خاطرات آتش‌نشان‌ها کتاب و فیلم شوند/ خاطره‌ای از آیت‌الله هاشمی درباره توجه به فرهنگ

خبرگزاری شبستان: احمد مسجدجامعی در مراسم تجلیل از خادمان نشر کتاب پیشنهاد داد که خاطرات آتش‌نشان‌ها در دستور کار ناشران و فیلمسازان قرار گیرد که بسیار ارزشمند است.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، پیشکسوتان و خادمان نشر کتاب در بخش  های «ناشران»، «کتابفروشان»، «مدیران پخش» و «مروجان کتاب» طی مراسمی عصر دوشنبه ۴ بهمن ماه در پژوهشکده فرهنگ هنر و معماری توسط موسسه خانه کتاب تجلیل شدند. 

 

احمد مسجدجامعی در این مراسم ضمن مثبت ارزیابی کردن برپایی چنین مراسمی برای ناشران و پیشکسوتان نشر پیشنهاد داد که خاطرات آتش‌نشان‌ها در دستور کار قرار گیرد که بسیار ارزشمند است. 

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر رویه ایستگاه‌های آتش‌نشانی تغییر کرده و روسای ایستگاه‌ها تخصص لازم در این زمینه را ندارند و در واقع آتش‌نشان نیستند، گفت: در عوض در میان این افراد، آدم‌های قدیمی که دوره‌های مختلفی را طی کردند، وجود دارند و خاطرات آنها جذاب و تأثیرگذار است به نحوی ثبت آن می‌تواند هم نوعی قدردانی معنوی از آنها باشد و هم در فرهنگسازی موثر باشد.

 

مسجدجامعی تاکید کرد: باید تلاش شود تا خاطرات این آتش‌نشان‌ها ثبت و به تصویر کشیده شود هر چند قطعاً فیلم‌هایی در این راستا ساخته می‌شود.

 

وی با اشاره به شباهت اتفاقات مردمی بعد از حادثه پلاسکو به دوران دفاع مقدس، بیان کرد: اگر ناشران تأملی داشته باشند می‌توانیم ادبیات شفاهی در حوزه آتش‌نشان‌ها به ویژه افرادی که در عملیات‌ها حاضر هستند را نیز ثبت کنیم.

 

این عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنانش یاد حسن حبیبی و آیت الله هاشمی رفسنجانی را گرامی داشت و آنها را خادم کتاب نامید و با ذکر خاطراتی از آنها گفت: اولین لوح تقدیرها در این مراسم با امضای دکتر حسن حبیبی بود و فرد دیگری که در این قضیه نقش داشت، آیت الله هاشمی رفسنجانی بود. سال‌هایی که آقای هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور بود پیشنهادی در ذهنم داشتم که کاری متفاوت برای تجلیل از ناشران برگزیده سال و خادمان نشر انجام دهیم و آن هم، امضای لوح تقدیرهای آنها به دست رئیس جمهور بود. اما طبیعتاً دسترسی به رئیس‌جمهور راحت نبود و وقتی با دفتر ایشان وارد مذاکره شدیم آنها بلافاصله آب پاکی را روی دست ما ریختند می‌گفتند در این صورت ایشان باید لوح سینماگران و ... را نیز امضا کند.

 

وی ادامه داد: بعد از آن من خودم با آقای هاشمی وارد گفتگو شدم و این مساله را با ایشان در میان گذاشتم و اهمیت آن را یادآور شدم که ایشان هم از آنجا که خودش ناشران را می شناخت گفت کار خوبی است و عیبی ندارد و شما می توانید لوح ها را به دفتر من بدهید تا آنها را امضا کنم.

 

مسجدجامعی تصریح کرد: آیت‌الله رفسنجانی شخصیتی اقتصادی و سیاسی بود اما در حوزه فرهنگ و هنر کارهایی انجام داد و شاید کمتر کسی از این امر باخبر باشد چراکه کارهای او به نام دیگران ثبت می‌شد اما این در حالی بود که در آن زمان خیلی انتقاد می‌کردند که آقای هاشمی به حوزه فرهنگ اهمیت نمی‌دهد.

 

وی در ادامه سخنانش به واگذاری امور نشر به ناشران و تشکل‌های نشر اشاره کرد و در این مورد توضیح داد: کاری که خوشبختانه از طرف وزارت ارشاد استمرار یافته واگذاری امور به ناشران است. در آن سال‌ها می‌گفتند وزارتخانه همکاری نمی‌کند و مقاومت می‌کنند و این موضوع در حال حاضر هم وجود دارد. البته برای حل چنین پروسه‌هایی گفتگو لازم است. در دوره قبلی طی صحبتی که با آقای جنتی داشتم برنامه کتاب‌گردی را جزء برنامه‌هایم گذاشتم چراکه دیگر وقت گفتگو بود و زمان سخنرانی به سر آمده است.

 

مسجدجامعی در پایان سخنانش به ممیزی نیز اشاره کرد و گفت:‌ بحث‌هایی چون ممیزی همیشه مطرح است؛ در آن زمان وقتی ناشران در جریان قرار می‌گرفتند با ما همدل می‌شدند که چه ملاحظاتی وجود دارد. 

 

 

کد خبر 603866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha