آیا مسجد الاقصی فلسطین همان مسجد الاقصی قرآن است؟

یکی از مطالب انحرافی درباره مسجدالاقصی، جابجا کردن تصویر این مسجد با مسجدی دیگری به نام قبة الصخره است. این مسجد در فاصله کمی از مسجد الاقصی قرار دارد و تا مدت ها این مسجد به عنوان نماد معرفی می شده است.

خبرگزاری شبستان: مسجدالاقصی، نام مسجدی در شهر بیت المقدس است که در قرآن در آیه اول سوره اسراء به نام آن اشاره شده است: "سبْحَانَ الَّذِی أَسرَی بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِّنَ الْمَسجِدِ الْحَرَامِ إِلی الْمَسجِدِ الاَقْصا الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنرِیَهُ مِنْ ءَایَتِنَا إِنَّهُ هُوَ السمِیعُ الْبَصِیرُ؛ منزّه ‌است آن خدایی‏ که بنده‌اش را شبانگاهی از مسجد الحرام به سوی مسجد الأقصی، که پیرامون آن را برکت داده‌ایم، سیر داد، تا از نشانه‌های خود به او بنمایانیم، که او همان شنوای بیناست".


مسجدالاقصی، هم اکنون در سرزمین های تحت اشغال رژیم صهیونیستی قرار دارد و صهیونیست ها از همان آغازین سال های تجاوزات خود در خاورمیانه، برنامه های مفصلی را برای دست اندازی به این مسجد شریف و آسیب رساندن به شان و جایگاه حقیقی آن در پی گرفتند و حتی تا مرحله تلاش آشکار برای به آتش کشیدن آن پیش رفتند. در همین راستا، چندین دهه است که مطالب تحریف شده و انحرافی درباره مسجدالاقصی و تاریخ آن در رسانه های دیداری و شنیداری سنتی و مدرن سراسر دنیا و خصوصا جهان اسلام منتشر می شود.

 

هدف از ترویج این مطالب، کاستن حساسیت افکار عمومی نسبت به این مکان مقدس است تا برنامه های اصلی صهیونیست ها برای تخریب این مسجد و جایگزین کردن یک "معبد یهودی" به جای آن، هزینه های کمتری داشته باشد. یکی از بزرگ ترین مطالب انحرافی درباره "مسجدالاقصی"، جا به جا کردن تصویر این مسجد با مسجدی دیگر به نام "قبة الصخره" است. مسجد "قبة الصخره" در فاصله بسیار کمی از "مسجد الاقصی" قرار داشته و به دلیل معماری منحصر بفرد و جذاب و گنبد بسیار چشمگیر آن با رنگ طلایی در نمای عمومی شهر قدس درخشش خاصی دارد. تا سالیان سال، این مسجد به عنوان نماد شهر قدس و حتی نماد فلسطین در سراسر جهان، خصوصا در کشورهای اسلامی معرفی می شد.

 

 

حتی رژیم صهیونیستی در تبلیغات توریستی خود، عمدتا برای معرفی بیت المقدس، از تصاویر مسجد "قبة الصخره" استفاده می کرد. این در حالی است که همزمان، نهادهای رژیم صهیونیستی، مشغول حفاری وسیع و دامنه داری در زیر ساختمان"مسجدالاقصی" و ساخت "معبدی یهودی" در آن بودند که به شدت زیرساخت این مسجد را با سستی و خطر نشست مواجه می ساخت. البته این عملیات ساخت و ساز کماکان نیز ادامه دارد. (در سال های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی ،روی یکی از اولین اسکناس های چاپ شده توسط حکومت نوپای اسلامی ، تصویر مسجد قبة الصخره با زیر نویس مسجدالاقصی به چاپ رسید که سهم بسزایی در تثبیت چنین اشتباهی در افکار عمومی ایرانیان داشت.


دروغ دیگری که طی چند سال اخیر از سوی تبلیغاتگران و حتی رهبران رژیم اشغالگر قدس دائما تکرار شده و سعی در جا اندازی آن در اذهان شده است به این قرار است: "آیه مربوط به معراج پیامبر اسلام که در آن از مسجدالاقصی نام برده شده، در سال 621 میلادی یعنی حدود 90 سال پیش از ساخت مسجدی با همین نام در بیت المقدس یا اورشلیم نازل شده ‌است و لذا جز تشابه اسمی، دلالتی بر آن ندارد و مسجدالاقصای مورد نظر مسلمانان در جایی غیر از بیت المقدس قرار دارد."


این دروغ عمدتا پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و محوریت پیدا کردن "آرمان رهایی قدس" در خیزش اسلامی مقاومت فلسطینی شایع شده است. هدف از طرح چنین شبهه بی پایه ای آن هم از سوی محافل غیر مسلمان و حتی یهودی، سلب تقدس این مکان و مخدوش کردن مقبولیت مذهبی "آرمان رهایی قدس" در میان مسلمانان است. اصل ماجرا از این قرار است که در روایات مستند و جامع الاتفاق مسلمانان، "مسجدالاقصی" نام دومین مسجدی است که توسط یک پیامبر الهی یعنی حضرت سلیمان بنا شده است. اولین مسجد جهان، توسط جد حضرت سلیمان در جزیرة العرب ساخته شد که مسجدالحرام نام گرفت. در اعتقادات اسلامی، مسجدالحرام رکن اصلی جهان خلقت به شمار می رود و وجه تسمیه دومین مسجد الهی، یعنی مسجدالاقصی فاصله این مسجد با مسجدالحرام است.

 

معنای عبارت مسجدالاقصی عبارت است از "مسجد دور از مسجدالحرام". نخستین بنای مسجدالاقصی با وفات حضرت سلیمان و نابودی حکومت نوادگان او بر فلسطین، به تدریج ویران شد. پس از فتح فلسطین توسط مسلمانان در زمان خلیفه دوم ، شخص خلیفه در خرابه های مسجدالاقصی حاضر شد و دستور ساخت مسجدی جدید را صادر کرد. آن چه صهیونیست ها در شبهه پراکنی های خود به آن اشاره می کنند ساخت مسجدی پرشکوه و بزرگ در سال 710 میلادی توسط "عبدالملک" خلیفه وقت است که به جای مسجد محقر و کوچکی که در زمان خلیفه دوم ساخته شد بنا شد.

 

از سوی دیگر، صهیونیست ها فراموش کرده اند یا عمدا خود را به تجاهل می زنند که مسلمانان محلی را که معراج پیامبر اعظم(ص) از آن جا سفر خود را به آسمان(موسوم به معراج) را آغاز کرده است، با جزئیات و حتی نشانی دقیق در مستندات تاریخی و دینی خود ثبت کرده اند. امروزه مسلمانان به دلیل ضعف مطالعات مذهبی غالبا نمی دانند که مسجد قبة الصخره در حقیقت بر فراز صخره ای بزرگ بنا شده است که پیامبر اعظم(ص) پیش از آغاز سفرش به آسمان بر آن جلوس کرده اند. این صخره که صخره معراج اشتهار دارد، دقیقا در زیر گنبد طلایی رنگ مسجد قبة الصخره واقع است و بدون آن که تراش بخورد یا تغییر شکل داده شود حفظ شده و یکی از جذاب ترین دیدنی های بیت المقدس، حتی برای غیر مسلمانان به شمار می رود.

 

با توجه به فاصله چند ده متری بنای مسجد قبة الصخره با بنای مسجدالاقصی، این خود دلیلی تاریخی است، بر آن که مسجدالاقصای نام برده شده در قرآن، همان مسجدالاقصای فعلی است.

 

گفتنی است که هر دو مسجد مذکور توسط دیواری قدیمی و قطور محصور شده که در زمان حکومت عثمانی ساخته شده است و تمامی این منطقه محصور با نام حرم شریف شناخته می شود. نظری هم وجود دارد که مسجدالاقصای نام برده شده در قرآن به کل محوطه حرم شریف اطلاق می شود.
پایان پیام/

کد خبر 60740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha