خلیج فارس و تنگه هرمز در پوشش پدافند هوایی ایران/سفر نمایندگان پارلمان روسیه به ایران و سوریه

خبرگزاری شبستان:خلیج فارس و تنگه هرمز در پوشش پدافند هوایی ایران،تصمیم‌های نسنجیده اوباما در آخرین روزهای کاری،توصیه پاور به ترامپ: برجام را حفظ کنید،سفر نمایندگان پارلمان روسیه به ایران و سوریه ازجمله سرتیترهای اخبار ایران درجهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: خلیج فارس و تنگه هرمز در پوشش پدافند هوایی ایران، تصمیم‌های نسنجیده اوباما در آخرین روزهای کاری، توصیه پاور به ترامپ: برجام را حفظ کنید، سفر نمایندگان پارلمان روسیه به ایران و سوریه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

خلیج فارس و تنگه هرمز در پوشش پدافند هوایی تقویت شده قرارگاه خاتم‌الانبیاء ایران قرار دارد

«اندیشکده واشنگتن» در تازه‌ترین گزارش درباره ایران به بررسی کیفیت دفاع هوایی تقویت شده ایران پرداخت و نوشت: ایران به طور قابل توجهی دفاع هوایی خود را در چند سال گذشته با ایجاد قرارگاه‌های دفاع هوایی مستقل «خاتم الانبیا» «KADHQ» و استقرار سامانه‌های دفاع هوایی برد کوتاه تا بلند، سازماندهی مجدد و بهبود بخشیده است.

به نوشته این اندیشکده، ایران در مواجهه با نیروهای هوایی بیگانه و فقدان نیروی هوایی خودی قابل قبول، مسیر عدم فرصت به دشمنان برای بکارگیری توانایی در اجرای قابلیت‌های هوایی را از طریق استفاده از پایگاه‌های‌ دفاع هوایی برگزیده، که البته با توانایی ایران در دفع خطر و تنبیه دشمنان از طریق بکارگیری موشک‌های بالستیک تکمیل شده است.

بر اساس این گزارش، سامانه دفاع هوایی «اس-300» و دیگر داشته‌های ضد هوایی برد بلند ایران، تنگه هرمز و مسیرهای تردد کشتیرانی خلیج فارس را پوشش می‌دهند و این کشور را قادر می‌سازند با تهدید جنگنده‌های دشمن بر فراز خلیج فارس حالت تهاجمی به خود گرفته و بدین وسیله به سپر دفاعی برخی کشورها -که البته بسیار شبیه طرح چین در تنگه تایوان است- ضربه وارد کرده و توازن نظامی منطقه‌ای را دگرگون سازد.

این امر در طولانی‌مدت هزینه‌های نظامی را بر آمریکا تحمیل کرده و به تلاش‌های جمهوری اسلامی برای کنترل منطقه کمک می‌کند.

اندیشکده واشنگتن در بخش دیگر این گزارش با اشاره به برگزاری رزمایش دفاع هوایی ایران در تاریخ 28 دسامبر سال 2016 نوشت: این رزمایش سه روزه با هدف تمرین برای به حد عالی رساندن توانایی دفاع از تاسیسات اتمی بوشهر و دیگر تاسیسات نفتی جنوب این کشور صورت گرفت و از سوی قرارگاه دفاع هوایی خاتم الانبیا که واحدی در بدنه نیروهای مسلح ایران و هماهنگ کننده دفاع هوایی با همه واحدهای نیروهای مسلح است، صورت گرفت.

به نوشته این اندیشکده، قرارگاه دفاع هوایی خاتم الانبیا در سال 2009 با دستور فرمانده کل قوای ایران شکل گرفت و دارای بیش از هفت مرکز عملیاتی برای کنترل بخش‌های مختلف کشور است. این مراکز (ADOC) فعالیت‌ها و اطلاعات از اهداف را با یگان‌های «ثارالله» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای تصمیم‌گیری فرماند‌هان نظامی و مقام‌های ارشد عالی به اشتراک می‌گذارند.

در ادامه این مطلب با اشاره به داشته‌های مختلف دفاع هوایی ایران چون موشک‌های «سام»، چند رادار ویژه با برد بیش از 1000 کیلومتر که دارای بسامدهای عملیاتی مختلف و پوشش سامانه‌های دفاع هوایی چون «رعد»، «مرصاد» و «تلاش» است، آمده است: البته عملکرد این سامانه‌ها مشخص نیست اما بسیاری از آن‌ها متحرک بوده و قادرند به سرعت مستقر شوند. ایران اخیرا مجهز به سامانه‌های روسی دفاع موشکی اس-300 شده که هرکدام می‌توانند بیش از صد هدف را همزمان رصد کنند و به 6 هدف تا برد 200 کیلومتر موشک پرتاب نمایند. این سامانه در حال آزمایش است و البته ایران سامانه بومی «باور- 373» با قابلیت‌های مشابه اس-300 را نیز در اختیار دارد.

این اندیشکده نوشت: ایران با فقدان دفاع هوایی برد بلند، شاید با بکارگیری سامانه‌های دفاع هوایی جدید متحرک برد متوسط موجب عدم برتری هوایی دشمنان در خلیج فارس در برهه جنگ شود و با سامانه دفاع هوایی و موشک‌های بالستیک خود به هواپیماها و ناوهای هواپیمابر دشمن حمله نماید.

بر این اساس، استقرار سامانه دفاع هوایی اس-300 در خلیج فارسف محل استقرار ناوگان پنجم دریایی آمریکا در «جفیر» بحرین، میدان گازی شمال قطر و کل تنگه هرمز را پوشش می‌دهد. آتش‌بارهای سامانه‌های اس-300 ایران نیز احتمالا با موشک‌های مختلف برد کوتاه تا متوسط «تور ام-1»، «رعد» و «مرصاد» پوشش داده شده و تقویت می‌شوند.

در خاتمه این مطلب آمده است: رشد قابلیت‌های دفاع هوایی و موشکی این امکان را به ایران می‌دهد تا آزادی عمل آمریکا و عملیات هوایی متحدانش در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را به خطر انداخته یا کاهش دهد و آسیب پذیری پایگاه‌های هوایی دشمن را در سراسر منطقه بیشتر کند. البته خلبانان آمریکایی و دفاع هوایی ایران با هم برخوردهای آشکار و نهانی در خلیج فارس دارند و این اواخر نیروهای دفاع هوایی ایران هشدارهایی را به ماموریت‌های تجسس هوایی آمریکا نزدیک به فضای ایران یا منطقه عملیاتی داده‌‌اند.

شاید این موارد تاثیری بر ماموریت‌های عادی آمریکا نگذارد اما با افزایش استقرار دفاع هوایی ایران و کاهش حضور آمریکا در خلیج فارس، این روند می‌تواند روزی تغییر یابد.

تصمیم‌های نسنجیده اوباما در آخرین روزهای کاری و تحریم‌های بی‌دلیل ایران و روسیه

وبگاه شبکه خبری «راشاتودی» در گزارشی با اشاره به تمدید تحریم‌های ایران (فرمان وضعیت اضطرار ملی)، روسیه، کوبا و زیمبابوه برای یک سال دیگر از سوی باراک اوباما، رییس جمهور کنونی آمریکا و لغو تحریم‌های تجاری و مالی سودان نوشت: اوباما در فرمان اجرایی خود گفت این اقدام و لغو برخی تحریم‌های تجاری و مالی اعمال شده از زمان «بیل کلینتون» رییس جمهور وقت آمریکا بر سودان، پاسخی به اقدام‌های مثبت این کشور در 6 ماه گذشته بوده است.

البته برخی تحریم‌های آمریکا بر سودان چون فروش تجهیزات جنگی و مواردی مرتبط با نسل کشی دارفور کماکان پابرجا است.

بر اساس تخمین سال 2008 سازمان ملل، از سال 2003 به این سو سیصد هزار نفر در این کشور کشته و 2.7 میلیون نفر نیز مجبور به ترک منطقه شدند.

راشاتودی با اشاره به تمدید تحریم برخی کشورها چون ایران و روسیه نوشت: اوباما دولت روسیه را متهم به استفاده از زور دراوکراین نمود و به الحاق کریمه به روسیه اشاره و آن را تهدید بزرگ علیه امنیت آمریکا و سیاست خارجی این کشور نمود.

بر این اساس،این اقدام برای بغرنج کردن روابط «دونالد ترامپ» ریاست جمهوری منتخب آمریکا با مسکو بعد از اوباما طراحی شده است. این در حالی است که ترامپ روز جمعه از بازنگری در تحریم‌های اعمالی واشنگتن بر مسکو خبر داده بود.

از سوی دیگر اقدام‌های ایران و دولت این کشور نیز مغایر با منافع آمریکا در منطقه اعلام شد و اوباما آن‌را تهدید غیر معمول و عظیم بر امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا نام نهاد و گفت: «تهران و مسکو اینک از دولت سوریه حمایت می‌کنند.»

این رسانه روسی در خاتمه به تمدید تحریم‌های آمریکا بر زیمبابوه، ونزوئلا و کوبا و ضد و نقیض‌گویی‌های او اشاره کرد و نوشت: اوباما سال گذشته در اقدامی بعد از 50 سال روابط با کوبا را از سر گرفته و تحریم‌های چند دهه علیه هاوانا را منسوخ شده نامیده بود.

تصمیم آلبانی برای افتتاح سفارت این کشور در تهران

"دیتمیر بوشاتی" وزیر امور خارجه آلبانی که به تهران سفر کرده است، عصر امروز (شنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

وزیر امور خارجه آلبانی در این دیدار پس از تسلیت و ابراز همدردی با ملت و دولت ایران به مناسبت ارتحا آیت الله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به اراده و علاقه مندی تیرانا به گسترش روابط با کشورمان گفت: در حال حاضر، زمان و شرایط نسبت به گذشته برای تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران فراهم شده است؛ به همین دلیل، آلبانی تصمیم گرفته است سفارت خود در تهران را افتتاح کند .

"دیتمیر بوشاتی" همکاری های اقتصادی را از اولویت های کشورش برای توسعه مناسبات با ایران دانست و اعلام آمادگی کرد که موافقتنامه های "حمایت از سرمایه گذاری های مشترک" و "معافیت از اخذ مالیات مضاعف" بین دو کشور به امضا برسد.

وزیر امور خارجه آلبانی همچنین خواستار تقویت همکاریهای فرهنگی بین دو کشور، ارائه تسهیلات به دارندگان گذرنامه های سیاسی و تهیه پیش نویس سند لغو روادید برای گذرنامه های سیاسی بین دو کشور شد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار، با تشکر از ابراز همدردی وزیر خارجه آلبانی، اظهار داشت: فرصت های زیادی برای توسعه و تقویت همکاری ها در زمینه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی و از جمله کشورهای بالکان از رشد افراط گرایی در رنج هستند، آمادگی کشورمان را برای همکاری بین دو کشور در زمینه مقابله با افراط گرایی و تروریسم اعلام کرد.

"همکاری های آموزشی"، "همکاری در عرصه های بین المللی"، "همکاری های پارلمانی"، "توریسم تجاری" و بویژه همکاری مشترک در زمینه "راهسازی"، "راه آهن" و "انرژی" (برق و گاز) که ایران در آنها صاحب فناوری می باشد، از دیگر حوزه هایی بود که وزیر امور خارجه کشورمان در گسترش مناسبات با تیرانا بر آنها تاکید کرد.‌

در پایان این دیدار، یادداشت تفاهم گفتگوهای منظم سیاسی بین دو کشور به امضاء وزیران امور خارجه ایران و آلبانی رسید.

مهر:

توصیه پاور به ترامپ: برجام را حفظ کنید

«سامانتا پاور» که آخرین روزهای حضور خود در سازمان ملل به عنوان نماینده آمریکا را سپری می کند، در کنفرانسی خبری گفت: توافق هسته ای انجام شده میان ایران و کشورهای ۱+۵ برای متوقف کردن پیشرفت هسته ای ایران «کارگر» افتاده و عاقلانه است که «دونالد ترامپ» آن را حفظ کند.

پاور در ادامه با تکرارا ادعاهای بی اساس آمریکا علیه ایران گفت: برای ما که تهدیدی را که ایران از طریق اقدامات بی ثبات کننده اش در منطقه و از طریق حمایتش از تروریسم ایجاد می کند، مشاهده می کنیم بسیار عاقلانه خواهد بود که توافقی را که مخالف تسلیحات کشتار جمعی در این کشور است، حفظ کند.

نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: لازم است ما در جهت تقویت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در دولت آتی آمریکا بسیار قدرتمند عمل کنیم. لازم است که به قدرت درباره موارد نقض هنجارهای بین المللی که در خارج از چارچوب توافق و مطمئنا هر آنچه در چارچوب توافق روی می دهد، هشدار دهیم. البته این تمامی نظر ما درباره تهدید ایران برای صلح و امنیت نیست. مسائل دیگری وجود دارد که بسیار مهم هستند. درباره سوریه با تضمین این موضوع که از تغییری تنش زا پرهیز کنیم، مهم است که مذاکرات دستکم ادامه پیدا کند.

سفر نمایندگان پارلمان روسیه به ایران و سوریه

«ویکتور اوزروف»،  رئیس کمیته امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون روسیه از سفر تعدادی از سناتورهای این کشور به سوریه و ایران خبر داد.

بر اساس این گزارش، «اوزروف» با اعلام این خبر گفت: ما تصمیم داریم از سوریه دیدن کنیم. (اما) در این خصوص که در این سفر تنها با نیروهای نظامی مان دیدار کنیم و یا با همتایان خود در پارلمان سوریه نیز دیدار و گفتگو کنیم، هنوز تصمیمی اتخاذ نکرده ایم.

این مقام ارشد روسی همچنین از تصمیم نمایندگان کمیته مطبوع خود برای سفر به ایران در ماه مارس خبر داد.

گفتنی است «اوزروف» پیشتر در نوامبر سال گذشته میلادی نیز در قالب هیئتی پارلمانی به ریاست «والنتینا ماتوینکو»، رئیس شورای فدراسیون روسیه به ایران سفر کرده بود.

رسانه ترک مدعی شد؛ ایران خواستار توقف عملیات ترکیه در الباب

یک دیپلمات ترک در گفتگو با این رسانه ترکیه ای اعلام داشته است که ایران خواستار انجام عملیات ارتش سوریه در شهر الباب علیه گروه تروریستی دااعش است و نه ارتش ترکیه.

این دیپلمات که نامی از وی برده نشده است و گفته شده در جریان مذاکرات ایران و ترکیه در خصوص سوریه است مدعی شده است: ایران عملیات سپر فرات ارتش ترکیه در شمال سوریه را گامی نامناسب می داند و معتقد است ترکیه از طریق این عملیات به اهداف خودش نخواهد رسید.

این دیپلمات اعلام داشته است ایران از حضور نظامی ترکیه در شمال سوریه و عراق ناخرسند است.

وی همچنین مدعی شده است ایران فشار زیادی را بر دولت عراق وارد می کند تا از ترکیه بخواهد نیروهایش را از عراق خارج کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

راشاتودی: اوباما تحریم ها علیه روسیه و ایران را تمدید کرد

پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی راشا تودی نوشت: باراک اوباما تحریم های تجاری سودان را به عنوان یک دولت حامی تروریسم به رغم میراث نسل کشی این کشور در دارفور، لغو اما تحریم ها علیه روسیه، ایران، کوبا، زیمبابوه و ونزوئلا را تمدید کرد.

در فرمان اجرایی اوباما که کاخ سفید متن آن را منتشر کرده، در اقدامی جنجال برانگیز در قبال سودان، بخش هایی از تحریم تجاری آمریکا علیه این کشور که از زمان دولت بیل کلینتون تاکنون اعمال شده بود، در واکنش به «اقدامات مثبت سودان» در بیش از 6 ماه گذشته، از جمله همکاری با آمریکا در پرداختن به درگیری های منطقه ای و تهدید تروریسم، برداشته شده است .با این حال، برخی از تحریمهای آمریکا علیه سودان از جمله ممنوعیت فروش سلاح و محدودیت در کمک های آمریکا و همچنین تحریم های مربوط به دارفور به قوت خود باقی خواهد ماند.

سودان از سال 1993 در فهرست به اصطلاح کشورهای «حامی تروریسم» وزارت خارجه آمریکا قرار داشته است. عمر البشیر، رئیس جمهور سودان به صورت غیابی از سوی دیوان کیفری بین المللی به عنوان یک مجرم به نقش آفرینی غیرمستقیم در جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی و نسل کشی در منطقه غرب دارفور متهم شده است. بر اساس تخمین سال 2008 سازمان ملل از زمان آغاز درگیری های مسلحانه میان شورشیان و دولت سودان، حدود 300 هزار نفر کشته و 2.7 میلیون نفر از سال 2003 تاکنون مجبور به فرار شده اند.

اگر چه در بیانیه کاخ سفید «تعهد سودان به ادامه پایان مخاصمات در مناطق جنگی در سودان و برداشتن گامهایی در جهت بهبود دسترسی بشردوستانه در سراسر سودان» مورد ستایش قرار گرفته است اما گروه های حقوق بشری این اقدام را «غیر قابل توضیح» دانسته‌اند.

 در این راستا، لسلی لفکو معاون بخش آفریقای دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای نوشت : دولت سودان کودکان و مدارس را بمب باران کرده و به عنوان یک راهبرد ضد شورش شهروندان را گرسنه نگهداشته است، تعداد زیادی از معترضان را در خارطوم به ضرب گلوله از پای درآورده و فعالین سیاسی را شکنجه کرده است.

این دیده بان حقوق بشر افزود: این غیر ممکن است که بتوان واقعیت های مربوط به سودان را با ادعای دولت اوباما در زمینه «پیشرفت پایدار» تطبیق داد، برداشتن تحریم ها پیام هولناکی به سودان و دیگر دولت های سرکوبگر می فرستد.

در این میان، اوباما تحریم ها علیه تعدادی از کشورها و افراد از جمله روسیه را به بهانه درگیری طولانی اوکراین تمدید کرد. اوباما در نامه خود به پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان و جو بایدن، معاون رئیس جمهور و رئیس مجلس سنا در  خصوص تمدید وضعیت اضطراری ملی ،یادآوری کرده است محدودیت علیه روسیه که نخستین بار در ماه مارس 2014 اعمال شد تا ماه مارس سال 2017 تمدید می شود. اوباما در این نامه با نام بردن از اتحاد مجدد کریمه با روسیه به عنوان "الحاق" و طرح این ادعا که این امر تهدیدی «غیرمعمول» برای امنیت و سیاست خارجی آمریکا است، روسیه را متهم به «استفاده از زور در اوکراین» کرده است.

به نظر می رسد این اقدامات اوباما برای پیچیده کردن روابط دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا با مسکو پس از روی کار آمدنش در بیستم ژانویه (اول بهمن ماه) طراحی شده است.

 این در حالی است که روز جمعه ترامپ گفت: در نظر دارد بستگی به میزان مفید فایده بودن روس ها در مبارزه با تروریسم و همچنین کمک روس ها به تحقق اهداف دیگری که او احساس می کند برای آمریکا مهم است، این محدودیت ها را لغو کند.

در نامه اوباما اقدامات و سیاست های دولت ایران هم بر خلاف منافع آمریکا در منطقه و تهدیدی غیر معمول و فوق العاده برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا تلقی شده است. این در حالی است که تهران و مسکو در حال حاضر از دولت سوریه در مبارزه علیه داعش پشتیبانی می کنند.

علاوه بر این، اوباما رژیم تحریم ها علیه زیمبابوه، ونزوئلا و کوبا را تمدید کرده است. موضوع قابل توجه در این زمینه تمدید تحریم های کوبا پس از سرگیری روابط بین آمریکا و کوبا پس از بیش از 50 سال بود.

غرب در زمینه سلول‌های بنیادی باید از ایران یاد بگیرد

پایگاه اینترنتی نشریه ژنتیک لیترسی پراجکت در گزارشی با عنوان «دانشمندان ایرانی در زمینه تحقیقات سلول های بنیادی چه چیزهایی می توانند به غرب یاد دهند؟» نوشت: از آنجا که دانشمندان ایرانی تحت قوانین سفت و سخت تری کار کرده اند، در نتیجه مجبور شده اند در مورد کوچکترین جزئیات یک مطالعه یا آزمایش فکر کنند و از این نظر می‌ توانند به دانشمندان غربی آموزش دهند.

در این گزارش آمده است: در سال 2002، رهبر معظم ایران آیت الله خامنه‌ای فتوایی صادر و اعلام کرد تحقیق در مورد سلول های بنیادین از نظر قوانین اسلامی قابل قبول است. دانشمندان آمریکایی در آن زمان هنوز در گیر و دار مباحثات سیاسی در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادین قرار داشتند ولی محققان ایرانی که چراغ سبز را گرفته بودند، آزمایش های متعددی انجام دادند، خطوط سلول‌بنیادین راه انداختند و درمان‌های جدیدی ابداع کردند.   

براساس این گزارش، طی 14 سال گذشته، ایران تلاش های زیادی در مورد تحقیقات در زمینه سلول های بنیادین بعمل آورده است. اکنون که با لغو تحریم های بین المللی، این کشور در حال خارج شدن از وضع پیشین است، فرصت‌هایی برای دانشمندان این کشور جهت همکاری با دانشمندان غیرایرانی بوجود آمده است.

ایران تحقیقات در زمینه سلول های بنیادین را یک مسئله شرعی نمی داند زیرا قوانین اسلامی،  شکل ‌گیری نطفه را آغاز حیات تعریف نمی کند بلکه زمان شروع ضربان قلب را آغاز زندگی در نظر می گیرد. در حالی که دنیا، پیشرفت های هسته ای ایران را زیر ذره ‌بین قرار داده است، تحقیقات در زمینه سلول‌های بنیادین رویانی در این کشور قلّه‌های رفیع علمی را فتح کرده است.

علی بریوانلو، مدیر «آزمایشگاه جنین‌شناسی مولکولی و بیولو‍ژی سلول‌های بنیادین» دانشگاه راکفلر آمریکا در این باره گفت: کار با همکاران ایرانی مزایای زیادی دارد. فناوری های آنها می ‌تواند به کشورهای همسایه ایران که با چالش های محیطی و پزشکی مشابه روبرو هستند کمک کند، کشورهایی که مانند ایران در این زمینه پیشرفته نیستند.

بریوانلو در سخنرانی خود در جلسه سالانه «انجمن پیشرفت‌های علمی آمریکا» در واشنگتن، در خصوص وضع تحقیقات در زمینه سلول های بنیادین در ایران بحث کرد. بریوانلو که در تهران متولد شده است مطالعات فوق‌ دکترای خود را در دانشگاه کالیفرنیا ادامه داد و زندگی حرفه ‌ای خود را در آمریکا دنبال کرد.

زمانی که تحریم ها لغو شدند، وی بار دیگر به تهران سفر کرد. وی در طول سخنرانی خود گفت: پس از 36 سال دوری از ایران، از دیدن آنچه که با آن روبرو شدم شگفت زده شدم. ایران به طور قطع در حوزه تحقیقات سلول های بنیادین بسیار پیشرفته است، هم از حیث دانش بنیادین و هم از حیث کاربرد این دانش. 

ریچارد استون که ناظر بخش تحولات بین المللی نشریه «ساینس» است و کار هماهنگی جلسه را برعهده داشت، گفت: از آنجا که دانشمندان ایرانی تحت قوانین سفت و سخت تری باید کار کنند، در نتیجه آنها مجبور شده اند در مورد کوچکترین جزئیات یک مطالعه یا آزمایش فکر کنند. 

در پایان این گزارش آمده است: بریوانلو همچنین تاکید کرد هم‌افزایی در زمینه تحقیقات این چنینی، ظرفیت بکر دانشمندان ایران در زمینه سلول های بنیادین را شکوفا می سازد. این کار همچنین به دانشمندان ایرانی و غربی امکان می دهد دانش تحقیقاتی خود را با یکدیگر به اشتراک گذارند و تنوع ژنتیکی مضاعفی در آزمایش های علمی خود داشته باشند.

جریمه بانک کانادایی به علت نقض تحریم‌های ایران

در پی توافق بر سر حل و فصل اختلاف بین دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا و بانک تورنتو دومینیون (TD bank) کانادا به علت «نقض مقررات مربوط به تحریم‌های کوبا و ایران»، این بانک پذیرفت که مبلغ ۵۱۶ هزار و ۱۱۶ دلار جریمه پرداخت کند.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است: تورنتو دومینیون بانک به عنوان یک موسسه مالی مستقر در تورنتو، کانادا، موافقت کرده است که برای حل و فصل مسئولیت مدنی بالقوه خود در زمینه 167 مورد نقض آشکار ماده 515.201 مقررات مربوط به کنترل دارایی کوبا 31 C. F. R. بخش 515 (CACR) و بند 560.204 مقررات مربوط به تحریم معاملات با ایران، 31 C. F. R. بخش 560 (ITSR)، مبلغ 516 هزار و 116 دلار پرداخت کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) در گزارش جداگانه خود در مورد نقض مقررات از سوی تورنتو دومینیون بانک، شرکت مادر از مجموعه شرکت‌های تابعه متعلق به شرکت «اینترنکس» و بخش خدمات سرمایه‌گذاری واترهاوس تی دی بانک (در اروپا) با مسئولیت محدود، اعلام کرد  مجموعا 3491 بار مقررات مربوط به کنترل دارایی‌های کوبا و همچنین مقررات مربوط به تحریم معاملات با ایران از سوی این شرکت نقض شده است.

ایرنا:

رهبر کاتولیک های اتریش از تلاش ایران برای بازگرداندن صلح به منطقه تقدیر کرد

رهبر کاتولیک های اتریش، جمهوری اسلامی ایران را یکی از کشورهای مهم و تاثیرگذار در تحولات منطقه و جهان برشمرد و از تلاش های ایران در بازگرداندن صلح و آرامش به منطقه تقدیر کرد.

کاردینال شونبورن روز شنبه در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین با وی، ضمن تشریح نقطه نظرات و ارزیابی خود از شرایط جهان امروز به یادآوری سفر سال 2001 خود به تهران پرداخت و با ارزیابی مثبت دیدارها و گفتگوهای خود با شخصیت های سیاسی و اندیشمندان و عالمان دینی کشورمان از تداوم این تعاملات و گفتگوها استقبال و ابراز خرسندی نمود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز این در دیدار با کاردینال کریستف شونبورن رهبر کاتولیک های اتریش و یکی از چهره های برجسته جهان مسیحیت، گفتگو و مفاهمه را کلید واژه مهم تاریخ روابط ایران و اتریش برشمرد.

عبادالله مولایی روز شنبه ضمن اشاره به نقش ارزنده و موثر کاردینال شونبورن در دیالوگ دینی و فرهنگی بین علما و اندیشمندان دو کشور افزود : خوشبختانه هفتمین دور این گفتگوها در شهریور ماه 1396 در تهران برگزار خواهد شد.

سفیر کشورمان در ادامه با ارائه تحلیلی از شرایط جاری سیاست جهانی، دیدگاه ها و سیاست های راهبردی جمهوری اسلامی ایران را در قبال بحران ها، تحولات و اوضاع منطقه ای و بین المللی تشریح کرد.

کد خبر 601542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha