آواربرداری پلاسکو سخت‌ترین نمونه آواربرداری در تاریخ کشور/برخی اطلاعات غلط بود

خبرگزاری شبستان:معاون شهرداری تهران گفت: آواربرداری پلاسکو سخت‌ترین نمونه‌های آواربرداری در سطح کشور بود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مازیار حسینی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در سیصد و بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اقدامات انجام شده پس از آتش‌سوزی پلاسکو گفت: پس از اعلام حریق در ساعت 7 و 58 دقیقه صبح پنج‌شنبه 30 دی مبنی بر وقوع آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو سه ایستگاه نوشین، جمهوری و حسن‌آباد به صورت همزمان به محل حادثه اعزام می شوند.

 

حسینی با بیان اینکه با توجه به اینکه حریق از ضلع شمال غربی و در طبقات 10 تا 12 آغاز شده بود اطفای حریق از داخل و خارج انجام می شود و با آمدن بالابرها اطفای حریق از بیرون با شدت بیشتری انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه ماموران آتش‌نشانی برای اطفای حریق تلاش کردند تا از سیستم و تجهیزات داخل ساختمان استفاده کنند، گفت: به دلیل ضعفی که در سیستم اطفای حریق ساختمان بوده است نتوانستند از این تجهیزات استفاده کنند.

 

حسینی با بیان اینکه در مرحله اول حریق ساعت 9 و 30 دقیقه صبح پنجشنبه فروکش می کند، اظهار داشت: حتی تا طبقه نهم مردم و کسبه در طبقه 9 برای بردن اسناد مراجعه می کردند که این کار آتش‌نشانان را با سختی مواجه می کرد.

 

وی با بیان اینکه گروه دوم ماموران آتش‌نشانی بیشتر برای تخلیه ساختمان پلاسکو وارد ساختمان شده بودند، خاطرنشان کرد: حجم مواد قابل اشتعال زیاد بود به طوری که مواد موجود در ساختمان برای 10 تا 12 برابر آتش زدن ساختمان پلاسکو کافی بود.

 

حسینی با بیان اینکه برخی مطرح می کنند که برای اطفای حریق به جای آب از فوم یا کف استفاده می شد، بیان کرد: برای خاموش کردن حریق های ناشی از جامدات بهترین ماده موجود آب است. همچنین بهترین روش برای پایین آوردن دمای ساختمان و عملیات اطفا در ساختمان پلاسکو استفاده از آب بوده است.

 

معاون شهردار تهران با اشاره به روند عملیات اطفای حریق در سه ساعت و نیم گفت: در طبقات بالا آتش‌نشان‌ها با آب آتش را مورد هدف قرار داده بودند اما از ساعت 9 و نیم به بعد حریق از طبقات بالاتر مجدد شعله ور شد.

 

وی با بیان اینکه ساختمان پلاسکو بر اساس قوانین آمریکایی ساخته شده است، تصریح کرد: تیرچه های ساختمان اوپنجوس و اکزپوس بود که در مقابل حریق آسیب پذیر هستند، خاطرنشان کرد: زمانی که حریق به این سازه خورد سقف با اضافه بار روبرو شد و با کاهش قدرت باربری این ضربه به طبقات پایین‌تر وارد شد و باعث شد تا ساختمان فرو ریزد.

 

حسینی با بیان اینکه آتش‌نشان ها واحد به واحد در حال بیرون کردن کسبه و مردم بودند و برای تخلیه کامل ساختمان تلاش می کردند، اظهار داشت: در بار دوم که حریق به طور کامل توسعه پیدا کرد این ساختمان به کوه منسجمی تبدیل شد چرا که حریق به صورت فزاینده توسعه یافت و آن خرابی طبقات بالا کوه منسجمی بود از آتش، مصالح و فولاد به طوری که این آتش تا روز آخر نیز در حالت مذاب ادامه داشت.

 

معاون شهرداری با بیان اینکه عملیات اطفای حریق، آواربرداری و امداد و نجات تا روز آخر همزمان ادامه داشت، تصریح کرد: حرارت بالا باعث شده بود که حجم آهن آلات به شکل رشته های ماکارونی در هم پیچیده تبدیل شود.

 

معاون شهردار تهران با بیان اینکه حدود 25 نفر از آتش نشانان از طریق پله ها و نردبان های بالابر از ساختمان خارج شدند، گفت: از طبقه پنجم به بالا پله ها در یک سمت قرار نداشت و همچنین ریزش های اولیه راه پله باعث شده بود تا برخی نیروهای آتش‌نشانی گرفتار شوند. 

 

حسینی با بیان اینکه آواربرداری پلاسکو سخت‌ترین نمونه های آواربرداری در تاریخ کشور بود، اذعان داشت: حدود ساعت 11 و 5 دقیقه فرماندهی دستور کامل تخلیه ساختمان را می دهد و ساختمان پلاسکو در ساعت 11 و 35 دقیقه به طور کامل فرو می ریزد.

 

وی با اشاره به حضور مسئولان در دقایق اولیه بحران پلاسکو گفت: بیشتر از امکانات معاونت عمران پیمانکاران مختلف و ماموران آتش‌نشانی در محل حضور داشتند و تجهیزات بیش از نیاز هم در محل حادثه وجود داشت.

 

حسینی با بیان اینکه با اشاره به روند انجام عملیات آواربرداری، اطفای حریق و امداد و نجات پس از فرو ریختن پلاسکو گفت: به ما اطلاع داده اند سه مغازه در زیرزمین و موتورخانه ساختمان پلاسکو است و در این راستا به این مکان تونل زدیم اما به آن نرسیدیم.

 

حسینی ادامه داد: فعالیت آواربرداری را از پارکینگ ضلع شمالی غربی ادامه دادیم چرا که تنها از یک جبهه نمی توانستیم عملیات آواربرداری را داشته باشیم بنابراین قرار شد تا در ضلع های مختلف ساختمان پلاسکو به صورت همزمان عملیات آواربرداری، اطفا و حریق و امداد و نجات را انجام دهیم.

 

وی تصریح کرد: همزمان باید حریق ساختمان پشتی پلاسکو را هم اطفا می کردیم و این در حالی بود که درجه حرارت آتش بین 1100 تا 1300 بود.

 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه ساختمان پلاسکو در سال 1341 در 17 طبقه ساخته شده است، گفت: در سه شیفت کاری آواربرداری انجام می شد و در تمام 9 شبانه روز حتی یک دقیقه هم کار متوقف نشد و در زمان عملیات آواربرداری همزمان اطفای حریق را هم انجام می دادیم.

 

حسینی با بیان اینکه اقدامات انجام شده بدون دستورات قوه قضاییه امکان‌پذیر نبود، اظهار داشت: قوه قضاییه همکاری خوبی با ما در طول عملیات آواربرداری انجام داد.

 

وی با بیان اینکه اطلاعاتی داده بودند که افرادی زیر آوار زنده هستند، خاطرنشان کرد: برای نجات این افراد تلاش بیشتری انجام دادیم اما از مسیرهایی که به موتورخانه رسیدیم تنها پیکر 4 نفر از افراد را کشف کردیم که اینها در همان لحظات اول با برخورد آوار فوت کرده بودند.

 

معاون شهردار با اشاره به استفاده از سگ های زنده یاب و جسدیاب در صحنه حادثه پلاسکو خاطرنشان کرد: شیرهای آتش‌نشانی موجود در سطح محلات برای اطفای حریق سریع‌تر به ما خیلی کمک کرد.

 

وی با اشاره به حضور مردم و کمک های مردمی در زمان انجام عملیات آواربرداری گفت: مردم به صورت دوطلبانه و با تهیه غذاهای مردمی به کمک آتش نشان ها آمده بودند که این نشانگر عزم ملی است.

 

معاون شهردار ادامه داد: هر کدام از بیل های مکانیکی که از زیر آوار خارج می شد چندین کپسول پیک نیک را بیرون می آورد که این خود خطر مضاعفی ایجاد می کرد.

 

حسینی با اشاره به حضور شهردار تهران در حادثه پلاسکو گفت: از روزهای اول حادثه شهردار تهران به دیدار خانواده های شهدای آتش نشان رفتند و همچنین مقام معظم رهبری با خانواده های شهدای آتش‌نشان در بهشت زهرا دیداری داشتند.

 

 

 

کد خبر 607299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha