به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر فرزانه، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ویژه برنامه گرامیداشت دهه فجر در رواق دارالمرحمه، با اشاره به آیه ۲۰۰ سوره آل عمران اظهار کرد: خداوند متعال در این آیه می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» یعنی ای کسانى که ایمان آورده اید استقامت کنید، در برابر دشمنان پایدار باشید و از مرزهاى خود، مراقبت کرده و از خدا بپرهیزید؛ این آیه داری یک برنامه جامع براى عموم مسلمانان است.
وی ادامه داد: هر کدام از الفاظ این آیه دارای معنا و تفسیر خاصی است و برای روشن شدن مفهوم آن ابتدا باید معنای کلمه صبر را بیان کرد. «صبر» در لغت، یعنی جلوگیری کردن و حبس نمودن نفس، بر چیزی که عقل یا شرع یا هر دو اقتضا میکنند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: بنابر دیدگاه برخی از مفسران، معنای «اصبروا»، صبر فردی بر سختیها، مشکلات، ترک معصیت و صبر در اطاعت از خداست لذا در روایات متعدد به صبر در اطاعت و ترک معصیت تأکید فراوان شده است.
به گفته وی معنای «صابروا»، صبر اجتماعی و دست جمعی بر مشکلات و آزار دشمنان است. مراد از «صابروا»، که باب مفاعله و معنای دو طرف بودن را میرساند، این است که شما در جنگ با دشمنان دین شکیبا و بردبار باشید، همچنان که آنان در مقابل شما شکیبا و بردبار هستند.
حجت الاسلام والمسلمین فرزانه درباره کلمه «رابطوا» عنوان کرد: مراد از «رابطوا»، همان شکیبایی و متحد شدن تمام افراد، در تمام شئون زندگی چه در سختی و چه در خوشیها است و همچنین به معنای اطاعت کردن و ارتباطات داشتن با امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و رهبر جامعه نیز می باشد.
وی با اشاره به اینکه پایداری انقلاب با ولایت مداری مردم تقویت می شود، گفت: انقلاب زیبنده امتی است که پای انقلاب و صحبت رهبری خود بایستند و در این راه از همه هستی خود بگذرد.
نظر شما