ششمین همایش سالانه موزه ملی علوم و فناوری آغاز به کار کرد

خبرگزاری شبستان: ششمین همایش سالانه موزه ملی علوم و فناوری با شعار «یادگیری مفاهیم علمی در موزه ها» به مدت سه روز در محل موزه ملی ایران و موزه ارتباطات آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری، آیین گشایش ششمین همایش سالانه این موزه در محل موزه ملی ایران و‌ با حضور سیف‌الله جلیلی رئیس موزه علوم و فناوری، گودرز صادقی رئیس دانشگاه محقق‌اردبیلی، سیدحسین مجتبوی رئیس دانشگاه‌های فرهنگیان خراسان‌رضوی، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران، اساتید، دانشجویان و اصحاب رسانه برگزار شد.


در ابتدای مراسم دکتر جلیلی با بیان این که موزه‌های علوم و فناوری در دو قرن اخیر به عنوان مراکزی تحت عنوان دانشگاه‌های عمومی جایگاه خود را پیدا کرده‌اند، تصریح کرد: توجه و تحول موزه ها در بین کشورهای جهان طی قرن اخیر گسترش چشمگیری داشته، چیزی که در ایران به آن کم‌توجهی می‌شود. وی افزود: پیش از این موزه ها غالبا نقش تفریحی داشته اند اما پس از دو جنگ‌ جهانی، غالبا نقش آموزشی پیدا کرده اند.


رئیس‌موزه علوم و فناوری با اشاره به اینکه سایت ایکوم در سال ۲۰۰۷ هدف موزه‌ها را استفاده از میراث فرهنگی و علمی در توسعه آموزش تعریف کرد، افزود: نقش موزه علوم و فناوری ایجاد نوآوری و مرکزی‌ برای توسعه خلاقیت و رشد ایده‌ها، ایجاد اشتغال و کمک به اقتصاد دانش‌بنیان و کمک به تربیت نسلی مفید و کارآمد است.


در ادامه این همایش محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی به جایگاه علم و فناوری در کشور اشاره کرد و افزود: باید میان موزه علوم و فناوری با سایر موزه ها و مراکز علم و نیز تکنولوژی گذشته با آینده ارتباط بیشتری برقرار کرد تا موجب خلاقیت و نوآوری بین مردم و نسل جوان  و نیز تقویت موضوعات دانش بیان گردد.


معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ایران سابقه ای دیرینه در عرصه علوم دارد و این تجربه و سابقه می تواند جایگاه موزه های ما را ارتقا بخشد.


دکتر خادمی معاون اجرایی یونسکو بعنوان سخنران دیگر این مراسم، ضمن قرائت بیانیه رئیس یونسکو در ایران گفت: توجه به موزه های علم و فناوری نشان دهنده اهمیت فناوری است و سازمان یونسکو به علم و فناوری توجه ویژه ای دارد. وی بیان کرد: با رشد علم مسایل مختلف هر کشوری حل می شود و موزه های علم و فناوری با شیب تندی دانش مردم را بهبود می بخشد و این موزه ها ارتباط موثری با میراث هر کشور دارد.


خادمی ادامه داد: دانشگاه جندی شاپور در هزار و ۸۰۰ سال قبل در رشته های مختلف علمی تاسیس شده است که در آن بیش از ۴۰۰ هزار عنوان کتاب در حوزه های مختلف وجود دارد. وی وجود چهره های دانشمند در کشور را بیانگر نقش کم نظیر ایرانیان در تولید علم و فناوری دانست.


دبیر علمی این همایش نیز با بیان این که موزه علوم و فناوری یکی از نهادهایی است که مسئولیت ترویج علم در جامعه را بر عهده دارد تصریح کرد: همایش های سالانه موزه علوم و فناوری برای به دست آوردن ادبیات تخصصی در زمینه ترویج علم و ایجاد ادبیات مشترک میان متخصصان است.


دکتر فاطمه احمدی افزود: امسال اهداف و محورهای همایش بر اساس شعار جهانی ایکوم در سال ۲۰۱۶ یعنی «یادگیریم مفاهیم علمی در موزه ها» تدوین شده است. وی ارائه مقالات تخصصی را از جمله برنامه های همایش برشمرد و گفت: در این همایش از میان مقالات متعدد ارسال شده، ۸ مقاله به صورت شفاهی و ۱۶ مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.


خانم مانوی سِت استاد دپارتمان موزه شناسی موزه ملی هند و آقای میکومارکوس میلیکوسکی مدیر ایده پردازی مرکز علم هروکا فنلاند از دیگر مهمانان این همایش بودند که قرار است طی این سه روز سخنرانی و کارگاه داشته باشند.


در همایش سه روزه موزه ملی علوم و فناوری که تا ۱۶ دی ماه ادامه دارد، علاوه بر انواع سخنرانی و ارائه مقاله، دو نشست تخصصی با عنوان «تفسیر و بازنمای علم در موزه» و «موزه بستری برای ارتباط یا علم» و سه کارگاه با عنوان «محتواسازی در موزه های علوم»، «درک مخاطبین» و «یادگیری ریاضی از طریق معما و بازی» نیز اجرا می شود.


بررسی ظرفیت های موزه ملی علوم و فناوری به عنوان تسهیل گر ترویج علم و یادگیری مادام العمر؛ بهبود و توسعه کارکردهای موزه ملی علوم و فناوری برای یاددهی موثرمفاهیم علمی و دستاوردهای فناوری؛ ایجاد بستری مناسب برای گسترش ارتباط موزه ها با مدارس،دانشگاه ها و مراکز صنعتی کشور؛ سازماندهی،هدایت و گسترش راه ها و زمینه های همکاری کارشناسان و متخصصان موزه ها و موسسات مروج علم و همچنین دستیابی به شیوه های بازنمایی جذاب و تعاملی مفاهیم علمی و فناوری از اهداف برگزاری این همایش سه روزه است.


در این مراسم همچنین از اساسنامه، چارت و لوگوی جدید موزه ملی علوم و فناوری که طراحی آن توسط انجمن گرافیک ایران انجام گرفته، رونمایی شد.


موزه ملی علوم و فناوری به عنوان یک موسسه پژوهشی و آموزشی هر ساله با برگزاری همایش سراسری خود میزبان علاقه‌مندان حوزه ترویج و عمومی‌سازی علم می‌شود تا موزه‌ها و مراکز علم به عنوان ابزار کارآمد در آموزش علوم در کنار آموزش رسمی شناخته شوند.

کد خبر 599357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha