به گزارش خبرگزاری شبستان، به دنبال حمله نیروهای صهیونیستی به داخل مرز مصر و کشته شدن سه نفر از نیروهای امنیتی مصر، دولت این کشور به سران اسرائیل اعتراض رسمی خود را ارایه داد و خواستار تحقیقات فوری برای توقف اینگونه اعمال شد.
یک منبع نظامی مسئول در مصر اعلام کرد که نیروهای مصر درحال حاضر ارزیابی کاملی را از مرز مشترک اسرائیل و مصر برای تحقیق از این حادثه انجام می دهند تا برای جلوگیری از تکرار اینگونه اعمال در آینده تدبیری اتخاذ کنند.
این منبع تاکید کرد که نیروهای مسلح صهیونیستی به داخل مرز بین المللی مشترک وارد شده اند و با نیروهای مرز مصر درگیر شدند که بر اثر آن هفت نفر زخمی و سه نفر از نیروهای مرزی مصر کشته شدند.
اولین گام واکنش مصر
پس از این حادثه، مصر بامداد شنبه تصمیم گرفت تا سفیرش را از رژیم صهیونیستی دراعتراض به شهادت تعدادی از سربازانش در مرز با اسرائیل فرابخواند.
تلویزیون دولتی مصر اعلام کرد: مصر قصد دارد تا زمانی که رژیم صهیونیستی به طور رسمی از مردم این کشور عذر خواهی نکرده است، سفیرش را به اسرائیل نمی فرستد.
این درحالی است که مسئولان وزارت امور خارجه اسرائیل رایزنی هایی را درخصوص این تصمیم مصر انجام می دهند
از زمان امضای توافقنامه صلح در سال 1979 میلادی این برای دومین باراست که مصر سفیرش را از رژیم صهیونیستی فرامی خواند. مصر همچنین در نوامبر 2000 در اعتراض به بهره گیری از نیروی زور از سوی اسرائیلی ها علیه فلسطینی ها در انتفاضه دوم سفیر را از این رژیم فراخواند .
مسئولان مصر همچنین تااطلاع ثانوی گذرگاه العوجه ویژه ورود کالا و تبادلات تجاری بین مصر و رژیم صهیونیستی که براساس توافقنامه کویز بین مصر، اسرائیل و آمریکا امضاء شد، بست.
اسرائیل منتظر پاسخ باشد
موج خشمی که بر محافل سیاسی مصر مستولی شده است، نه تنها مردم مصر بلکه مسئولان آن را به واکنش تندی علیه سران صهیونیستی وادار کند؛ به طوری که "عمرو موسی" نامزد احتمالی ریاست جمهوری مصر در نامه شدید اللحنی به سران اسرائیل گفت: باید اسرائیل بیدار شود و کشته شدن فرزندانمان را بدون پاسخ نخواهد ماند.
عمر تاکید کرد: خون شهدایی که برای انجام وظیفه مقدس شان ریخته شده است، هرگر هدر نخواهد رفت.
عصام شرف، نخست وزیر مصر نیز گفت: خون یک انسان مصری گرانتر از آن است که بی پاسخ بماند و کریمتر از آن است که بی ارزش باشد.
شرف ادامه داد: انقلاب باشکوه ما برپا شده تا مصر کرامتش را در داخل و خارج بازگرداند و آنچه پیش از این در مصر بودهد، امروز قابل قبول نیست.
دکتر محمد البرادعی، نیز با صدور بیانیه ای نسبت به خطرهای متعددی که امنیت ملی مصر را تهدید می کند، هشدار داد و از شورای نظامی خواست تا قاطعانه دربرابر اینگونه تهدیدها بیستند و موضع قاطعی را در قبال اسرائیل اتخاذ کنند
اسرائیل برو بیرون
صدها نفر از مردم مصر در اعتراض به این جنایت نیروهای اسرائیلی علیه سربازان مصری دربرابر ساختمان سفارت اسرائیل تظاهرات کردند.
معترضان با دردست داشتن پرچم های مصر و فلسطین، خواستار اخراج سفیر اسرائیل از مصر، بستن این سفارتخانه، لغو معاهده صلح شدند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات درحالی شعارهایی همچون "پرچم را پایین بکشید" و " سفارت اسرائیل بسته شود"، "خیبر خیبر ای یهود .. ارتش محمد بازمی گردد" سرمی دادنند که کارمندان سفارتخانه پرچم مصر را از پنجره ها بیرون کرده بودند.
تظاهر کنندگان همچنین با سردادن شعارهایی جنایت های اسرائیل در حق ملت مظلوم فلسطین را محکوم کردند و از ملتهای عربی و اسلامی خواستند تا درمقابل این جرثمه بایکدیگر متحد شده و بایستند.
مصر را ترک نمی کنیم
درحالی که مردم خشمگین مصر خواهان خروج اسرائیلی ها و تعطیلی سفارتخانه این رژیم شدند، "ایتسحاق لیوانون" سفیر صهیونیستی در مصر می گوید: هرگر قاهره را ترک نمی کنیم و فعالیت خود را ادامه می دهیم تا دستورعملی را از وزارتخانه اسرائیل دریافت کنیم.
وی در اظهاراتی به شبکه ده اسرائیل افزود: ما قصد مصر را در درحال حاضر نداریم و مقامات مصر باید نیروهای امنیتی در اطراف سفارتخانه را برای جلوگیری از یورش به آن افزایش دهند.
تلویزیون عبری نیز اقدام تعدادی از تظاهرکنندگان برای از بین بردن موانع آهنی امنیتی در خیابانهای اطراف مقر سفارت را محکوم کردند، این محکومیت درحالی است که اقدام وقیحانه خود در نقض امنیت مصر را نادیده می گیرند.
ترک سیناء
پس از این جنایت اسرئیلی ها علیه مصر، گردشگران صهیونیستی از ساعت های اولیه صبح جمعه ترک سرزمین مصر در جنوب سیناء، دهب، طابا، شرم الشیخ را آغاز کردند.
ترک گردشگران از مصر به درخواست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل انجام شد که از آنها خواست تا به سرعت مصر راترک کنند.
این تصمیم از ترس این مسئله گرفته شد که پس از کشته شدن سه سرباز مصری، گردشگران دچار مشکلاتی شوند و یا تعرضی به آنها صورت گیرد.
صلح
مصر نخستین دولت عربی بود که توافقنامه صلح را با رژیم صهیونیستی در سال 1979 میلادی امضا کرد و پس از سرنگونی حسنی مبارک در 11 فوریه، شورای نظامی که مسئولیت امور را برعهده دارد، قصد نداشت در زمانی که صلح سرد با این رژیم عبری حاکم است، بازنگری بر آن داشته باشد. حال باید دید پس از این اقدام اسرائیل چه تصمیماتی برای آینده مصر اتخاذ می شود.
پایان پیام/
نظر شما