به گزارش خبرگزاری شبستان؛ آیت الله سیداحمد خاتمی در خطبه دوم نمازجمعه این هفته تهران با بیان اینکه دعواهای رسانه ای مسئولان به مصلحت انقلاب نیست افزود: حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری فرموده اند و همه دلسوزان هم گفته اند، وحدت لازم است.
وی تصریح کرد: وحدت با پنج اقدام بدست می آید و نه با شعار که قدم نخست آن وحدت در هدف تثبیت نظام اسلامی است.
آیت الله خاتمی اقدام دوم برای دستیابی به وحدت را «وحدت در محور ولایت فقیه» بیان کرد و گفت: باور داشته باشیم حرف اول و آخر را ایشان باید بزنند.
خطیب نمازجمعه تهران با اشاره به اقدام سوم برای دستیابی به وحدت افزود: ادبیات ما باید ادبیات تکریم و احترام باشد و با تخریب ، وحدت شکل نمی گیرد.
وی تحمل و سعه صدر را اقدام چهارم برای دستیابی به وحدت به خصوص برای کسانی که تریبون در دست دارند ، دانست.
آیت الله خاتمی پنجمین اقدام برای دستیابی به هدف را نیز پرهیز از تهمت ، دروغ و امثال آن دانست.
وی در ادامه خطبه دوم نمازجمعه این هفته تهران به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری که اردیبهشت 96 برگزار خواهد شد، اشاره کرد و گفت: دشمن روی چند نکته تمرکز کرده است که هدف نخست آن ایجاد اختلاف و دو قطبی کردن جامعه است.
خطیب نمازجمعه تهران با اشاره به نکته دوم، تخریب نهادهای قانونی نظام بویژه قوه قضائیه است ، گفت : انها می خواهند فضای مجازی را آکنده از دروغ ، تهمت و افتراء کنند.
آیت الله خاتمی تاکید کرد: به همه و به مسئولان محترم می گویم حواستان جمع باشد ، دلسوزان نظام اتفاق دارند دعواهای رسانه ای مسئولان به مصلحت انقلاب نیست و خروجی آن این شده است که دشمنان در تحلیل هایشان می گویند از این دعواها معلوم می شود که فساد در ایران سیستماتیک شده است و این طعنه قطعاً به مصلحت نیست.
برای جلوگیری از دروغ در جامعه باید فرهنگ سازی کرد
خطیب جمعه تهران درباره موضوع دروغ و آسیب های اجتماعی آن گفت: باید در گام نخست راه مبارزه با آسیب های دروغ را بیاموزیم.
آیت الله سید احمد خاتمی در خطبه نخست نماز جمعه تهران در ادامه مباحث مربوط به سبک دینی در زندگی اجتماعی گفت: کسانی که می گویند دروغ در جامعه نباید باشد ، امیدواریم که خودشان هم دروغ نگویند تا حرفشان اثر کند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت : 4 راه برای مقابله با دروغ در جامعه وجود دارد که نخستین آن فرهنگ سازی است.
وی گفت: دروغ با ایمان سازگار نیست بنابراین انسانی که دم از ایمان بزند ولی به لوازم آن پایبند نباشد ، دچار تناقض است.
وی با اشاره به اینکه روایتی از امام باقر (ع) مبنی بر اینکه دروغ ایمان را خراب می کند ، خاطرنشان کرد: اگر به مسئولی گفته شود دست به آمار ببرد و آن را کم و زیاد کند اما وی بگوید این کار را نمی کنم حتی اگر برکنارم کنید ، یا در رسانه ها چه مکتوب ، چه غیرمکتوب و چه در فضای مجازی نکته ای را که دروغ است ، ننویسد ولو اینکه از مخاطبان ، کم شود ، این راه درست است.
وی با اشاره به اینکه دروغگوها دنبال بازاری هستند که حرفشان را بشنوند ، خاطرنشان کرد: دروغگوها به دنبال اهل غیبت و کسانی هستند که حرف آنها را گوش کنند بنابراین راه مقابله با دروغگوها ، بی توجهی به حرف های آنان است.
وی بخش دیگری از مبارزه با دروغ در جامعه را منزوی کردن دروغگوها دانست و گفت: مبحث دیگر مبارزه با دروغ ، توجه به آثار وضعی دروغ در جامعه است، انسان دروغگو در همین دنیا بی آبرو می شود و این مسئله تاثیر در زندگی او می گذارد ؛ همچنان که در روایت ها آمده است دروغ انسان را فقیر می کند.
نظر شما