مراجع تقلید از کمبود ائمه جماعات و محور نبودن مساجد گلایه دارند

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی؛ امام جماعت مسجد طوس، گفت: برخی مراجع تقلید در پیام‌هایی به جشنواره‌های مسجدی، از کمبود ائمه جماعات و محور نبودن مساجد در کشور گلایه کردند.

خبرگزاری شبستان: بسیاری از ائمه جماعات و روحانیون به خبرنگار ما گفته‌اند که از اواسط دهه 70 با تشکیل برخی مراکز فرهنگی مانند فرهنگسراها میزان توجه به مساجد در کشور، کم‌رنگ شده است و این موضوع، همچنان ادامه دارد.

 

خبرنگار ما این موضوع را در گفت‌و‌گو با تعدادی از ائمه جماعات و روحانیون بررسی کرده که در این نوبت، مشروح نظرات حجت‌الاسلام و المسلمین سید ناصر احمدی؛ امام جماعت مسجد طوس، می‌آید.

 

سید ناصر احمدی با اشاره به سخن امام خمینی (ره) «مسجد، سنگر است، مساجد را حفظ کنید»، گفت: باید تمام برنامه‌های مردمی و حکومتی با محور مساجد انجام شود.

 

وی با اشاره به آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن یَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ: مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا می کنند و زکات می دهند و جز از خدا نترسیده اند. امید است آنان از هدایت یافتگان باشند»(توبه: 18)، افزود: آبادانی مساجد علاوه بر ساخت و تجهیز فیزیکی آنان، عمران فرهنگی و معنوی را نیز دربرمی‌گیرد.

 

کم توجهی دولت به مساجد در لایحه ششم توسعه

امام جماعت مسجد طوس با اشاره به کم توجهی دولت به مساجد در لایحه ششم توسعه، خاطرنشان کرد: دولت‌ها در حکومت اسلامی باید توجه جدی و کامل به خانه‌های خدا و آبادانی ظاهری و معنوی آنان داشته باشند؛ این موضوع با درک نقش و جایگاه مساجد در پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی ایران، بیشتر روشن می‌شود.

 

احمدی با بیان اینکه مساجد در دوره‌های حکومت شوروی و طالبان در افغانستان، تخریب و در دوره‌های حکومت مجاهدین، حامد کرزای و محمد اشرف غنی مورد بی توجهی قرار گرفته است، اضافه کرد: متاسفانه مجلس فعلی افغانستان نیز توجهی به امکانات و توسعه مساجد نداشته است، هرچند مراجع تقلید، علما و مردم این کشور با صرف هزینه‌های فراوان، جایگاه این خانه‌های خدا را حفظ کرده‌اند.

 

 

وی رایگان شدن هزینه‌ها و حق انشعاب آب، برق و گاز را گامی سازنده در توسعه بیشتر مساجد در ایران دانست و گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی باید غفلت دولت از مساجد را جبران کند و با تصویب قوانین لازم، پشتیبان ائمه جماعات، هیات امنا و سایر دست‌اندرکاران این خانه‌های خدا باشد. ضمن من نگاه برخی ائمه جماعات که رایگان شدن هزینه‌ها مساجد را به ضرر منافع ملی می‌دانند، قبول ندارم (اخیرا آیت‌الله دکتر حسن کمالی، امام جماعت مسجد وفا تهران به خبرنگار ما، گفت: مصوبات مجلس برای رایگان شدن هزینه‌ها و حق انشعاب آب، برق و گاز موجب افزایش مصرف این انرژی‌ها و هدررفتن سرمایه‌های ملی می‌شود زیرا متاسفانه برخی دست‌اندرکاران و نمازگزاران مساجد با سوءبرداشت از مصوبات مجلس، آب، برق و گاز را بیش از حد مصرف می‌کنند).

 

غفلت در تصویب لوایح و طرحهای حمایتی از مساجد به ضرر کشور است

امام جماعت مسجد طوس، هرگونه سستی و غفلت در تصویب لوایح و طرح‌های حمایتی از مساجد را به ضرر فضای فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور دانست و ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند مساجد دارای کارکردهای فرهنگی، اجتماعی، علمی، سیاسی و حتی در دوره‌هایی، امنیتی هستند بنابراین تقویت این خانه‌های خدا، کاملا به سود کشور است.

 

احمدی گفت: برخی مراجع تقلید در پیام‌هایی که به جشنواره‌ها و همایش‌های مسجدی (مانند «محله مسجد محور» و «برترین‌های مساجد») ارایه کردند، از کمبود ائمه جماعات و محور نبودن مساجد در برخی برنامه‌های کشور گلایه کرده‌اند.

 

وی در پایان گفت: مردم و مسئولان کشورهای اسلامی باید محوریت مساجد در تمام برنامه‌ها را مدنظر قرار دهند، همانطور که مسجد، مرکز حکومت و انجام  فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی، علمی و فرهنگی حضرت محمد (ص) بود.

 

 

 

کد خبر 605088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha