به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد،آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز(15 دی) هشتیمن همایش سیره علوی در دانشگاه لرستان، گفت: باید جامعه را تعلیم دهیم که روی پای خودش بایستد هم در بعد اقتصاد خانواده و هم اقتصاد جامعه، اصل اساسی است و از اساسی ترین اموری است که منابع دینی به آن تاکید دارد.
وی بابیان اینکه صرفه جویی و قناعت، اصل مهمی در حوزه اقتصاد است، افزود: صرفه جویی به معنی فشار آوردن و نخوردن و نپوشیدن نیست.
آیت الله اراکی، با بیان اینکه صرفه جویی باید اساس زندگی باشد، اذعان داشت: خروج از رکود با تجارت و فعالیت های بازرگانی محقق می شود.
وی افزود: باید رابطه بین تولید گر، بازار و تاجر راهکاری ساده باشد که محصولات تولیدی سریع به بازار برسد.
وی با بیان اینکه دولت به دنبال خدمت و پیشرفت اقتصادی است، افزود: شیوه های رونق اقتصادی برای فعالیت تولید و بازرگانی در جامعه باید به کار گرفته شود تا اقتصاد مقاومتی محقق شود.
آیت الله اراکی، اقتصاد سرمایه دارایی مبتنی بر انحصار است، افزود: نفی انحصار از شاخص های محوری تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل کمبود اشتغال انحصار طلبی موجود در جامعه است، افزود: باید این پدیده بررسی و با انحصار طلبی به صورت ریشه ای برخورد شود.
آیت الله اراکی، افزود: باید انحصار منتفی شود تا اقتصاد رونق یابد.
باید کار را به خانه های مردم ببریم
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با بیان اینکه باید کار را به خانه ها ببریم، افزود: هیچ خانم و هیچ مردی نباید کار نداشته باشد و بازنشستگی معنی ندارد باید در هر خانه ای کار وجود داشته باشد.
آیت الله اراکی، افزود: باید هزینه تولید کالای داخلی پایین آید و بتوانیم کار ارزان تولید کنیم تا فرصت رقابت از کالای خارجی گرفته شود.
وی با اشاره به اهمیت پشتیبانی از عرضه تولیدات کشاورزی و دامی، افزود: تولید و تشویق در این عرصه بستر تقویت تولید است.
وی با بیان اینکه اقتصاد روان و شکوفا مبتنی بر بازرگانی روان و شکوفاست، افزود: اگر می خواهیم تولید و اشتغال در جامعه به وجود آبد با از کار و بازرگانی حمایت کنیم.
آیت الله اراکی، خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که سرمایه های خرد از خانه ها خارج شود و از تجمیع سرمایه ها جلوگیری شود و بانک ما باید در عرصه تولیدات فعال باشد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، افزود: کار سیستم بانکداری امروز کشور بدترین کاری است که در حوزه سرمایه گذاری و اقتصادی انجام می شود.
وی افزود: بانک زمینه های سرمایه گذاری را در حوزه های مختلف بررسی می کند و بعد این ظرفیت ها را به سرمایه گذار معرفی می کند ونقش آن تنها واسطه بین سرمایه گذار و تولید گر دارد و سودی حلال و درست نیز نصیب بانک ها می شود.
نظر شما