جشنواره‌های روستایی، نمایانگر شایستگی‌های روستاها به مسئولان هستند

خبرگزاری شبستان: طاهریان؛ معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: برخی از روستاهای کشور مانند «روتان» و «کَردَر» با برگزاری جشنواره‌های ملی، ظرفیت فراوان نیروی انسانی کارآمد و جهادی خود را نشان دادند.

مرتضی طاهریان در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به حضور افراد گوناگون اعم از زن و مرد، پیر و جوان و کم سواد، بی‌سواد و تحصیل‌کرده در مساجد، ادامه داد: هریک از این‌ افراد، نیازهای مشترک (مانند عبادت) و البته اختصاصی خود را دارند.

 

وی با بیان اینکه عده‌ای علاقه‌مند یادگرفتن احکام، روخوانی قرآنی، معارف دینی و شنیدن روضه امام حسین (ع) در مساجد هستند، ادامه داد: ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، موظف به اول، توجه و برآوردن نیازهای نوجوانان و جوانان و دوم، ایجاد فضایی برای بالفعل شدن استعدادهای بالقوه نوجوانان و جوانان به منظور مفید بودن برای خانواده و جامعه است.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، با اشاره به سابقه دیرین اجرای سرود در مساجد، خاطرنشان کرد: گروه‌های سرود در سال‌های نخست انقلاب، بسیار فعال بودند، به یاد دارم، گروه سرود مسجدی که من در آن نماز می‌خواندم، در برخی مناسبت‌ها در مراکز تجاری و فرهنگی هم اجرا داشتند.

 

گروه‌های سرود در دوره‌ای مورد غفلت قرار گرفتند

طاهریان اضافه کرد: گروه‌های سرود در دوره‌ای مورد غفلت قرار گرفتند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را مامور توجه به روستاها به ویژه در زمینه فرهنگ و هنر کرد و در این ستاد در همین عرصه چند جشنواره اختصاصی مانند «سرود» و «قرآن» طراحی و اجرا شد.

 

وی ابراز کرد: برگزاری این جشنواره‌ها، با وجود کمبود امکانات، فضایی رقابتی را میان روستاییان ایجاد کرد و ضمنا امکان رقابت آنان با گروه‌های شهری را فراهم آورد.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، افزود: برخی از گروه‌های سرود روستایی می‌توانند با گروه‌های شهری رقابت کنند، همان طور که پس از سه دوره برگزاری جشنواره روستایی، گروه‌ها، افراد و مربیان روستایی در جشنواره سراسری سال گذشته، حایز رتبه‌های ممتاز شدند.

 

مخابره شایستگی روستانشینان به مسئولان

طاهریان خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره‌های روستایی، پیام شایستگی روستاها در برگزاری و میزبانی مطلوب جشنواره های کشوری را به مسئولان و سازمان‌ها مخابره کرد، همچنان که تلاش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری، این است که برنامه‌ریزی و برگزاری تمام اتفاقات و مراحل جشنواره‌ها در روستاها و با مدیریت روستانشینان باشد.

 

وی با بیان اینکه شهرت روستاها در ایران، عمدتا به اعتبار جاذبه گردشگری یا وجود شخصیت برجسته علمی، دینی، فرهنگی و اجتماعی، در آن‌ها است، افزود: برخی از روستاهای کشور با برگزاری جشنواره‌های ملی، ظرفیت فراوان نیروی انسانی کارآمد و جهادی خود را نیز نشان دادند.

 

 

 

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: روستاهایی مانند «کَردَر» (واقع در بخش بیابان شهرستان میناب استان هرمزگان») و «روتان» (واقع در دهستان شهیدمردان بخش "بمانی" شهرستان "سیریک" در شرق استان هرمزگان) به دلیل برگزاری موفق جشنواره‌های سرود و قرآن یا برخی برنامه‌های فرهنگی، صاحب شهرت و اعتبار در سطح کشور شده‌ و توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خود را نمایان ساختند.

 

جریان‌سازی ستاد عالی کانون‌های مساجد برای موفقیت روستاها در سطح ملی

طاهریان با بیان اینکه ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، به دنبال جریان‌سازی برای موفقیت روستاهای کشور در سطح ملی بود که این موضوع محقق شده است، ادامه داد: امروزه روستاهای بسیاری درخواست میزبانی جشنواره‌های مختلفی را که ما در سطح روستاها برگزار می کنیم را داده‌اند که این موضوع، خود نشان‌دهنده موفقیت این جریان‌سازی است.

 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره‌های روستایی مطابق با شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است، زیرا ظرفیت‌های درونی و غیر فعال را با کم‌ترین اعتبارات مالی، فعال کرده و توانمندی‌های روستاییان را مطرح کردیم.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، افزود: برگزاری جشنواره‌های روستایی برخی مشکلات روستاها را برطرف کرده است در این زمینه اهدای دستاوردها و محصولات روستایی به عنوان جوایز به برگزیدگان در این زمینه موثر بوده است.

 

جشنواره های روستایی؛ عرصه ظهور توانمندی‌های جوانان روستایی

طاهریان گفت: جوانانی که تمایل عرضه توانمندی‌های خود در عرصه‌های شهرستانی یا روستایی را داشتند اما زمینه آن مهیا نبود، با برگزاری جشنواره های روستایی، دیگر امروزه می توانند ظرفیت‌های خود را در سطح ملی به آزمون بگذارند.

 

وی اضافه کرد: میزان بهره‌وری جشنواره‌های روستایی، با وجود آن که روستاییان تمام برنامه‌ریزی‌ها و امور اجرایی آن‌ها را انجام می‌دهند، حداکثری است، در حالی که برخی جشنواره‌ها توسط برخی افراد و گروه‌های حرفه‌ای و متخصص و با عقد قراردهای گوناگون انجام می‌شوند که البته این موضوع نیز، لازم است.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: در صورت اعتماد مسئولان کشوری به ظرفیت روستاها در تمامی عرصه ها از جمله نیروهای انسانی، تجربیات روستاییان در برگزاری جشنواره‌های روستایی، آنان را به نیروهای انسانی کارآمد و جهادی برای آینده کشور تبدیل می‌کند.

 

یادآور می‌شود، مرحله نهایی جشنواره سرود روستایی، 13 تا 15 بهمن با رقابت 12 گروه در روستای «کورده» شهرستان لارستان استان فارس برگزار خواهد شد.

 

 

 

کد خبر 606540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha