم است و باید در این عرصه همه کشورها با یکدیگر همکاری کنند.
"میکائیل کلور برشتولد" سفیر جدید آلمان در تهران نیز با تقدیم استوارنامه خود به دکتر روحانی ، تاکید کرد که برلین مصمم است سطح همکاری ها خود را با تهران در همه حوزه ها بویژه در حوزه فناوری های نوین ، ارتقاء دهد.
سفیر جدید آلمان ، گسترش و تعمیق همکاری های فرهنگی و علمی دو کشور را نیز در کنار همکاریهای اقتصادی و سیاسی ضروری خواند و گفت: ما آماده تعمیق همکاری های علمی ، دانشگاهی و هنری میان دو کشور هستیم.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت و نقش توافق هسته ای در توسعه همکاریهای مشترک تصریح کرد: آلمان قویا متعهد به اجرای کامل و دقیق برجام است و از همه توان خود برای اجرای کامل این توافق از سوی سایر کشورها، استفاده خواهد کرد.
برشتولد آماده شدن نخستین ایرباس ساخت اتحادیه اروپا در هامبورگ برای تحویل به ایران را پیامی قوی برای اجرای برجام برشمرد و گفت: ما از هیچ تلاشی برای اجرای کامل برجام دریغ نخواهیم کرد و این به نفع روابط دو کشور ، منطقه و جهان است.
سفیر آلمان در تهران سپس به مسایل منطقه ای و ضرورت تقویت همکاری های مشترک در این عرصه اشاره کرد و اظهارداشت: آلمان در خصوص مسایل منطقه ای ، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان بازیگری بسیار مهم می داند که دستیابی به هیچ راه حلی بدون حضور این کشور امکان پذیر نیست.
توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین، از اصول اساسی سیاست خارجی ایران است
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه "خرمن اورتگا آلمیدا" سفیر جدید اکوادور در تهران، با اشاره به اینکه ایران و اکوادور نقطه نظرات مشترکی در بسیاری از مسایل منطقهای و بینالمللی با هم داشته و دیدگاه دو کشور در زمینه ریشه معضلات و مشکلات جهانی مشابه است، گفت: مداخله قدرتهای بزرگ و رویکرد یکجانبهگرایی از عوامل اصلی بیثباتی در مناطق مختلف جهان است.
دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت توسعه روابط جنوب – جنوب و فعالتر کردن سازمانهای بزرگی مانند جنبش عدم تعهد، خاطر نشان کرد: ایران و اکوادور باید در راستای توسعه تقویت و تحکیم روابط و همکاریهای تجاری، اقتصادی، فرهنگی و علمی فی ما بین، تلاش کنند.
رییس جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی در توسعه روابط خود با اکوادور قایل نیست، افزود: امروز بخش خصوصی و شرکتهای توانمند ایرانی آماده ارایه خدمات فنی – مهندسی در اکوادور در زمینه ساخت جاده و نیروگاه هستند و میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای موجود، همکاریهای دو کشور را در بخشهای مختلف صنعتی و انرژی گسترش دهیم.
«خرمن اورتگا آلمیدا» سفیر جدید اکوادور نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رییس جمهوری کشورمان، گفت: روابط ایران و اکوادور همواره روابطی دوستانه و رو به گسترش بوده و خواهد بود.
سفیر جدید اکوادور با اشاره به اشتراکات گسترده دو کشور در بخشهای مختلف، بر تلاش در راستای گسترش و تحکیم مناسبات همه جانبه تهران – کیتو تأکید کرد.
ایران از گسترش همکاری با اتحادیه اروپا و از جمله رومانی استقبال می کند
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوار نامه سفیر جدید رومانی در تهران گفت: جمهوری اسلامی ایران و رومانی ظرفیت های زیادی برای تقویت همکاری های مشترک دارند که باید از این فرصت ها استفاده کرد.
روحانی با اشاره به طرح های گسترده ایران برای تقویت راههای ارتباطی ترانزیتی بویژه حمل و نقل ریلی اظهارداشت: رومانی می تواند دروازه جمهوری اسلامی ایران برای ورود به اروپا از طریق دریای سیاه باشد و رومانی نیز می تواند از طریق ایران به بازارهای اسیا و خاورمیانه راحتتر و سریعتر دسترسی یابد.
رییس جمهوری همچنین تقویت همکاری های دو کشور در عرصه های صنعتی ، انرژی و کشاورزی را ضروری برشمرد و با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در بخارست در آینده ، افزود: بخشهای خصوصی ایران و رومانی ظرفیت های گسترده ای برای همکاریهای مشترک دارند و می تواند در تقویت همکاریهای دو کشور نقش آفرینی کنند.
روحانی با اشاره به قراردادهای مهم میان ایران و کشورهای اروپایی که بسیاری از آنها اجرایی و شماری نیز در مرحله انعقاد است ، گفت: رومانی نیز می تواند با تقویت همکاریهای بانکی و بیمه ای از فرصت های پسابرجام بهره بگیرد.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه هیچ مانعی در مسیر تقویت همکاری های تهران – بخارست نیست ، گفت: ضروری است که همکاری های دو کشور نه تنها در حوزه های سیاسی و اقتصادی بلکه در حوزه های فرهنگی ، علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی نیز بیش از پیش گسترش یابد.
"ادریان کوزیاسکی " سفیر جدید رومانی در تهران نیز ضمن تقدیم استوارنامه خود به رییس جمهوری ، تاکید کرد که بخارست مصمم است روابط خود را با تهران در همه حوزه های مورد علاقه بیش از پیش ارتقاء بخشد.
سفیر جدید رومانی گفت : ایران و رومانی از امکانات گسترده برای تعمیق همکاری ها و روابط برخوردارند که باید از این امکانات بیش از پیش استفاده کرد.
وی خواهان تقویت همکاری های فرهنگی ، علمی و دانشگاهی دو کشور شد و ابراز امیدواری کرد که در دوره ماموریتش ، سطح روابط ایران و رومانی در همه عرصه ها بیش از پیش گسترش یابد.
دیدار سفرای جدید ایران در هفت کشور با رییس جمهوری
سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در کشورهای تانزانیا، بلاروس، اتیوپی، اروگوئه، گرجستان، برزیل و کره شمالی روز شنبه و پیش از عزیمت به محل مأموریت خود با رییسجمهوری دیدار و گفتوگو کردند.
روحانی در این دیدار با تاکید بر ضرورت تلاش سفرای کشورمان در راستای توسعه روابط ایران با سایرکشورها، گفت: دولت تدبیر و امید نسبت به گسترش روابط دوستانه با همه کشورها اهتمام دارد و همواره بر توسعه مناسبات در عرصه بین المللی بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک تأکید کرده است.
رییسجمهوری همچنین برای سفرای کشورمان در انجام مأموریتهای محوله آرزوی موفقیت کرد.
در این دیدار موسی فرهنگ، سفیر جدید ایران در تانزاینا،اویسی سفیر جدید ایران در بلاروس، خاکپور سفیر جدید ایران در اتیوپی، پسندیده سفیر جدید ایران دراروگوئه، قوام شهیدی سفیر جدید ایران در گرجستان، سقائیان سفیر جدید ایران در برزیل و عمادی سفیر جدید ایران در کره شمالی بر تلاش خود در جهت ارتقاء سطح روابط ایران با این کشورها تأکید کردند.
انتقاد امینزاده از فراوانی و تعدد قوانین در کشور
الهام امین زاده درنشست فعالان اجتماعی شهرستان آبادان، انجمن های مردم نهاد، دهیاران و بانوان فعال اجتماعی شهرستان با تشریح روند تنظیم سند حقوق شهروندی دردولت یازدهم، افزود:پنجم آذرماه ۹۲ منشور حقوق شهروندی تنظیم شد و همزمان در گزارش صد روزه رئیس جمهوری به مردم نیز این مهم مطرح شد.
وی اظهار داشت:زمان زیادی برای تنظیم این سند نبود و باید درمدت زمان سه ماه منشور حقوق شهروندی تهیه می شد، قانون نویسی و منشور نویسی زمان زیادی نیاز داشت، ولی با مشورت با اقلیت ها، دانشگاه ها و حوزه های علمیه رفته و اخذ نگاه های کارشناسی متخصصان در رشته های حقوق و روانشناسی، این مسائل بررسی شد.
دستیار رئیس جمهوری در امورحقوق شهروندی گفت: فرآیند پیگیری حقوق شهروندی، مقطعی نیست، بلکه فرآیند تدریجی، تکاملی و مشارکتی است و در زمینه حقوق شهروندی مردم نیز باید مشارکت کنند.
امین زاده تصریح کرد:نمی توان گفت که فقط دولت وظیفه پیگیری حقوق شهروندی را برعهده دارد، بلکه شهروندان نیز در پیگیری تحقق حقوق خود نیز نقش اساسی ایفا می کنند.
وی اظهار داشت: درمسیر تحقق حقوق شهروندی مشکلاتی نیز وجود دارد که باید این مشکلات با مشارکت همگانی از سر راه برداشته شود.
امین زاده دربخش دیگری از سخنانش با تشریح ماده ۲ سند حقوق شهروندی گفت:در این ماده، شهروندان از حق زندگی شایسته و لوازم آن همچون ارتقاء سلامت، غذای سالم، درمان مناسب، حق اشتغال، دسترسی به دارو، بهداشت محیط، آب بهداشتی، شرایط محیط زیستی سالم و غیره برای ادامه زندگی برخوردار هستند.
دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی گفت: شهروندان حق دارند از امنیت، استقلال، وحدت و اقتدار ملی برخوردار باشند و شهروندان آبادانی هم این حق را دارند از این مورد برخوردار باشند زیرا امنیت ایران را آبادان تضمین می کند.
دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی در بخش دیگری ازسخنانش گفت:منشور حقوق شهروندی همه جانبه است اما تلاش شده تا کتابی حجیم و خارج از حوصله مردم نباشد و پس از رونمایی سند حقوق شهروندی ازسوی رئیس جمهوری، اگر شهروندان برای اصلاح آن، نظراتی دارند می توانند به قانونگذاران اطلاع رسانی کنند و باید فضایی پیش بینی شود تا انتقادات و پیشنهادات مردم را دریافت کنیم.
امین زاده گفت : بخش عمده قوانین این سند در قانون ضمانت اجرایی دارد ولی ضمانت اجرای بندهایی از این سند ضعیف است و باید با تغییرلایحه ها و پیشنهادات آیین نامه ها و دستورالعمل ها حقوق شهروندی را تقویت کنیم.
دستیار رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی افزود : متاسفانه به قدری فراوانی قانون داریم و در کشور ۱۶۰ مرجع ایجاد قانون و مقررات وجود دارد، مرکز شورای اسلامی، دولت، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و تمامی شوراهای شهر و روستا و نهادهای دیگر، ایجاد مقررات می کنند.
امین زاده تصریح کرد:هر قانون و مقرراتی که تصویب می شود،باید با لحاظ حقوقی شهروندان باشد و قرار نیست عوارضی ایجاد شود که برای مردم مشکل مالی ایجاد کند.
وی اظهار داشت: در تهران پل های زیبایی وجود دارد که از دور زیبا هستند، اما برخی زیر آن در حال استنشاق مواد مخدر هستند، بنابراین در اجرای هر طرح عمرانی، سلامتی شهروندی و بهره مندی حقوق آنها دیده نمی شود و حقوق شهروندی رعایت نمی شود.
آغاز رویداد فرهنگی مشهد ۲۰۱۷ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
برنامه های رویداد مشهد ۲۰۱۷ (پایتخت فرهنگی جهان اسلام) صبح دوشنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان این کلانشهر در حرم مطهر رضوی آغاز شد. در مراسم آغازین رویداد فرهنگی مشهد ۲۰۱۷ که در صحن آزادی حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) برگزار شد، علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی، آیت الله سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد، قائم مقام آستان قدس رضوی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و سایر مسئولان این استان نیز حضور داشتند.
در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن عرض ارادت به ساحت مقدس حضرت امام رضا (ع) و زیارت روضه منوره حرم مطهر رضوی، رویداد فرهنگی مشهد ۲۰۱۷ را در کنار مضجع شریف ثامن الحجج (ع) آغاز کرد.
پخش صلوات خاصه حضرت امام رضا (ع) و مداحی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) زینت بخش این مراسم بود.
به مناسبت انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۰۰ برنامه فرهنگی و آموزشی در گستره ملی و منطقه ای در طول سال ۲۰۱۷ در این کلانشهر مذهبی برگزار می شود.
نظر شما