خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی:دهگردشگری اقدامی مناسب و مطلوب از سوی مسئولان است که در برخی از شهرستانهای خراسان جنوبی در حال انجام است. در این دهگردشی ها، نماینده های مردم در خانه ملت به همراه تعدادی از مسئولان شهرستانی به روستاهای حوزه انتخابیه خود می روند تا از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شده و برای حل آنها گامی بردارند.
دکتر نظر افضلی، نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس به همراه چند نفر از مسئولان سربیشه با حضور در روستای کسرآب این شهرستان از نزدیک با مشکلات مردم این روستا آشنا شد تا برای رفع آنها با همکاری مسئولان اقدامات لازم صورت گیرد.
در این جلسه که مردم و مسئولان شورای اسلامی روستا حضور داشتند، مشکلات این روستا مطرح و راه حل های مربوط و پاسخ های لازم از سوی مسئولان ارائه شد و حل برخی از مشکلات هم به تامین اعتبارات در آینده موکول شد.
احمدی، مدیر کمیته امداد سربیشه در این جلسه از طرح های کمیته امداد برای ایجاد اشتغال و محرومیت زدایی سخت گفت و افزود: اگر اشتغال به روستا نیاید؛ ورود امکانات مثل تلفن و اینترنت و ... برای مردم بیهوده خواهد بود چراکه این امکانات برای مردم هزینه دربر دارد. باید شغلی باشد تا بتوان قبض های خدمات را هم پرداخت کرد و از آنها استفاده کرد، لذا ایجاد اشتغال در اولویت باید باشد.
وی با بیان اینکه در خصوص احداث کارگاه پارچه بافی در روستای کسرآب کمیته امداد این توانایی را دارد که اگر خانواده هایی که متقاضی باشند برای آنها کلاس آموزش پارچه بافی بگذاریم، گفت:باید بیشتر افراد ثبت نامی در کلاس ها از مددجویان باشند.
مسئول کمیته امداد حضرت امام راحل سربیشه با اشاره به اینکه در حال حاضر کشاورزی در این منطقه از بین رفته است لذا باید حرفه های جایگزین ایجاد شود، ادامه داد: کمیته امداد به مددجویی که بخواهد کار بکند 30 میلیون تومان از منابع امدادی با بهره 2 درصد و 15 میلیون تومان از منابع بانکی پرداخت می کند که تا شغلهای جدید جایگزین کشاورزی شود.
احمدی پرورش شترمرغ، بلدرچین، مرغ داری سنتی، کارگاه فرش بافی، پارچه بافی و ... را از جمله شغل هایی که می توان در روستاها ایجاد کرد، برشمرد و گفت: اگر بخواهیم که روستاها خالی از سکنه نشود باید شغل های جدید جایگزین دامداری شود.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد می تواند برای مددجویان متقاضی، در منزل خودشان کارگاه قالی بافی ایجاد کند، افزود: سرمایه اولیه را امداد می دهد و فروش آن هم با خود امداد است.
مسئول کمیته امداد سربیشه با بیان اینکه کمیته امداد در روستای کسراب 24 واحد مسکونی احداث کرده است، گفت: تاکنون 22 میلیون و 500 هزار تومان کمک بلاعوض کردیم و یک میلیون تومان وام دادیم و بابت حصارکشی برای هر خانواده از اعتبارات سفر رئیس کمیته امداد کشور یک میلیون تومان تا پایان سال به شرط همکاری مسئولان کمک خواهیم کرد.
جابری، بخشدار مرکزی سربیشه هم در این جلسه با بیان اینکه جدول گذاری معابر به طول 900 متر در سال 94 و 95 و خاک برداری و مسطح کردن معابر که حدود 8 هزار متر انجام شده و کمک به خط لوله آب شرب روستا از جمله اقدامات دهیاری و بخشداری برای روستای کسراب بوده است، تصریح کرد: مشکلاتی هم وجود دارد که قول می دهیم با کمک مردم و مسئولان پیگیری و رفع کنیم.
واریز بیش از 90 میلیون تومان به حساب دانش آموزان
صداقت، نماینده موسسه خیره امام علی(علیه السلام) سربیشه هم با بیان اینکه موسسه خیریه امام علی(علیه السلام) شهر ری از سال 79 در چند روستای سربیشه فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: این موسسه هم اکنون در روستای کسراب در چهار محور سلامت، توانمندسازی و اشتغال و مسکن کار میکند.
وی افزود: از سال 90 که موسسه در این روستا حضور پیدا کرده است موسسه 99 میلیون تومان فقط به حساب دانش آموزان کمک مالی ریخته است.
وی گفت: در زمینه مسکن هم 400 میلیون تومان موسسه در روستای کسراب هزینه کرده است.
سحرخیز، مسئول اداره برق سربیشه هم در خصوص برق رسانی به شهرک روستای کسراب گفت: بیش 60 از درصد کار انجام شده و 40درصد باقی مانده 40 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که پیگیر اعتبار آن هستیم تا از منابع داخلی تامین اعتبار شود.
وی گفت: امید است بتوانیم از محل اعتبارات داخلی تا دهه فجر این پروژه را برق رسانی کنیم و اگر نشد تا پایان سال به اتمام خواهیم رساند.
مردم خراسان جنوبی مطالبهگر نیستند
نظر افضلی، نماینده مردم شهرستانهای سربیشه و نهبندان در مجلس هم در این جلسه با بیان اینکه باید با همکاری و اتحاد در راستای خدمت بیشتر به مردم از مرکز پیگیر اعتبارات باشیم، گفت: مردم خراسان جنوبی افرادی ساکت و خاموش هستند و مطالبه گری ندارند.
وی با بیان اینکه کمک به قناتهای روستا چند سالی است که در کشور مغفول شده است و باید توجه جدی شود، افزود: به وزیر کشاورزی گفتم که ستاد احیای قنات در خراسان جنوبی را مانند ستاد احیای دریاچه ارومیه می خواهیم اما تاکنون اقدامی نکردند.
نماینده مردم شهرستانهای سربیشه و نهبندان در مجلس با بیان اینکه احیای تمام قنات های سربیشه حدود 700 میلیارد تومان تمام قنات ها هزینه دارد، گفت: تمام بودجه قنات های شهرستان 300 میلیون تومان بوده است که دو روستا را هم جواب نمی دهد.
نظرافضلی گفت: برای بهبود وضعیت آنتن دهی موبایل و تلویزیون با مسئولان مربوطه صحبت شده و موضوع در حال پیگیری است.
وی داشتن خانه بهداشت را حق مردم روستای کسراب دانست و افزود: داشتن خانه بهداشت حق شما است؛ لذا موضوع را پیگیری می کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای سربیشه و نهبندان در مجلس با اشاره به اینکه به وزیر جدید ورزش گفته ام که خانه های ورزش روستایی را دریابید، تاکید کرد: فعال شدن خانه های ورزش روستایی ماندگاری روستائیان در روستا را در بر دارد.
نظرافضلی با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای نهبندان و سربیشه 80 میلیارد تومان اعتبار می خواهد، گفت: امید است که بنیاد برکت در این زمینه کمک کند.
وی با بیان اینکه بیکاری درد اصلی کشور است، گفت: در این راستا برای ایجاد اشتغال، زیرساختهای منطقه باید شناسایی شود، معادن را فعال کنیم و مرز و تبادلات مرزی را نیز فعال کنیم.
نظرافضلی خاطرنشان کرد: همه مسئولان باید دست به دست هم بدهیم و برای آبادانی استان تلاش کنیم.
نظر شما