همکاری سازمان ملل متحد در رفع معضل گرد و غبار/ ضرورت تعریف پروژه ملی

خبرگزاری شبستان: نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران اظهار کرد: می توانید به طور جدی چه از نظر کمی و مدیریتی در خصوص مقابله با پدیده گرد و غبار روی ما به عنوان سازمان ملل حساب کنید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، گری لوئیس، نماینده مقیم سازمان ملل متحد، شب گذشته(14 بهمن) در جلسه کارگروه ستاد استانی مقابله با ریزگردها با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در استانداری خوزستان گفت: در سفرهایی که به خوزستان و اهواز داشته ام، تعداد بسیاری از مردم از مشکلات تنفسی و مسائل خاص این استان و همچنین گرد و غبار به من اظهار نارضایتی و گله و شکایت کرده اند.

 

وی با بیان اینکه همه می دانیم که این درد وجود دارد و آن را از چهره تک تک افراد اهوازی و خوزستانی می توان فهمید، افزود: جامعه بین المللی اکنون می بیند که ایران برای مطرح کردن مشکل گرد و غبار به عنوان یک بحث بین المللی چه اندازه تلاش می کند.

 

لوئیس با اشاره به اینکه جامعه بین المللی نیز اکنون در حال سوق یافتن به سمت و سویی است که این مشکل را به رسمیت بشناسد، اذعان داشت: در 18 ماه گذشته با توجه به تلاش های دولت ایران سه قطعنامه در مجامع بین المللی در زمینه گرد و غبار به تصویب رسید.

 

وی با تاکید بر اینکه مساله گرد و غبار باید در سطح منطقه ای رفع شود، تصریح کرد: این مشکل تنها با تلاش یک کشور حل نخواهد شد بلکه نیازمند رسیدن به یک همگرایی و یک توافق نظر بین المللی است.

 

نماینده مقیم سازمان ملل متحد به تلاش آژانس ها و نهادهای بین المللی مختلف در دهه گذشته برای حل مشکل گرد و غبار اشاره کرد و گفت: اما هنوز این مشکل به صورت موثر رفع نشده است، به عنوان اولین گام و راه حل رسیدن به اجماع بین المللی در زمینه مقابله با گرد و غبار باید میزگردی در قالب همکاری مشترک بین سازمان ملل و سازمان حفاظت محیط زیست ایران و همچنین تمام ذینفعان این مساله تشکیل شود.

 

وی با بیان اینکه براساس آمار و ارقام مطرح شده منشا 30 درصد از ریزگردهای خوزستان ناشی از منابع و کانون های داخلی شناخته شده، اضافه کرد: سوالی که بسیاری از افراد از من می پرسند این است که ، شاید ایران نتواند در زمینه منابع خارجی ریزگردها کاری انجام دهد اما چرا اقدام جدی در زمینه مهار کانون های داخلی انجام نمی دهد؟

 

لوییس حل مساله ریزگردها را نیازمند تعریف یک پروژه ملی دانست و تصریح کرد: در قالب این پروژه باید اجزای مختلف مساله ریزگردها در کنار هم قرار گیرند و با هم افزایی به طور جدی در رفع این مشکل تلاش شود.

 

وی خاطر نشان کرد: در صورتی که این پروژه در ایران احیا شود پس از آن ایران می تواند با دستی پر به جامعه بین المللی مراجعه کند و بگوید که ما ضمن داشتن پروژه ملی در زمینه مساله گرد و غبار، راه حل های فنی برای این پدیده داریم که می توانیم به کشورهای منطقه و همسایه پیشنهاد دهیم.

 

نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران مدیریت و همکاری بین بخشی را حلقه مفقوده رفع معضل گرد و غبار اعلام کرد و خاطر نشان کرد: می توانید به طور جدی چه از نظر کمی و چه از نظر مدیریتی در خصوص مقابله با این پدیده روی ما به عنوان سازمان ملل حساب کنید.

 

کد خبر 606704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha