نخستین کارگروه مشترک نهاد کتابخانه‌ها و کانونهای مساجد  تشکیل شد

نخستین کارگروه اجرایی مشترک نهاد کتابخانه‌ها و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد با هدف اجرایی کردن تفاهم نامه بین این دو نهاد امروز صبح تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار شبستان،این کارگروه اجرایی با حضور نمایندگانی از کتابخانه‌های عمومی کشور و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با هدف اجرایی کردن تفاهم نامه بین این دو نهاد صبح امروز، 26 مرداد در سالن جلسات ستاد عالی تشکیل شد.
 

در این جلسه که کارشناسانی از هر دو نهاد در آن حضور داشتند،ضمن بحث و بررسی در مورد تفاهم نامه و روشهای اجرایی کردن آن،مقرر گردید پیش نویس برنامه اجرایی سال جاری،توسط مدیر کل کتابخانه های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد تنظیم گردد و در جلسه بعدی این کارگروه اجرایی،طرفین در مورد آن توافق کنند.
 

در این تفاهم‌نامه که جهت همکاری مشترک بین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد تنظیم شده آمده است:
 

با توجه به نقش اساسی کتابخانه‌های عمومی در توسعه اجتماعی و فرهنگی کشور و عنایت به رشد سریع جمعیت طی دهه‌های اخیر، افزایش تعداد کتابخانه‌های عمومی و گسترش خدمات در سطح کشور به منظور افزایش اطلاعات، آگاهی و دانش آحاد جامعه، ایجاد فضای مناسب برای مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی یک نیاز اساسی و جدی و فرآیندی اجتناب‌ناپذیر می‌باشد. در همین راستا نهادهای مختلف ذیربط سعی کرده‌اند به نحوی در این زمینه فعالیت نمایند، از جمله ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بر اساس وظیفه قانونی خود (مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی) ایجاد و توسعه کتابخانه‌های مساجد که قدیمی‌ترین نوع کتابخانه‌های عمومی کشور است را در دستور کار خود قرار داده است.

 

با اعتقاد به این امر مهم، این تفاهم‌نامه بین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به نمایندگی آقای مهندس منصور واعظی (دبیر کل) و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد به نمایندگی حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی (مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی) به شرح ذیل منعقد می‌گردد.

 

ماده 1) اهداف

1- بهره‌گیری سودمند از ظرفیت‌ها و فرصت‌های فرهنگی و مطالعاتی
2- توسعه و هم‌افزایی امکانات کتاب و کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه
3- تقویت فرهنگ مشارکت و تعامل و همکاری بین نهادهای مرتبط فعالیت‌های کتابخانه‌ای
4- یکپارچگی و توزیع‌شدگی مناسب در سیاست‌های ایجاد و تقویت کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه‌های مساجد

 

ماده 2) تعهدات

الف) تعهدات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
 

 

1- آموزش دوره‌های کوتاه‌مدت کتابداری کتابداران کتابخانه‌های مساجد توسط نهاد با توجه به امکانات، شرایط و مقتضیات نسبی نهاد به منظور ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های تخصصی کتابداران و یکسان‌سازی فعالیت‌های کتابخانه‌ای در کارگاه‌های آموزشی مناطق مختلف استانی با معرفی کتابداران از سوی ستاد عالی سالانه 500 نفر انجام می‌پذیرد.
2- پشتیبانی خدمات فنی شامل مجموعه‌سازی با رویکرد عمومی و آماده‌سایز و تنظیم مواد کتابخانه‌ای (فهرست‌های رایانه‌ای) کتابخانه‌های مساجد توسط نهاد
3- نهاد متعهد می‌گردد به منظور همکاری لازم در اجرای طر‌ح‌های مشترک و اجرای این تفاهم‌نامه تأکیدات لازم را به مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استان اعلام نمایند.
4- هماهنگی و همکاری در زمینه تهیه و ارسال نرم‌افزار سیستم مدیریت و نمایه نشریات بر اساس تعرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی به کتابخانه‌های مساجد کشور

 

ب) تعهدات ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد
 

1- مدیران ستاد در استان‌ها ضمن حفظ هویت مستقل تشکیلاتی خود، قوانین حاکم بر کتابخانه‌های عمومی را رعایت نموده و با مدیران نهاد در استان‌ها هماهنگی و تعامل لازم را معمول خواهند داشت.
2- ستاد عالی موظف است اطلاعات، آمار و تغییرات جاری در خصوص کتابخانه‌های مساجد تحت پوشش خود را بر اساس فرم مورد توافق طرفین به صورت هر سه ماه یک بار به نهاد کتابخانه‌ها ارایه دهد.

 

ج) تعهدات مشترک
 

1- طراحی و صدور کارت مشترک برای اعضای کتابخانه‌های نهاد و مساجد
2- بررسی زمینه‌های ایجاد شبکه کتابخانه‌های عمومی نهاد و مساجد
3- طرفین تعهد می‌نمایند جهت انعکاس اخبار و فعالیت‌های کتابخانه‌های تحت پوشش خود در رسانه‌های خویش از جمله خبرگزاری شبستان و نشریه نهاد اقدام نمایند.

 

ماده 3) نحوه اجرایی شدن تفاهم‌نامه
 

1- مسئولیت اجرایی شدن این تفاهم‌نامه بر عهده مدیران استانی طرفین است و آنها موظف‌اند گزارش اقدامات انجام شده را به صورت مستمر به دستگاه خود ارایه دهند.
2- نمایندگان ستاد و نهاد در سطح ملی به صورت منظم (هر شش ماه یک بار) جلساتی را برای ارزیابی اجرای تفاهم‌نامه و پیشرفت کار تشکیل دهند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 60062

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha