سهم مادران در تربیت صحیح فرزندان/تربیت قرآنی بستر سعادت فرزندان است

خبرگزاری شبستان:کارشناس دینی و فرهنگی لرستان با بیان اینکه مادر نسبت به پدر سهم بیشتر و اساسی تری در تربیت دارد، گفت: توجه پدران به مادران موجب تقویت تربیت صحیح فرزندان می شود.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

تعلیم و تربیت صحیح نخستین گام در سلامت افراد جامعه، خانواده های سالم و جامعه ای سالم و به دور از آسیب های اجتماعی است.

 

این روزها با زیاد شدن مشغله های کاری والدین، تربیت صحیح فدای شکم سیر فرزندان می شود.

 

برخی نیز فرزندان را در اولویت زندگی نداشته و به رغم تشکیل خانواده، در نخستین طوفان های زندگی فرزندان را تنها گذاشته و به سرنوشت و زندگی خود می اندیشند.

 

کم توجهی این دسته از والدین موجب افزایش فرزندان طلاق، تربیت های چندگانه و یا تربیت آزاد فرزندان شده و در آینده این نسل با آسیب ها و چالش های زیادی مواجه می شوند.

 

این درحالی است که توجه به تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن و آموزه های اسلام و توجه پدران به نقش و اهمیت مادران در تربیت صحیح فرزندان می تواند موجب تربیت صحیح فرزندان و سلامت و سعادت آنان در آینده و در پی آن جامعه باشد.

 

حجت الاسلام قاسم متقی نیا، کارشناس دینی و فر هنگی، در خصوص تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن و آموزه های اسلام، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: خدای متعال در قرآن کریم سه نقش را به همراه تکریم در قرآن برای بانوان ذکر کرده است.

 

وی، با بیان اینکه نقش اول بانوان نقش دختری است، افزود: نقش دختری تایید شخصیت شناسی و روان شناختی دختران و ذکاوت و تیزهوشی شان، توانمندی در عرصه ی کارهای خانوادگی، تربیتی و اجتماعی و اطلاعاتی است.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی، با اشاره به اینکه دومین جایگاهی که خدای متعال برای بانوان در قرآن ذکر کرده است، جایگاه همسری است، ادامه داد:  نقش همسری بانوان کامل کننده و تمامیت بخش وجود و هستی مرد و تداوم بخشیدن به نسل انسانیت و آدمی، عامل آرامش همسر، تکمیل کننده کاستی ها و باعث آراستگی همسر و پوشاننده عیب ها است.

 

وی با تاکید به اینکه در مسایل اجتماعی قرآن کریم، حضور بانوان در جامعه را به رسمیت می شناسد، افزود: قرآن کریم داستان همسران نمونه در تربیت را معرفی می کند و داستان هایی از همسران ناموفق، همسران نوح و لوت به عنوان همسرانی که ناموفق بوده اند را برای نمونه به مسلمانان یاد آوری می کند.

 

حجت الاسلام متقی نیا، با بیان اینکه نقش مادری، سومین نقشی است که خدای متعال در قرآن بر روی آن تاکید کرده است، خاطرنشان کرد: رشد کودک در آغوش مادر و معرفی مادران نمونه الگو و تاکید بر نقش های مهم مانند وحی به مادران، این ها مواردی ست که در قرآن راجع به مادران ذکر شده است.

 

وی با بیان اینکه بعضی از کارشناسان سهم مادران را در تربیت فرزند ۹۰ درصد و نقش پدر را ۱۰ درصد می دانند، ابراز کرد: این نظریه هم بیانگر واقعیت نقش بیشتر و مهمتر مادر در تربیت فرزندان است.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی، افزود: به عقیده کارشناسان، پدران باید آن ده درصد سهم تربیتی خود را در خدمت مادر و آرامش مادر هزینه کنند، تا مادر بتواند کامل در نقش تربیتی موفق باشد.

 

وی بیان کرد: وابستگی به مادر و تاثیر حالات جسمی و روحی روانی مادر به واسطه ی اینکه این بچه عضوی از بدن اوست برای بعد از تولد هم ادامه دارد.

 

 

این کارشناس دینی و فرهنگی، با اشاره به اینکه شیر و شیرخوارگی از اختصاصات مادر است، افزود: این نقش بی نظیر، جایگاه مادر را در تربیت بعد از بارداری برجسته تر و اساسی تر می کند.

 

حجت الاسلام متقی نیا، ادامه داد: نقش مادر بعد از رشد، بعد از ازدواج هم روی فرزند تاثیرگذار هست؟ به اتفاق نظر کارشناسان، بعد از ازدواج هم نقش مادر در کمک و هدایت چه پسر و چه دختر هنوز ادامه دارد.

 

وی افزود:  نقش مشاور، نقش هدایت کننده، نقش توصیه کننده چه بصورت پنهان چه بصورت غیرمستقیم و چه بصورت مستقیم، این نقش مادر هنوز ادامه دارد.

 

حجت الاسلام متقی نیا، افزود: روایات دینی تاکید بر این دارد که شما در انتخاب همسر برای فرزندتان بیشترین دقت را بکنید.

 

وی خاطرنشان کرد: اینکه می گویند در کار خیر عجله کنید، این عجله برای بعد از انتخاب است، قبل از انتخاب روایتی نداریم که عجله کنید.

 

این کارشناس دینی و فرهنگی با تاکید به اینکه والدین برای ازدواج فرزندان باید بررسی کنند، افزود: در روایات ما آنچه که تاکید شده بررسی است، گفته اند شرایط خانوادگی، اخلاقی و دینی را بررسی کنید.

 

حجت الاسلام متقی نیا، افزود: در روایت نهی کرده اند از اینکه فرزندتان را به آدم بد اخلاق، آدم با ضعف ایمان و کسانی که اصالت خانوادگی و سلامت خانوادگی ندارد بدهید؛ این ها همه قابل بررسی است.

 

کد خبر 604916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha