زنان  در جهت‌دهی فرهنگی جامعه نقش سازنده ای دارند

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس مذهبی گفت: نقش خواهران در جهت‌دهی فرهنگی جامعه، تفکر بانوان جامعه، تقویت باورهای ایمانی،‌ در تربیت نسل نو نقش سازنده‌ای دارند که می توانند تحول ایجاد کند.

حجت‌الاسلام ابویی استاد دانشگاه و از فعالانِ امور خیریه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در باره ی فعالیت های خیّریه  گفت: در دانشگاه که بودم در سال 1380 مامور تاسیس دانشگاه آزاد شهر مهریز شدم و آشنایی‌ام با خیران از همان‌جا آغاز شد. برای ساخت آن دانشگاه خیران را هماهنگ می‌کردم. کار ساخت این دانشگاه تا سال 1384 ادامه داشت. این دانشگاه سالانه حدود 600 تا 700 نفر دانشگاه دارد و الان قدمتی 15 ساله دارد.

 

حجت‌الاسلام ابویی تصریح کرد: حداقل 7 هزار نفری در آنجا فارغ‌التحصیل شده‌اند. نخستین کارهای خیریِه من از آنجا شروع شد. سال 1390 حوزه علیمه خواهران از ما درخواست کرد که مدرسه علمیه‌ای تاسیس کنیم. آن زمان با بحران جا روبه‌رو بودند. من هم پذیرفتم و با خانه‌ای اجاره‌ای آغاز کردیم. الان 5 سال است که طلبه داریم. الان در ساختمانی موقت اداره می‌شود. در عین حال ساختمان خودِ حوزه را در 3 طبقه و با زیربنای 2100 متر در دست ساخت داریم. کارهای سفت‌کاری انجام شده و نازک‌کاری‌هایش مانده است که قرار است در فاز دوم انجام شود. در بخش اول حدود 300 میلیون تومان از طریق خیرین جذب کردیم و 180 میلیون تومان هم تعهد مرکز مدیریت بوده است. فاز نخست این کار تمام شده و برای فاز دوم باید قراردادش را ماه آینده تنظیم و امضا کنیم.

 

وی ادامه داد: درحال حاضر تقریبا 50 درصد از کار تمام شده و اگر تعهدهای دولتی انجام شود، در مهرماه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. در بخش نخست تعهد ما حدود 300 میلیون تومان بود و تعهد دولتی حدود 170 – 180 میلیون تومان بود. حالا در بخش دوم تعهد بخش دولتی بیشتر است یعنی مرکز مدیریت حدود 300 – 350 میلیون تومان باید تامین کند و ما هم باید حدود 180 میلیون تومان باید تامین کنیم.

 

وی درباره ی جذب هزینه‌های خیرین گفت: براساس ارتباطی که با مردم داریم، کسانی که نیت‌های خیری دارند و می‌خواهند در کارهای خیر سهیم باشند، آنها را هدایت می‌کنیم به سمتِ پروژه‌های حوزوی تا در این بخش کار کنند. البته اصل این کار و پشتوانه‌اش ثلث پدرم بود که امیدمان به آن بود و هر جا کم می‌آوردیم از این ثلث استفاده می‌کردیم.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد: ثلث پدرم حدود 300 میلیون تومان بود که وصیت کردند و به من اجازه‌ی مطلق دادند که در کارهای خیر آن را خرج کنم. من هم این ثلث را بیشتر در کارهای حوزوی مصرف می‌کنم.

 

وی با بیان اینکه با کمک خیرین حوزه علمیه خواهران و برداران را خواهیم ساخت گفت: 2 هزار و 100 متر زیربنای حوزه خواهران است و حدود 12 کلاس دارد و همه امکانات از جمله کتابخانه و سالن اجتماعات را دارد.

 

زمین حوزه علمیه برادران نیز حدود 2000 متر است و 1000 متر هر طبقه‌اش زیربنا دارد که در سه طبقه در نظر گرفته شده است. البته این فاز نخست است و ظرفیت این را دارد که تا حدود 5 هزار متر افزایش زیربنا داشته باشد را دارد.

 

وی درباره ی معماری های مدارس علمیه نیز بیان کرد: نقشه‌ی مدرسه مرکز مدیریت(حوزه‌ی خواهران) از قم آمده و خودِ مرکز مدیریت نقشه‌اش را طراحی و تایید کرده است. نقشه مدرسه امام حسین علیه‌سلام(حوزه‌ی برادران) ما مهندسانی فرستاده‌ایم به قم تا براساس تازه‌ترین مدرسه‌هایی که در قم ساخته شده نقشه را تهیه کنند و الگوبرداری براساس طرح حیاط مرکزی انجام شده است. نقشه این مدرسه به صورتی است که علاوه بر حفظ بافت سنتی، دارای سالن اجتماعات، سالن ورزشی، کتابخانه و مرکز اینترنت است.

 

وی درباره ی نقش حوزه‌های علیمه در ترویج فرهنگ اجتماعی نیز گفت: رسالتی که حوزه دارد بسیار بزرگ‌تر از چیزی است که در حال حاضر انجام می‌دهد. در حال حاضر نقش حوزه‌ها به دلیل محدودیت‌های سیاست‌گذاری و بودجه؛ محوری نیست اما تعیین کننده است. اگر قوانینی تعیین شود که بخشی از بودجه‌های فرهنگی کشور در راستای تکمیل و تجهیز حوزه‌ها باشد می‌تواند موثر باشد. البته منظور این نیست که بودجه‌ها در اختیار حوزه‌ها باشد؛ همین که با نظارت حوزه‌ها این بودجه‌ها در مصارف مذهبی صرف شود می‌توان تاثیرگذاری حوزه‌ها را بالا برد. البته الان هم اوضاع خوب است اما کافی نیست و انتظارهای بیشتری از حوزه‌ها هست. دربرابر هجمه‌هایی که در فضای مجازی هست انتظارها زیاد است. ابزارهایی هست که حوزه باید به آنها مسلط شوند؛ مانند زبان انگلیسی یا مسائلی از این دست تا بتواند پاسخ شبهات را داد. این درست همان چیزی است که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید دارند.

 

این کارشناس مذهبی درباره ی نقش زنان در جامعه گفت: خانم‌ها حداقل نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و در عین حال به خاطر این‌که رُکن اصلی خانواده هستند، همه کشور را به نوعی هدایت می‌کنند و در رشد، نمو، اعتقاد، دینِ و تربیت و همه مسائل فرهنگی فرزندان نقش دارند.

 

وی درباره ی بانوانی که در حوزه علمیه تحصیل می کنند ادامه داد: از این جهت صیانت از اخلاق و اعتقادات و ترویج و تحکیم مبانی ایمانی آنان در همین بخش حوزه‌های علمیه خواهران یکی از ضروریات در حد واجب کفایی است.

 

این خیّر گفت: بانوان سُکان‌دار خانه و خانواده هستند و از طرفی هم همان نقش طلبگان برادر را هم دارند. یعنی در راستای تبلیغ و ترویج و تحقیق و سخنرانی و برگزاری جلسه‌های مذهبی، تفسیر قرآن و نوشتن مقاله‌ها نقش مهمی دارند؛ یعنی در همه زمینه‌هایی که آقایان فعالیت می‌کنند، خانم‌ها هم محور اساسی هستند. علاوه بر اینکه قشر خواهران در خانواده به طور خاص تاثیرگذاری ویژه دارند.

 

این استاد دانشگاه بیان کرد: نقش خواهران در جهت‌دهی فرهنگی جامعه، تفکر بانوان جامعه، تقویت باورهای ایمانی،‌ نقش سازنده‌ای که در تربیت نسل نو دارند، در مهدهای کودک، در دبستان‌ها، حتی در مسائل هنری و بسیاری زمینه‌های دیگر می‌تواند تحول ایجاد کند.

کد خبر 602478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha