آیت الله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد در خصوص شرایط و موانع اقتصاد مقاومتی، گفت: اعتماد به نفس و خود باوری از مهم ترین شرایط تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.
وی در جواب سوال اعتماد به نفس یعنی چه؟، افزود: یعنی انسان خود را توانا و با کفایت در انجام کارها بداند، به تعبیری دیگر اعتماد به نفس یعنی احساس توانایی و قدرت در عمل کردن و در انجام کارهاست.
آیت الله میرعمادی، بیان کرد: مساله اعتماد به نفس یک مساله بسیار مهم و حیاتی در تمام ابعاد زندگی انسان است.
وی با بیان اینکه موفقیت ها و پیشرفت ها به اعتماد به نفس بستگی دارد، ابراز کرد: از سوی دیگر، شکست ها، ناکامی ها و ناموفق بودن در کار ها به خاطر عدم اعتماد به نفس است.
آیت الله میرعمادی، گفت: شخصی که در خودش احساس قدرت نمی کند احساس توانمندی نمی کند شکست می خورد، عقب مانده می شود و ناکام باقی می ماند.
نماینده ولی فقیه در لرستان، با اشاره به اینکه ما امروز مشکل اشتغال و اقتصادی داریم، ادامه داد: اگر اعتماد به نفس داشته باشیم خودمان مشکل را حل می کنیم اما اگر اعتماد به نفس نداشته باشیم و خودمان را باور نداشته باشیم به دنبال بیگانگان می گردیم و می گوییم ما مشکل اقتصادی داریم، مشکل تولید و اشتغال داریم، بیایید برای ما حل کنید.
وی با بیان اینکه اعتماد به نفس بسیار مهم است، تاکید کرد: اولین اثر اعتماد به نفس مساله موفقیت، پیشرفت و رشد و تعالی است.
آیت الله میرعمادی، با بیان اینکه دومین اثر اعتماد به نفس این است که منجر به خود شکوفایی می شود، تاکید کرد: انسانی که اعتماد به نفس داشته باشد استعداد هایش شکوفا می شود، اهل خلاقیت و ابتکار می شود، خودش نوآوری می کند. وی افزود: اما اگر انسانی اعتماد به نفس نداشته باشد همیشه خودش را ضعیف می داند، خودش را ناتوان می بیند و کاری از پیش نمی برد، نوآوری و خلاقیت ندارد.
نماینده ولی فقیه در لرستان، بیان کرد: اگر در تاریخ افرادی به عنوان مخترع، دانشمند، اندیشمند و در جامعه منشاء آثار بوده اند به خاطر داشتن اعتماد به نفس بوده است.
آیت الله میرعمادی، افزود: به خاطر اعتماد به نفس نامشان در تاریخ جاودانه مانده است، اثرشان در تاریخ باقی مانده است.
وی با بیان اینکه اگر ما بخواهیم استعدادهای فرزندانمان شکوفا بشود باید به آن ها اعتماد به نفس بدهیم، ادامه داد: باید حواسمان جمع باشد و به فرزندانمان از همان دوران ۴، ۵ سالگی اعتماد به نفس بدهیم.
نماینده ولی فقیع در لرستان، با بیان اینکه اعتماد به نفس در مقابل خود باختگی و از خود بیگانه شدن است، ادامه داد: اگر کسی اعتماد به نفس نداشته باشد از خودش بیگانه است، خود باخته است، بیگانه پرست است و همیشه دست نیاز به سوی دیگران دراز می کند، همیشه می خواهد دیگران کارش را انجام بدهند.
وی تصریح کرد: امام بزرگوار ما زمانی که به ترکیه تبعید شد یک خاطره ی بسیار شیرین نقل می کند، می گوید من در ترکیه مجسمه ی آتا ترک را دیدم، دیدم که مجسمه آتا ترک، صورتش به سمت غرب است، به جای اینکه به سمت شرق باشد، دستش دراز است به طرف غرب، من به آن شخص عرضه کردم مردم ترکیه چکار کرده اند، گفتم چرا این مجسمه آتا ترک را اینطوری گذاشته اند؟ آن شخص برگشت و گفت این آتا ترک می خواهد به ما بگوید ما هرچه بخواهیم انجام بدهیم باید از غرب بگیریم، دستمان به سوی غرب دراز باشد، این یعنی خودباختگی، این یعنی بیگانه پرستی، این یعنی بدبختی. تا زمانی که دستمان به سوی بیگانگان دراز است نمی توانیم اقتصادمان را درست بکنیم، تا زمانی که چشم طمع به بیگانگان، به غرب و به آمریکا داریم نمی توانیم بر مشکلات اقتصادی فارغ بیاییم. ما باید اعتماد به نفس داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در مواردی در قرآن و در احادیث مطالب فراوانی راجع به اعتماد به نفس وجود دارد، افزود: اولین آیه راجع به حضرت موسی است، حضرت موسی وقتی که تبلیغ خودش را شروع کرد در مقابل فرعون و ساحران بود، ساحران همه با هم متحد شدند گفتند که باید با موسی مبارزه کنیم.
آیت الله میرعمادی، تصریح کرد: حضرت موسی وقتی دید تمام ساحران مصر همه علیه او متحد شده اند در دلش اینگونه خیال کرد که نکند این ساحران بر من غلبه پیدا کنند و افراد جاهل و نادان خیال بکنند که من شکست خورده ام، تا در دلش اینطور احساس کرد خداوند به حضرت موسی فرمود: " قُلْنَا لَا تَخَفْ إِنَّكَ أَنْتَ الْأَعْلَى"، یعنی ای موسی نترس تو برتری و بر آن ها غلبه پیدا می کنی.
وی افزود: با نزول این آیه حضرت موسی اعتماد به نفس پیدا کرد وقتی که در برابر ساحران قرار گرفت عصایش را انداخت و آن عصا تبدیل به اژدها شد و آن ها را خورد.
نماینده ولی فقیه در لرستان، مورد دیگر، خداوند در قرآن مومنان را مورد خطاب قرار داد، به مومنان فرمود: " وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ"؛ یهنی ای مومنین نترسید، اندوهناک نباشید خوف در دلتان نباشد شما برترید اگر مومن باشید، یعنی اگر مومن باشید شما در همه ی زمینه ها برترید. این آیه به ما اعتماد به نفس می دهد.
وی ادامه داد: در روایتی امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیه السلام می فرماید: "روح مومن از سنگ خارا برتر و شکست ناپذیر تر است"، یعنی مومن هرگز احساس شکست نمی کند با توکل بر خدا و اعتماد به نفس، این آیه ی شریفه به خوبی به انسان اعتماد به نفس می دهد.
آیت الله میرعمادی، بیان کرد: خداوند در قرآن نفس را به سه قسم تقسیم می کند، نفس اماره، نفس لوامه و نفس مطمئنه. بالاترین نفس، نفس مطمئنه است. خداوند نفس مطمئنه را تعریف کرده است؛ " یَا أَیَّتُها النَّفسُ المُطمَئِنَّة، إِرجعی إِلی ربِّکَ راضیةً مَرضیة، فَادخلی فِی عِبادی، وَادخلی جَنََتی"،
وی خاطرنشان کرد: مساله اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر روی آن تکیه کرده اند برای این جهت است که ما در ایران اسلامی استعداد های درخشانی را داریم ایران اسلامی سرشار از استعداد ها، نیروهای توانمند، منابع غنی، ثروت های زیاد است.
نماینده ولی فقیه در لرستان، افزود: ما با این منابع و نیروی انسانی با استعداد می توانیم بر تمام مشکلات اقتصادی فائق بیاییم و غلبه پیدا کنیم اگر اعتماد به نفس داشته باشیم.
آیت الله میرعمادی، ادامه داد: یکی از شرایط تحقق اقتصاد مقاومتی مساله اعتماد به نفس و خود باوری است.
وی ابراز کرد: ابتدا باید خودمان را باور کنیم، تا بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم، و بیکاری را برطرف کنیم.
نماینده ولی فقیه در لرستان، ابراز کرد: جوانان عزیز ما که توانسته اند مدارج هسته ای را برای ایران عزیزمان به ارمغان بیاورند نمی توانند مشکلات اقتصادی را برطرف بکنند! یقینا می توانند، اما چیزی که هست ما باید اعتماد به نفس را عمومی بکنیم و اعتماد به نفس را در دل همه به وجود بیاوریم.
نظر شما