خبرگزاری شبستان // فارس
لباس؛ سنگ محکی است برای شناخت شخصیت انسان ها، بعضی از مردم دوستان خودشان را از روی نوع پوششان انتخاب می کنند؛ جوان و پیر، فقر و غنی هم بالاخره لباسی برای پوشش دارند، بعضی معتقدند: "دو چیز است که هیچ وقت خالی از مشتری نیست، مغازه های خوراکی و بعضا هم پوشاکی"، از همین روست که پاساژها مثل قارچ از زیر زمین بیرون می زند.
در پاساژها و بازارهای سنتی شهر کمتر به لباس های پوشیده و در خور فرهنگ اسلامی برخورد می کنیم؛ البته پاساژهای باکلاس آنچنانی ویترین هایشان را با تی شرت هایی که بیشتر شبیه زیرپوش هستند و شلوارهای کوتاه یا به اصطلاح خودمان "برمودا" با قیمت های سرسام آور چیده اند که برخی جوانان هم تحت تاثیر چشم و هم چشمی های روز می روند و کل کارکرد ماهیانه شان را می دهند که این لباس ها راخریداری کنند، برای اینکه از غافله دوستانشان عقب نمانند.
لباس ها با آرم گروه های مطرود خارجی، متال، هووی متال، رپ، فراماسونری و شیطان پرستی را به بهانه مد روز قالب می کنند به جوان هایمان، آنان هم دانسته یا ندانسته اینها را بر تن می کنند، این هم شده تابلوی تبلیغات شهری متحرک و بی جیره و مواجب برای آنانی که نشان آنها روی این لباس حک شده است.
چرایی این پدیده را با چند مسئول و کارشناس یه بحث گذاشته ایم؛
بعضی از این آرم ها در کشور خودشان (کشور مبدا) مطرود هستند
حسین کیانی، معاون سازمان ملی جوانان استان فارس اعتقاد دارد: هر فرهنگی برای خودش المان ها و نمادهایی برای تعریف در جامعه دارد که امروزه متاسفانه این نمادها وارد جامعه ما شده است که این نقیصه باید واکاوی شود.
کیانی خاطرنشان کرد: متاسفانه مدیریت فرهنگی در قبال این موارد ضعیف عمل کرده است، این نمادهایی که از غرب و شرق وارد می شود بعضا در کشور خودشان مطرود هستند و بر همین مبناست که باید گفت مدیریت فرهنگی نتوانسته با این جریانات مقابله کند و نتوانسته نیازهای جوانان را مدیریت کند و این عدم پاسخگویی باعث شده است تا جوانان ما به آن سمت گرایش یابند.
این مقام مسئول یادآور شد: باید فرآورده های فرهنگی خود را گسترش دهیم و بر مبنای نیاز جوانان آنها را تعریف کنیم، ما با کم توجهی به قهرمان های ملی و مذهبی خود باعث شده ایم تا قهرمان های هالیوود روی دفاتر و لباس های ما قرار بگیرد.
در کنار آگاه سازی مقابله سریع با مظاهر مغایر با فرهنگ خودی هم ضروری است
حجت الاسلام شکرالله دانش، معاون فرهنگی، پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس که فرهنگ سازی را با ایجاد باورهای نو مرتبط می داند، معتقد است: باید به صورت نرم از زوایای مختلف و با همکاری همه دستگاه ها و نهادها برای آگاه سازی بیشتر جامعه تلاش کرد و رسانه ها باید همه جانبه در راستای اطلاع رسانی و بیان مطالب آن بکوشند.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات استان فارس بر رعایت حد و حریم ها و حفظ حرمت ارزش ها در جامعه تاکید دارد و می گوید: دستگاه های ذیربط باید المان ها و لباس هایی که با فرهنگ ما مغایرت دارند، را جمع آوری کنند.
کم کاری کرده ایم
محمد فرخ زاده، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه در حوزه لباس ها و آرم های موجود کم کاری انجام داده ایم، گفت: اگر ما بخواهیم یک رذیله فرهنگی را از بین ببریم باید حداقل پنج گزینه جدید پیش روی مخاطب قرار دهیم.
وی افزود: برای تهاجم فرهنگی ابتدا دشمن به سراغ جنگ نرم می رود؛ خصوصیت جنگ نرم اینست که حریف زوایای ضعف حریف خود و جاهای نفوذ را ارزیابی می کند و متناسب با هدف برنامه ریزی خاص خود را دنبال می کند.
فرخ زاده با اشاره به اینکه جوانان بعضا آگاهی ندارند، افزود: برای رفع این معضل نیاز به شفاف سازی و اطلاع رسانی دارد چرا که در آگاه سازی مبانی کیفری، حقوقی، مدنی و شرعی لحاظ می شود.
تهاجم با ابزار تنوع طلبی
محمدهادی فخرایی، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس یکی از ویژگی های آدمی را تنوع طلبی دانست و گفت: همین ویژگی، اگر چه خصلت بدی نیست ولی می تواند ابعاد فرهنگی و معنوی انسان را تحت تاثیر قرار دهد و مدت هاست که با روی آوردن مردم به انواع لباس، مساله پوشش هم یکی از دغدغه های اساسی مردم، بویژه نسل جوان شده است.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اضافه کرد: مدگرایی، از عواملی است که فلسفه اصلی پوشش را تهدید می کند و حتی مناسبات فرهنگی و ارزشی را مورد تهاجم قرار می دهد.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون، تعریف درست و دقیقی از مد ارایه نشده است و گروهی، آن را مترادف تجدد گرفته اند و بسیاری دیگر، شیک پوش بودن را برابر با مدگرایی دانسته اند، تصریح کرد: لباس تنگ، کوتاه و جلف سوغات تمدنی است که با جهان بینی ویژه ای دارد و انسان را به گونه ای مغایر با فرهنگ اسلامی تعریف می کند.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اعتقاد دارد: در این نظام که بر بینش مادی و دنیوی غربی مبتنی است، شیوه ای از اقتصاد و سرمایه داری ترویج می شود که مصرف زدگی را هر چه بیش تر مورد توجه قرار می دهد و بر تکاثر و افزون طلبی تکیه دارد از همه نیروها و امکانات کمک می گیرد تا بازار تولید و مصرف را پر هیجان و داغ تر کند و تمایلات مردان و زنان که گاهی طبیعی هم جلوه می کند.
پوشش مناسب پاشنه آشیل دشمن است
ناهید شمس، مشاور استاندار فارس در امور بانوان و خانواده بحث پوشش مناسب را شیرازه فرهنگی یک خانواده دانست و گفت: اخیراً در جنبش های بیداری اسلامی می بینیم که زنان با چادر به میدان آمده اند و این همان پاشنه آشیل دشمن است که نمی خواهد مردم حجاب و پوشش مناسب داشته باشند و از همین رو در برابر حجاب و عفاف، لباس های آنچنانی را عرضه می کند.
دانش آموزان را در برابر این بیماری فرهنگی واکسینه کنیم
سیده معصومه دستغیب، مشاور مدیر کل آموزش و پرورش استان فارس بر ضرورت حضور اندیشمندان در این حوزه تاکید کرد و گفت: باید با اطلاع رسانی اصولی که جنبه تبلیغی برای آن کالا را نداشته باشد، آگاهی افراد به ویژه دانش آموزان را در برابر این بیماری فرهنگی بالا ببریم.
نمی دانم معنای این اشکال چیست؛ فقط می پوشم
چهره ای آفتاب سوخته داشت، هر کسی می دیدش این را به وضوح متوجه می شد، حدودا 26 ساله متولد شهرستان های استان فارس و ساکن شیراز، خودش هم از همین لباس ها به تن داشت، برایش توضیح دادم، کلمه فراماسونری را تا حالا نشنیده بود، فکر می کرد دوربین مخفی است، به کلمه شیطان پرست که رسیدیم کم مانده بود با ما دست به یقه هم بشود، می گوید: فراماسونری دیگه چه صیغه ایست، ما را گرفتی، من به فروشنده گفتم مد روز می خواهم، او هم این تی شرت را داد به قیمت 25 هزار تومان؛ من چه می دانم که این اشکال و نوشته ها معناش چیست، مسئولان باید آگاه سازی کنند.
اسمش را نگفت، با کلی من و من بالاخره جواب داد، تقریبا 24 سالی بیشتر نداشت، می گفت: این کلماتی که تو گفتی را تا حالا نشنیده بودم، من نمی توانستم حتی فکرش را بکنم که این ستاره و دایره معانی به خصوص دارد.
در کشور ما نمادهای وطنی وجود ندارد، یا کمرنگ است
عزیز بود، می گفت با این اسم صدایش می کنند، خیلی اتو کشیده صحبت می کرد، حدودا 27 ساله با قیافه ای ساده، می گوید: خوب اگر جوانان در کشور خودشان نماد یا سمبلی داشتند که به آن توجه شده بود، هرگز دنبال این اشکال هجو نمی رفتند، یادم هست مدتی اشعار شعرا روی روسری زنان و لباس مردان نقش بسته بود، اما چی شد؛ بدون توجه جمعش کردن و رفت پی کارش.
نوجوانی بود حدودا 15 ساله، اما سعی می کرد بزرگ تر از خودش باشد، می گفت: من چیزی از این فراماسونری و شیطان پرستی نمی دانم اما همین قدر را می دانم که اگر سمبل یا نماد داخلی داشته باشیم هرگز جوانان و نوجوانان دنبال این لباس ها نمی روند.
پایان پیام/
نظر شما