بدون  نهج‌البلاغه در تاویل و تفسیر قرآن تشتت بوجود می آید

نمایشگاهی از نفیس ترین نهج البلاغه های خطی و ترجمه های نهج البلاغه در کتابخانه ملی دایر شد و در آن دو نسخه از قدیمی‌ترین شرح موجود از نهج‌البلاغه به کتابت قرن 5 و 6 هجری قمری درمعرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایشگاهی از نهج البلاغه ها ترجمه شروح و نفایس نهج البلاغه صبح امروز 26 مرداد با حضور اسحاق صلاحی، رییس  سازمان اسناد و کتابخانه ملی به مدت یک هفته در کتابخانه ملی گشایش یافت.

 

در این نمایشگاه 77نهج البلاغه همراه با ترجمه، 13 نهج البلاغه ترجمه به زبان لاتین، 23 شرح نهج البلاغه و 11 نهج البلاغه نسخه خطی و نسخه های چاپ سنگی و قدیمی در معرض دید عموم قرار گرفت.

 

اسحاق صلاحی،  رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در آیین گشایش «نمایشگاه نهج البلاغه در گذرگاه تاریخ» گفت:  باعث افتخار برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که در روز اول ماه مبارک رمضان نمایشگاه قرآن های خطی را برپا کرد و در نیمه دوم ماه مبارک رمضان نمایشگاه« نهج البلاغه در گذرگاه تاریخ »را راه اندازی کردیم.

 

وی افزود: آنچه ما را بر آن داشت تا این نمایشگاه را در نیمه دوم ماه مبارک رمضان برپا کنیم توصیه پیامبر (ص) در این حدیث «من دو امانت گرانبها در میان شما می گذارم یکی قرآن و دیگری اهل بیت» است، کتاب خدا و عترت پیامبر(ص) دو بالی است که هر طائری با داشتن آنها به سعادت می‌رسد، بر این اساس اگر در کنار قرآن که سرّ اکبر است، سرّ اصغر و کتاب ناطق آن یعنی نهج‌البلاغه وجود نداشته باشد در تاویل و تفسیر قرآن تشتت بوجود می‌آید، امروز آثار عدم استفاده بشر از این دو بال در جوامع اسلامی و غیراسلامی مشاهده می‌کنیم.


به گفته صلاحی نهج البلاغه مجموعه بیان و نوشتار حضرت علی(ع) است که به تعبیر ابن ابی الحدید« نقض تر از سخنان امام علی (ع) نتوانید پیدا کنید».

 

وی افزود: در این نمایشگاه مجموعه ای از ترجمه های نهج البلاغه به زبانهای لاتین، روسی، انگلیسی، فرانسه، عربی و فارسی و همچنین شروح نهج البلاغه و شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید و نسخه خطی نهج البلاغه به نمایش گذاشته شده است.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین یادآور شد: مهمترین اثری که در این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد قدیمی‌ترین شرح موجود از نهج‌البلاغه  کتابت سال 499 هجری قمری است که این نهج البلاغه در کتابخانه آیت الله مرعشی وجود دارد و دومین شرح موجود از نهج البلاغه مربوط به 521 هجری قمری است که در کتابخانه ملی نگهداری می شود.

 

وی تصریح کرد: امیدوارم برای اعتلای فرهنگ دینی و بهره گیری از آیات نورانی قرآن و همچنین نهج البلاغه با بهره گیری از این دو بال قران و عترت بتوانیم در انتقال فرهنگی دینی توفیق داشته باشیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 60042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha