برق؛ محور تازه روابط تجاری ایران و روسیه

خبرگزاری شبستان:از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ در روابط تجاری ایران روسیه رشد مداوم تراز تجاری مشاهده می‌شود. دو کشور توسعه روابط اقتصادی را در دستورکار خود قرار داده اند و دو کشور در حال حاضر توافق جدید برقی امضا کرده اند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ایران و روسیه به بیش از 400 سال پیش باز می‌گردد، روابطی که همواره دچار فراز و نشیب و گاه همراه با جنگ‌های خونین و گاه با روابط دیپلماتیک و تجاری نزدیک بوده است. اهمیت استراتژیک روابط اقتصادی با ایران برای روسیه بر هیچ ‌کس پوشیده نیست.ایران یک شریک تجاری بزرگ در خاورمیانه است، بازاری که در آن تقاضای زیادی برای تولیدات روسیه از جمله در تجهیزات حمل و نقل، چوب و فلز وجود دارد، علاوه بر این ایران راه ورود بسیاری از کالاهای مهم به روسیه است.

 

بنابراین گزارش، ایران و روسیه، هر دو منافع مشترکی در حوزه دریای خزر دارند. اصلی‌ترین عرصه منافع مشترک، استخراج و انتقال منابع نفتی در این منطقه، توسعه کوریدورهای بین‌المللی برای ترانزیت کالاهای ملی و بین‌المللی در خط شمال- جنوب و بهره‌برداری از منابع طبیعی منطقه است. همکاری با ایران در حوزه نفتی از جمله در ایجاد کریدورهایی برای ترانزیت سوخت و نفت خام نه تنها برای روسیه از لحاظ اقتصادی بسیار سودمند است بلکه در تقویت سیاست خارجی روسیه در آسیای مرکزی و جنوبی همچنین در شرق دور و نزدیک بسیار موثر خواهد بود و در نهایت به تامین امنیتی انرژی در این مناطق خواهد انجامید. با توجه به شرایط ویژه ایران در حال حاضر، این کشور اهمیت ویژه‌ای برای تعامل با روسیه به خصوص در حوزه اقتصادی قائل است.

 

این گزارش می افزاید: از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ در روابط تجاری ایران روسیه رشد مداوم تراز تجاری مشاهده می‌شود. دو کشور توسعه روابط اقتصادی را در دستورکار خود قرار داده اند و دو کشور در حال حاضر توافق جدید برقی امضا کرده اند. علیرضا دائمی، معاون وزیر نیرو در این زمینه به مهر گفته است: "هم اکنون قرارداد احداث و بازتوانی دو نیروگاه برق با شرکت‌های روسی امضا شده است. یکی از این توافق‌ها، مربوط به نیروگاه قدیمی برق رامین خوزستان است، پیش‌بینی می‌شود در صورت اجرای این پروژه با مشارکت روسها، راندمان تولید این نیروگاه از ۳۶ درصد فعلی به ۵۰ تا ۵۵ درصد افزایش یابد. دومین توافق حاصل‌شده برقی بین ایران و روسیه احداث یک نیروگاه جدید برق در بندرعباس است. با مشارکت یک شرکت روسی، نیروگاهی در بندرعباس با ظرفیت یک‌هزار و ۴۰۰ مگاوات احداث خواهد شد. مهمترین ویژگی احداث نیروگاه جدید برق در بندرعباس بالا بودن راندمان تولید و استفاده از نسل جدید توربین‌ها است. ارزش این دو قرارداد برقی بین ایران و روسیه، چند میلیارد دلار بوده که جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.

 

یادآور می شود: ایران تاکنون با شرکت «اینتررائو اکسپورت» برای اجرای طرح بازتوانی نیروگاه برق رامین و شرکت تکنوپروم اکسپرت روسیه برای ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی در هرمزگان، قرارداد همکاری امضا کرده است.

کد خبر 607469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha