آشنایی جوانان با مراکز مشاوره های قبل از ازدواج ضعیف است/میزان طلاق در ناهمگن‌ها بیشتر است

خبرگزاری شبستان:مشاور رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه آشنایی جوانان با مراکز مشاوره های قبل از ازدواج ضعیف است گفت: رکن اصلی ازدواج هماهنگی شخصیت‌ها با یکدیگر است، ناهمگن‌ها جذابیت بیشتری برای هم دارند اما میزان طلاق در آنها بیشتر است.

مجید محمودی‌مظفر، مشاور رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به نظارت بر مراکز مشاوره های تخصصی قبل از ازدواج گفت: این مراکز توسط اداره کل ازدواج تحکیم و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان برسی می شود.

 

وی در ادامه بیان کرد: یکی از شروط خوب راه‌اندازی مراکز مشاوره های قبل از ادواج این است که هر کسی نمی تواند این مراکز را راه اندازی کند، مسئولیت حرفه‌ای مشاوره در کشور بر عهده نظام روانشناسی ایران است، لذا ابتدا باید افرادی که می خواهند این مراکز را راه اندازی کنند، تأییدیه پروانه این مراکز را از نظام روانشناسی دریافت کنند، پیشنهاد راه اندازی از سمت وزارت ورزش و جوانان به نظام روانشناسی و مشاوره ایران داده می شود تا از نظر فنی مورد بررسی و تأیید قرار گیرد.

 

مظفری تصریح کرد: افرادی که می خواهند پروانه تخصصی مراکز مشاوره های قبل از ازدواج را دریافت کنند در نظام روانشناسی در کمیسیون ها مورد بررسی قرار می‌گیرند و صلاحیت علمی و تخصصی آنها تأیید می شود لذا یکی دیگر از شروط راه اندازی این مراکز این است که صلاحیت اخلاقی آنها تایید شود، چون این مراکز باید حتما متعهد باشند و سوء سابقه نداشته باشند.

 

وی ادامه داد: همچنین یک سری آیتم‌ها هم خود اداره کل ازدواج وزارت ورزش و جوانان برای صلاحیت علمی و تخصصی آنها دارد که اول گزینش و بررسی می شود و بعد به نظام روانشناسی ارجاع داده می شود تا صلاحیت فنی آنها تایید شود، در واقع این پروانه ها به وسیله دو مهم یعنی هم نظام رواشناسی و هم وزارت ورزش و جوانان تایید می شوند.

 

مشاور رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با ابراز خرسندی از عملکرد مثبت مراکز مشاوره های تخصصی قبل از ازدواج اذعان کرد: هم معاونت امور جوانان وزارت ورزش و مدیر کل دفتر ازدواج و تحکیم خانواده و هم معاونت امور جوانان توجه زیادی به مشاوره های قبل از ازدواج دارند و هم نظام روانشناسی ایران همکاری خوبی با وزارتخانه دارند.

 

وی با بیان اینکه مراکز مشاوره های قبل از ازدواج روز به روز در حال افزایش هستند، اظهار کرد: علاوه بر اینکه تعداد آنها در حال افزایش است کیفیت آنها هم روز به روز بیشتر می شود.

 

وی در ادامه افزود: ویژگی مهم این مراکز این است که از صلاحیت علمی و اخلاقی برخوردار هستند و همچنین مورد تایید نظام روانشناسی  و وزارت ورزش و جوانان می باشند.

 

مظفری گفت: اگر تعداد مراکز مشاوره های تخصصی قبل از ازدواج افزایش یابند برخی از مشکلاتی را که در بعضی از مراکز مشاوره ازدواج وجود دارد، برطرف می شود، چون متاسفانه بعضی از مشاوران اصلا مشاوره و روانشناسی نخواندند و هیچ تخصصی در این زمینه ندارند همچنین فاقد پروانه حرفه ای نیز هستند، فقط از فضاهای مجازی برای تبلیغات خود استفاده می کنند و جوانان هم به دلیل عدم آشنایی با این مراکز به آنها مراجعه می کنند.

 

مظفری با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر نحوه آشنایی جوانان با مراکز مشاوره های قبل از ازدواج بسیار ضعیف است، اظهار کرد: درست است که ارتباطات مجازی بسیار افزایش یافته اما متاسفانه معرفی افراد به یکدیگر بسیار ضعیف شده است ،افرادی که کمی برون‌گرا هستند و نحوه ارتباط آنها با دیگران قوی است، زمینه ازدواجشان فراهم تر است ولی بسیاری از جوانان ،خوب و محجوب داریم که با ویژگی ها و الگوهای تربیتی بسیار صحیحی تربیت شده اند ولی متاسفانه در خانه مانده اند ،چون این افراد محجوب هستند ،نمی توانند در جمع ارتباط برقرار کنند و زمینه ازدواج خود را فراهم کنند.

 

مشاور رییس کمیسیون اجتماعی مجلس عدم معرفی افراد به یکدیگر را یکی از دلایل افزایش سن ازدواج عنوان کرد و افزود: این مراکز حتی می توانند به ساماندهی وضعیت ازدواج در کشور کمک کنند لذا ضروری است مراکز مشاوره های قبل از ازدواج ساماندهی شوند. اگر بخواهیم به همین منوال پیش برویم همه مشکلات حوزه ازدواج باقی خواهد ماند.

 

وی با بیان اینکه آمار طلاق در جامعه ما افزایش یافته است، تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلات جامعه ما این است که سبک زندگی تغییر کرده اما شیوه‌های ازدواج متناسب با آن شرایط تغییر نکرده است. در ضمن آگاهی جوانان ما نیز نسبت به انتخاب همسر بسیار پایین است.

 

وی در ادامه افزود: عموم انتخاب ها یا بر اساس خانواده است که خانواده را می شناسد و یا از طریق آشنایی خود دخترها و پسرها با یکدیگر و یا معرفی توسط فرد دیگر می باشد .

 

مظفری با بیان اینکه خانواده یکی از ارکان مهم انتخاب همسر است، افزود: اما واقعا فرزندان دیدگاه های والدین را دارند، آیا واقعا آنها با همسری که انتخاب می کنند آشنایی لازم را با خانواده هایشان دارند؟ پس نقش خانواده در انتخاب همسر بسیار مهم است ،ولی لزوما شخصیت فرد را معرفی نمی کنند چون با یکدیگر تفاوت زیادی دارند.

 

وی تصریح کرد: یکی دیگر از راه های آشنایی دختران با پسران در محیط بیرون، دانشگاه و فضای مجازی است اما باید گفت لزوما کسی از کسی خودش بیاید به این معنا نیست که آنها می توانند ازدواج خوبی داشته باشند. چیزی که در تمام دنیا تاکید می شود ولی در کشور ما بسیار سطحی از آن عبور می کنند این است که تیپ های شخصیتی با یکدیگر جور درنمی آیند، مثلا یک تیپ شخصیتی برون گرا که دوست دارد در جمع باشد با دیگران ارتباط برقرار کند یک تیپ درون گرا که دوست دارد با تعداد محدودی ارتباط برقرار کند و کمتر صحبت می کند وقتی با هم ازدواج کنند صددرصد دچار مشکل می شوند.

 

وی ادامه داد: درست است ناهمگن ها برای هم جذابیت دارند، یعنی خودش شخصیت آرامی دارد و کیس مقابلش یک فرد شاداب و بگو بخند است فکر می کند اگر این فرد در زندگی اش باشد، زندگی شادابی خواهد داشت. در دوره دوستی و آشنایی این ویژگی ها خوب است ولی وقتی ازدواج می کنند، می گوید چقدر ارتباط برقرار می کنی، چقدر راحت صحبت می کنی، این نشان می دهد، ناهمگن ها جذابیت زیادی با هم دارند اما میزان طلاق در آنها بیشتر است.

 

مظفری ادامه داد: واقعا جوانان جامعه ما چقدر شخصیت افراد را می شناسند در حالی که ما در دنیا می گوییم، رکن اصلی ازدواج هماهنگی شخصیت ها با هم است نه اینکه دقیقا 2 تا شخصیت عین هم باشند بلکه در بعضی از افراد باید عین هم باشند تقریبا درون گرا با درون گرا، برون گرا با برون گرا؛ حالا کمی اختلاف داشته باشند اشکالی ندارد ولی اگر خیلی با هم تفاوت داشته باشند، مشکل ساز می شود.

 

 

 

کد خبر 605535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha