ضرورت شناسایی نقاط حادثه‌خیز و ناایمن پایتخت/سازمان آتش‌نشانی و ناوگان امدادی به تجهیز و به‌روزرسانی نیاز دارد

خبرگزاری شبستان:عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ناوگان امدادی به تجهیز و به‌روزرسانی نیاز دارد، گفت: شناسایی نقاط حادثه‌خیز و ناایمن شهر و تجهیز سازمان آتش‌نشانی به امکانات نو به‌ویژه ناوگان هوایی از اقداماتی است که باید در اولویت قرار بگیرد

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، ولی‌الله شجاع‌پوریان، در نطق پیش از دستور سیصد و بیست و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر گفت: با توجه به شرایط پیرامونی و تشدید فشارهای بین‌المللی از مردم دعوت می کنیم تا در راهپیمایی 22 بهمن حضور گسترده داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی 2 رویکرد ناگوار کام مردم ایران را تلخ کرد، افزود: درگذشت حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی یار دیرین امام، رهبری و انقلاب که به حق از استوانه های اصلی نظام و انقلاب بودند و حادثه آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو و شهادت جمعی از نیروهای خدمتگزار سازمان آتش‌نشانی و خسارت مالی و جانی به برخی شهروندان از جمله دو رویداد ناگواری بود که در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب روی داد.

 

شجاع پوریان تصریح کرد: حادثه پلاسکو هشداری به موقعیت سنگین و مهم برای مسئولان در برابر حفظ جان و ایمنی مردم بود.

 

وی تصریح کرد: تقارن پایان بحران پلاسکو با آغاز ایام پیروزی انقلاب اسلامی بنده را بر آن داشت تا به بازخوانی برخی محورها و اصول اندیشه امام خمینی برای تبیین بهتر اتفاقات اخیر بپردازم.

 

شجاع پوریان با اشاره به بیاناتی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ایشان در صحیفه بیان داشته اند «من از شماها عذر می خواهم، من از ملت ایران عذر می خواهم، من از این مادرهایی که بچه های خودشان را از دست دادند معذرت می خواهم، ما نتوانستیم برای شما کاری انجام دهیم».

 

وی با بیان اینکه ادامه داد: جملات شبیه این بارها در موقعیت های مختلف از زبان امام خمینی ابراز شده است. متاسفانه در سال های گذشته به ویژه در بحران پلاسکو رخدادی دست نایافتنی و پدیده‌ای ناممکن به چشم آمد. امروز گویا فرهنگ عذرخواهی از مردم و پاسخگویی به آنها در اندیشه و عمل بسیاری از مسئولان ما مغفول مانده است و علیرغم تاکید آموزه های دینی و معمار کبیر انقلاب رد پایی از فرهنگ عذرخواهی از جمله در حادثه پلاسکو نیز دیده نشد.

 

وی تصریح کرد: در حادثه ناگوار تعدادی از بهترین نیروهای آتشنشان به شهادت رسیدند و یکی از بزرگترین ساختمان های تجاری تهران که نقش مهمی در اقتصاد صنف پوشاک داشت، نابود شد.

 

شجاع پوریان افزود: نحوه مدیریت بحران که خود به بحران مدیریت تبدیل شده بود مرکز را نگران کرد و امنیت روانی جامعه به دلیل تردید مردم نسبت به تجهیزات امدادی و میزان آمادگی مدیریت بحران در مقابل خطرات احتمالی مختل شد.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: با این همه بحران و خسارت و گذشت بیش از دو هفته از آن اتفاق تلخ بود هنوز افکار عمومی منتظر است ببیند سرانجام کدام فرد یا نهاد لااقل بخشی از تقصیرات احتمالی را بر عهده می گیرد. اگر براستی همه نهادها وظیفه خوبی را به خوبی انجام داده اند و تجهیزات و تخصص در حد مطلوب بوده چرا یک آتش‌سوزی ساده به چنین حریق گسترده ای (ریزش ساختمان و کشته شدن 20 انسان) منجر شد.

 

شجاع پوریان تاکید کرد: هنوز مردم پرسش هایی در ذهن دارند که هیچ پاسخی برای آنها ارایه نشده و آشکار است که چنین رویکرد مسئولیت گریزانه ای در قبال مردم با آرمان ها و آموزه های انقلاب فاصله دارد.

 

وی با اشاره به برگزاری جلسه علنی شورای شهر تهران با حضور قالیباف شهردار تهران در روز یکشنبه 17 بهمن گفت: شهردار تهران در این جلسه برخی مسایل و ابهامات حادثه پلاسکو را تبیین کرد و اعضای شورای شهر نیز بنا به رسالت نظارتی خود پرسش های اساسی را مطرح و مباحث کارشناسی مفیدی ارایه کردند.

 

وی خاطرنشان کرد: برای افرادی که مستقیم یا از طریق رسانه ها تذکرات برخی نمایندگان خود را در شورای شهر را دنبال کردند تلاش برخی از اعضای شورا برای تطهیر مدیریت شهری و فرافکنی عجیب بود.

 

شجاع پوریان تاکید کرد: وقتی به جای شناسایی مقصران حادثه و تاکید بر لزوم پاسخگویی آنها به دنبال نصب مدال افتخار بر سینه مدیران شهری بودند و شوربختانه تر اینکه پرسشگری دیگر اعضای شورای شهر هم تقاضای رفع ابهامات را سیاسی کاری عنوان می کردند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد با هر اتفاق و حادثه عده ای به عنوان وکیل مدافع وضعیت موجود پرسشگری افراد مقابل خود را به سیاسی کاری تعبیر کنند پس نقش نظارتی و کنترلی شورا بر شهرداری چگونه محقق می شود.

 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم پاسخگویی و تبلیغ فضای پرسشگری در جامعه خاطرنشان کرد: در این میان از هرچه بگذریم از عملکرد رسانه ملی نمی توان به راحتی عبور کرد.

 

وی تصریح کرد: فارغ از استراتژی جانبدارانه رسانه ملی در سال های اخیر که باعث کاهش تاثیرگذاری این رسانه عریض و طویل و پیشی گرفتن رسانه های بیگانه و کانال های شخصی شبکه های اجتماعی در اطلاع رسانی مفید و موثر شده اند، کارکرد رسانه ملی در حادثه پلاسکو نیز قابل تامل بود.

 

شجاع پوریان ادامه داد: متاسفانه رسانه ملی در زمان وقوع حادثه پلاسکو تنها چند نفر از اعضای شورای شهر را که می شناخت به صورت چرخشی و گاه تکراری از نظرات آنها استفاده کرد.

 

وی ادامه داد: رسانه ملی از جلسه صبح و عصر روز یکشنبه نیز تنها اظهارات همان دوستانی را پوشش داد که در دفاع از عملکرد مدیریت شهری برای صدا و سیما قابل قبول بود حال آنکه امام خمینی درباره بی طرفی رسانه ملی تاکید داشته اند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: اکنون که هنوز کسی مسئولیت بحران پلاسکو را بر عهده نگرفته است دست کم برای پیشگیری از وقوع چنین رویدادهایی به دنبال ارایه راهکار و افزایش توان مدیریت بحران باشیم.

 

وی تصریح کرد: به هشدار اکثر کارشناسان شهر تهران مستعد بحران هایی فراتر از حادثه پلاسکو است و چنانچه تدبیری اندیشیده نشود با وقوع هر حادثه، مخاطراتی عظیم در انتظار شهروندان تهران خواهد بود.

 

شجاع پوریان ادامه داد: از امروز باید به دنبال رفع خلاهای قانونی و تعیین حوزه مسئولیت نهادهای مختلف در برهه قبل، حین و بعد از بحران باشیم. ناوگان امدادی ما به تجهیزات و به روز رسانی نیاز دارد و لازم است نقاط حادثه خیز و ناایمن شهر شناسایی و مخاطرات احتمالی رفع شوند.

 

وی با بیان اینکه سازمان آتش‌نشانی به تجهیزات نو به ویژه ناوگان هوایی نیاز دارد، اظهار داشت: شهروندان و جامعه به آموزش و بهبود فرهنگ مقابله با بحران نیازمند است و چه خوب است مدیریت شهری به جای دخالت در اموری که به او مربوط نیست به دنبال انجام وظایف و مسئولیت های خود باشد و اعضای شورا نیز رسالت نظارتی خود را با جدیت بیشتر دنبال کنند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: زمان آن رسیده تا همه دست به دست هم دهیم تا دیگر شاهد وقوع چنین رویدادهای ناگواری نباشیم.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 608022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha