خبرگزاری شبستان // فارس
دسفرال؛ نام دارویی است برای بیماران تلاسمی، که مصرفش برای آنان از نان شب هم مصرفش واجب تر است؛ اما چندی است که توزیع آن در فارس به مشکل برخورده و بیماران نمی توانند به درستی این دارو را تهیه کنند، نمونه مشابهی هم دارد که تولید داخل است و گفته می شود عوارضی دارد ؟؟
مسئولان قول هایی برای رفع این مشکل داده اند؛ اما ظاهرا این قول ها به وادی فراموشی سپرده شد.
آخرین اقدام وزارت بهداشت برای رفع این مشکل بخشنامه ای با امضای وزیر بهداشت بود که از اردیبهشت سال 1390 دسفرال در همه مراکز درمانی بیماران تالاسمی توزیع شود؛ اما در استان فارس با رسیدن به ماه مرداد هم خبری از توزیع دسفرال نشد.
این درحالیست که اخباری مبنی بر توزیع عادی داروی دسفرال در سایر نقاط کشور شنیده می شود و هنوز در شیراز و تهران ظاهرا بخشنامه وزیر بهداشت به دست مسئولان بیماران خاص دانشگاه علوم پزشکی نرسیده است.
در حال حاضر نیز توزیع داروی دسفرال به صورت 30 عدد در ماه که جوابگوی تنها یک هفته هر بیمار است در شیراز از تیرماه انجام شده، اما بیماران با کمبود این دارو دچار مشکلات زیادی که از عواقب درمان ناکافی است مواجه شده اند.
مشکل کمبود داروی دسفرال در استان فارس تا یک ماه آینده حل می شود
دکتر محمد هادی ایمانیه، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز چند روز پیش در جمع خبرنگاران گفت: کمبود داروی دسفرال خاص شیراز و استان فارس نیست و اغلب نقاط کشور با این کمبود مواجه اند اما با تدابیر اندیشیده شده طی یک ماه آینده کمبود داروی دسفرال رفع می شود.
وی افزود: از کمبودهای این دارو در شیراز اطلاع دارم و می دانم که بیماران تالاسمی از کمبود این دارو رنج می برند بنابراین همه تلاش خود را برای تامین بهتر و بیشتر این دارو به کار خواهم گرفت؛ داروی دسفرال از کشور فرانسه وارد می شود و اخیرا وزارت بهداشت واردات آن را محدود کرده از این رو مشکلاتی برای بیماران تالاسمی در سطح کشور به وجود آمد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه داروی جایگزین دسفرال تامین شده است، گفت: سه پزشک متخصص خون شناسی ماموریت دارند تا واکنش ها نسبت به داروی جدید را مطالعه و گزارش کنند و ما موظفیم این مشکل بیماران تالاسمی را حل کنیم اما باید بپذیریم که سهمیه استفاده از دسفرال برای ما محدود است و بیماران هم حق دارند که برای تامین این دارو مطالبه گر باشند.
خاطرنشان می شود، این موضوع حدود یک سال است که بیش از 2 هزار و 500 بیمار تالاسمی را آزار می دهد و درمان آنها را تحت الشعاع قرار داده است.
پایان پیام/
نظر شما