به گزارش خبرنگار شبستان، دکترسید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نخستین جشنواره زن، خانواده و رسانه که در کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: معنای توسعه جز با پیوند توسعه انسانی و بهبود کیفیت زندگی انسان ها پایدار نمیشود و زنان حاملان اصلی توسعه انسانی جامعه بزرگ ایران هستند .
وی در ادامه بیان کرد: بنای جامعه مدنی و فعالیتهای اجتماعی بر دوش زنان جامعه و حس مسئولیت پذیری آنان قرار دارد. اعتدال و رعایت توازن در جامعه با رعایت عدالت جنسیتی محقق می شود. نمی توان در ایجاد فرصت و توانمندسازی از حذف مظاهر نابرابری حرف زد و به توانمندسازی زنان نیندیشید، رسیدن به فرهنگ مدارا و تقویت فرهنگ در جامعه جز با همراهی زنان جامعه امکان پذیر نیست.
صالحی امیری با بیان اینکه اکنون وضعیت اشتغال، آموزش و مشارکت اجتماعی زنان ایران اسلامی از شرایط مطلوبی برخوردار است افزود:نمی توان از تغییر و إصلاح در جامعه سخن گفت و عاملان اصلی آن یعنی زنان را نادیده گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال إصلاح فرهنگی در جامعه هستیم، جز به مدد زیست فرهنگی در جامعه نمی توان به این هدف رسید. هرگونه تغییر الگو در جامعه جز با تکیه بر زنان میسر نمی شود و ما نمی توانیم تغییر سبک زندگی را بدون حضور زنان مشاهده کنیم.
وی تصریح کرد: نمی شود تغییر الگوی سبک زندگی، افزایش مصرف فرهنگی صرفه جویی اقتصار مقاومتی یا تقویت اقتدار ملی را بدون در نظر داشتن نقش زنان و مادران پیش برد.زنان سرمداران زیست فرهنگی در جامعه و خانواده هستند و گسترش این سبک از زیستن در خانواده ها به مدد رسانه و زنان امکانپذر خواهد بود.
وزیر ارشاد افزود: توجه به همه این پیش فرض ها وظیفه همه دستگاه ها و نهاد های فرهنگی است نمی شود تنها حرف زد و در عمل این نکات را فراموش کرد.
صالحی امیری ادامه داد: زنان بهترین الگوی انسانی برای پرورش اخلاق انسانی هستند هرگونه تغییر یا الگویی در جامعه ،توسط زنان در جامعه شروع می شود ،نمی شود تغییر الگوی سبک زندگی و افزایش مصرف فرهنگی یا تقویت اقتدار ملی را بدون در نظر داشتن نقش زنان در نظر گرفت.
وی اذعان کرد: در جامعه ای که در آن فرهنگ حرف اول آن را می زند و رسانه فعالیت خود را به درستی انجام می دهد، زیست فرهنگی مهمترین دغدغه آن است.
صالحی امیری با بیان اینکه نمی شود تنها حرف زد و در عمل این نکات را حذف کرد، تصریح کرد: نمی توان توسعه فرهنگی را بدون نیمی از جامعه پیش برد،باید ظرفیت سازی و فرصت های حضور برای زنان فراهم شود و در کنار ایجاد فرصت ها، توانمندی زنان به حدی باشد که زنان و دختران جوان ما امکان بهره مندی از این فرصت ها را داشته باشند.
وزیر ارشاد با بیان اینکه زنان یکی از مخاطبان اصلی رسانه ها بوده و هستند، گفت: وجود رسانه های جدید، فرصتی برای ظرفیت سازی و استفاده از ظرفیت کم نظیر زنان است و وسیله ای است که می تواند زیست فرهنگی، توسعه انسانی و اخلاق را توسعه دهد نباید فراموش کنیم که توسعه فرهنگی را نمی شود بدون نیمی از بدنه اجتماعی پیش برد و برای اینکه بتوانیم از این مجموعه پرپتانسیل استفاده کنیم باید به ظرفیت سازی در اولین قدم استفاده کرد.
نظر شما