به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، آمادگی مجلس برای اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، تاکید بر ساماندهی و نظارت پذیری جدول 17 لایحه بودجه، پیگیریقاچاقموبایلدرفراکسیون مبارزه با مفاسداقتصادیمجلس، ارائه گزارش نهایی حادثه قطار سمنان تا آخر اسفند برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
رییس و اعضای هیئت رییسه فراکسیون زنان از خبرگزاری شبستان بازدید کردند
پروانه سلحشوری، رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی؛ طیبه سیاوشی، نایب رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی و همچنین سیده فاطمه ذوالقدر، نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دقایقی قبل به مناسبت ایام دهه فجر از خبرگزاری شبستان و ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بازدید کردند.
بنابراین گزارش، در این بازدید حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مدیر عامل خبرگزاری شبستان توضیحاتی را درباره فعالیت های ستاد عالی و خبرگزاری شبستان ارائه داد.
اعضای فراکسیون زنان مجلس هم اینک پاسخگوی سوالات خبرنگاران حوزه های اجتماعی، مسجد و کانونهای مساجد، سیاسی و فرهنگی هستند.
پایبندی مردم و مسئولان به آرمانهای انقلاب اجازه نداد انقلاب به بیراهه برود
حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایام دهه فجر به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: انقلاب ما بر پایه های حکومت اسلامی و دستورات قران استوار شده است و نشات گرفته از حکومت پیامبر اکرم و ائمه (ع) که خواهان و خواستار ایجاد عدالت و گسترش عدالت بودن ایجاد شد.
وی اظهار داشت: متاسفانه در طول انقلاب بعضی از مدیران ما هدف اصلی انقلاب و نظام را فراموش کرده اند و بیشتر دنبال مسایل شخصی خودشان و عواید شخصی خودشان بوده اند و در واقع به دنبال مسایل سیاسی و اشرافی گرای هایی که متاسفانه باب شده است رفتند و این اشرافی گری در دوره های مختلف بوده است.
موسوی لارگانی بیان کرد: متاسفانه این اشرافی گری در دولتهای مختلف شیوع پیدا کرد و هر روز نیز افزایش پیدا می کند اما اساس انقلاب و مدیریت در کشور ما بر مبنای حکومت اسلامی و ایجاد حکومت اسلامی است.
نماینده مردم فلاورجان در خانه ملت با بیان اینکه ما مدیران جهادی و مدیران دلسوز در کشور زیاد داریم گفت: مدیران جهادی هدفشان خدمت به نظام جمهوری اسلامی و مردم و همچنین اقتدار نظام کشور ایران در جهان است.
وی اضافه کرد: شاید ما نتوانسته ایم همه آرمانهایی که مدنظر امام خمینی (ره) بوده است را دست پیدا کنیم اما روحیه جهادی و شهادت طلبی که در بین ملت ایران است و هدفشان این است که بر روی پای خودشان بایستند و شعارشان از ابتدا نیز استقلال و آزادی بوده است و وابسته به هیچ ابرقدرتی نباشد می تواند کشور ما را در اینده به جایگاهی برساند که فشارهای ابرقدرتها تاثیری نداشته باشد.
وی اظهار کرد: تحریمهایی که ظالمانه علیه نظام ما اعمال کرده اند اگر برای خود کشور امریکا و انها قطعاً انها به زانو درمی امدند و دلیل اینکه ما این فشارها و تحریمها را تحمل کرده ایم همان پایداری مردم و مسئولین دلسوز نظام و در راس همه مقام معظم رهبری بوده است که هر جا نیاز بوده است خودش را برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هزینه کرده است و در ناملایماتی که به وجود امده است اجازه نداده اند که انقلاب ما به بیراهه برود.
از حادثه ساختمان پلاسکو نباید به راحتی گذشت/ مسئولیت پذیری سازمان ها در قبال معضلات شهری بالا نیست
محمدرضا عارف،ریس مجمع نمانیدگان تهران در دیدار با اعضای شورای سیاست گذاری دومین کنفرانس جامع مدیریت شهری ایران با تبریک ایام الله دهه فجر به موضوع تمرکززدایی از خدمات مدیریت شهری دولت پرداخت و گفت: از جمله راهکارهای اساسی برای نیل به توسعه پایدار شهری که به ویژه از دهه 1980 در بیشتر کشورهای در حال توسعه دنبال شده است تمرکززدایی از خدمات زیربنایی شهری دولتی بوده است. بر هیمن اساس باید به جای تکیه بر نقش متمرکز دولتی در امور تصدیگری و توسعه اقتصاد محلی، اجتماعی و زیرساختارهای شهری، بر مؤلفههایی همچون مشارکت مدنی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه جهتگیری برنامه سوم توسعه در مسیر تمرکززدایی بود که البته با موانعی رو به رو شد،خاطرنشان کرد:بین تمرکززدایی و خصوصیسازی رابطه تنگاتنگی وجود دارد و در کشور ما با ابلاغ سیاستهای کلذی اصل ۴۴ قانون اساسی انتظار بر این بود که با محوریت بخش خصوصی بحث تمرکززدایی با جدیت دنبال میشد که متاسفانه تاکنون اینگونه نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت حل موانع تمرکززدایی در مدیریت شهری تاکید کرد و با بیان اینکه در مدیریت شهری نیازمند پارلمان شهری هستیم ،گفت:دخالت دولتها در امور تصدی مدیریت شهری باید به حداقل برسد و به اعتقاد من حداکثر دخالت دولتها در مدیریت شهر باید تا مرز شهرها باشد و راهبرد کلی اداره شهر را به سمت پارلمان شهری یا محلی باید ببریم.
عارف بر نقش آفرینی مؤثر نهادهای مدنی از جمله NGO ها در موضوع مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: با توجه به عملکرد موفق نهادهای مدنی و NGO ها در موضوعات اجتماعی بویژه آسیبهای اجتماعی باید از آنها به عنوان بازوان مشورتی در مدیریت شهری استفاده کرد و بیش از گذشته به NGO ها میدان داد.
وی با اشاره به حادثه ساختمان پلاسکو ،یادآور شد:حادثه ساختمان پلاسکو آحاد جامعه را نگران کرده است و هشدار جدی برای مدیریت بحران در کشور است .از حادثه ساختمان پلاسکو نباید به راحتی گذشت .وقتی برای حادثهای به مانند ساختمان پلاسکو با این حجم از مشکلات در مدیریت بحران رو به رو شدیم ، اگر خدای ناکرده زلزلهای در پایتخت اتفاق بیافتد چه کاری میتوان انجام داد؟آیا با این توان تجهیزات و مدیرت بحران میتوان آمادگی برای زلزله در تهران را داشت؟
عارف ادامه داد:متاسفانه در قبال معضلات شهری مسئولیتپذیری سازمانها و نهادهای ذی ربط بالا نیست و مطمئناً مسیری که در این ارتباط میرویم قابل دوام نخواهد بود.
رئیس مجمع نمایندگان تهران به لایحه مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: من نافی ضعفهای این لایحه نیستم ولی معتقدم نمیتوان به خاطر برخی ضعفها این لایحه را کنار گذاشت باید با تفاهم ملی و رفع ایرادات احتمالی به سمت قانونی کردن این لایحه برویم.
وی با بیان اینکه باید در تدوین لایحه مدیریت شهری به حداقلها اکتفا و ترجیحاً از بسط و گسترش آن خودداری کرد ،گفت:مطمئناً به تناسب اختیاراتی که به شهرداریها داده میشود باید نظارت قویتر و جدیتر نیر بر نحوه عملکرد این نهادهای خدماتی صورت گیرد.
عارف در پایان ضمن آرزوی توفیق برای دست اندرکاران کنفرانس جامع مدیریت شهری برضرورت آسیب شناسی عملکرد شوراهای اسلامی شهر و روستا در ادوار گذشته تاکید و اظهار امیدواری کرد در انتخابات شورای شهر و روستا شاهد حضور افراد متخصص،با انگیزه و تازه نفس باشیم تا تحولی در مدیریت شهری در کل کشور بویژه در تهران صورت بگیرد و با پارلمانهای محلی و شهری متخص در امور شهری و دغدغهمند در مسائل اجتماعی و فرهنگی رو به رو شویم.
در ابتدای این دیدار ،دکتر احمد دنیا مالی رئیس شورای سیاست گذاری کنفرانس، ضمن بیان اهمیت و نقاط قوت لایحه مدیریت یکپارچه شهری بر ضرورت تعیین تکلیف شدن منابع مالی اداره شهر تاکید کرد و گفت:باید روند اجرایی شدن لایحه تدریجی باشد و حتماً بصورت مرحلهای در شهرهای مختلف پیاده شود و بعد از یک دوره 50 ساله طبق مصوبه مجلس ارزیابی و اصلاح لایحه در دستور کار دولت قرار گیرد.
همچنین دکتر امین سارنگ دبیر علمی کنفرانس ضمن تشریح روند بررسی محتوایی لایحه مصوب کارگروههای 6 گانه در کمیسون زیر بنایی دولت،در جلسات متعدد کمیته علمی ،گفت:ضروری است روند اجرایی شدن لایحه به صورت پایلوت در کلان شهرها دنبال شود و در این خصوص ظرفیتسازی لازم در شهرداریها شکل بگیرد.
وی ادامه داد:بهتر است در شهرهایی که شهرداری با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند کابینه اجرایی شهرداری شامل معاونین و شهرداران مناطق و برخی سازمانها در شورای شهر مطرح و رأی اعتماد داشته باشند.
همچنین مهندس بروجردی دبیر کنفرانس و برخی دیگر از اعضای شورای سیاست گذاری گزارشی از اقدامات انجام شده برای برگزاری این کنفرانس ارائه کردند.
مسئولان قدردان فداکاریهای مردم باشند/همدلانه امورات کشور را به پیش ببریم
علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایام دهه فجر به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اگر قدردانی هایی در ایام دهه فجر اتفاق می افتد از فداکاری های مردم است و در وهله دوم نیز یادآوری آرمان های ارزنده مردم که در قانون اساسی است.
وی اظهار داشت: در واقع باید مسئولان بدانند که برای ماندگاری این آرمان ها بود که خون بهترین جوان های این مرز و بوم ریخته شد و تقدیم شد.
رحیمی با تاکید بر نگاه به آینده بیان داشت: موضوع انقلاب یک ظرفیتی را در اختیار مردم قرار داد که چگونه از این ظرفیت استفاده کنند و این موضوع به عملکرد مسئولان و مدیران کشور برمی گردد که چگونه از این ظرفیت استفاده کنند و قدردان آن باشند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قطعا مسئولان هیچگاه نمی توانند قدردان مردم و انقلاب باشند چرا که عظمت فداکاری های مردم و ریشه ای که در این انقلاب دارند به حدی بزرگ و وسیع است که مسئولان نه می توانند به زبان و نه به عمل قدردان آن باشند ولی باید همه ما نگاه مان همدلانه باشد و با همدلی به سمت بهبود شرایط پیش برویم.
آمادگی مجلس برای اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر
محمدعلی پورمختار در گفتوگو با خانه ملت درباره انتقادات وارده به عملکرد کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس مبنی بر اصلاح تنها بخش مربوط به مجازات اعدام قانون مبارزه با موادمخدر به جای اصلاح کل قانون، گفت: یک فوریت طرح «الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر» در صحن علنی مجلس تصویب و به کمیسیون قضایی و حقوقی ارسال شده بنابراین رسیدگی به این طرح به عنوان مصوبه قانونی در دستور کمیسیون قرار گرفته است.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه موضوع اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر دو ماه پیش در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطرح شده است، افزود: پرداختن به سایر مواد قانون مبارزه با مواد مخدر از چند ماه گذشته در دستور کار کمیسیون قرار گرفت، جلساتی هم با مسئولان ستاد مبارزه با موادمخدر برگزار شده است که بر مبنای آن تاکید شد دستگاههای ذیربط پیشنهادات خود در مورد اصلاح این قانون را به مجلس ارائه دهند.
وی با بیان اینکه در کنار اصلاح مجازات اعدام میتوان پیشنهادهای اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر را بررسی کرد، گفت: بررسی ماده مربوط به مجازات اعدام قانون مبارزه با موادمخدر پیش از اصلاح کل قانون اشکالی ایجاد نخواهد کرد بلکه راه برای اصلاح سایر مواد باز خواهد کرد.
پورمختار با بیان اینکه قریب به دو ماه پیش از دستگاه ها درخواست ارائه پیشنهاد کردیم، گفت: متاسفانه تاکنون پیشنهادی ارائه نشده است، البته بررسی طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با موادمخدر منوط به ارائه پیشنهادات دستگاهها نیست، پیشنهادات برای استفاده در راستای اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر است که در صورت ارائه در مهلت قانونی بررسی میشود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر برای رفع ایرادات مهم هست اما ضروری نیست زیرا دلایل اصلاح هنوز به دست ما نرسیده است، گفت: تا وقتی دلایل توجیهی اعلام نشود ملزم به رعایت قانون فعلی هستیم ضمن آنکه طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر را بررسی خواهیم کرد.
پورمختار معتقد است: قوه قضاییه و ستاد مبارزه با موادمخدر موانع قانونی را بهتر می شناسند بنابراین باید برای مبارزه با مواد مخدر و کاهش مصرف مطالعات کارشناسی کرده و نتایج را در قالب گزارش به مجلس ارائه دهند، مجلس استقبال میکند زیرا نگرانیها درمورد تبعات استفاده و قاچاق موادمخدر بسیار است.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگر پیشنهادی به مجلس ارائه نشود مجلس خود به نوعی نسبت به اصلاح قانون اقدام میکند، در این صورت ممکن است برخی دغدغه های مسئولان اجرایی در اصلاح قانون لحاظ نشود بنابراین بهتر است پیشنهاد ای خود را هر چه سریعتر به مجلس ارائه دهند.
ذبیحالله خدائیان معاون حقوقی رئیس قوهقضائیه، گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طرح تعدیل مجازات اعدام در جرایم مواد مخدر عجله کردند و فقط بخشهای مربوط به اعدام و حبس ابد را مطرح کردند در صورتی که پیشنهاد اصلی قوه قضاییه اصلاح تمام قانون مبارزه با مواد مخدر بود.
پیشنهاد حذف جدول شماره 17 لایحه بودجه غیرکارشناسی است/تاکید بر ساماندهی و نظارت پذیری جدول 17
محمدعلی وکیلی در گفت وگو با خانه ملت درباره اختلاف نظرها در خصوص جدول شماره 17 در لایحه بودجه 96، گفت: به دلیل اینکه بودجه عرصه فرهنگ کم است و چانه فرهنگ از ابتدا کم گرفته شده، نظر مطرح شده مبنی بر حذف جدول شماره 17 در لایحه بودجه نادرست بوده و حکیمانه نیست.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جدول شماره 17 در لایحه بودجه باید ساماندهی شود، اظهار کرد: بسیاری از موسسات فرهنگی اقدامات خوبی انجام داده و دستاوردهایی را رقم زده اند اما متاسفانه هیچگاه نتوانسته اند مشمول این جدول شوند لذا نباید بر اساس نگاه سنتی و افزایش صرف بودجه هر ساله برای موسسات این جدول اقدام کرد.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیشنهاد ساماندهی جدول شماره 17 لایحه بودجه در نظر گرفته شده اما فرصت طرح آن در کمیسیون تلفیق مجلس فراهم نشد، ادامه داد: خوشبختانه این پیشنهاد در کمیسیون فرهنگی مجلس بررسی و تصویب شده لذا در صحن علنی مجلس قابل بررسی و ارائه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه باید موسسات جدول مذکور نظارت پذیر شوند، تصریح کرد: بر اساس پیشنهاد ساماندهی جدول شماره 17، موسسات باید تحت نظارت 3 مجموعه مانند وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و غیره قرار بگیرند تا بتوان بر آنها نظارت داشت.
وکیلی افزود: دیوان محاسبات باید بتواند گزارش عملکرد موسسات مذکور در جدول 17 را ارائه کند اما هم اکنون امکان ارائه گزارش عملکرد و نظارت بر آنها وجود ندارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن بیان اینکه جدول شماره 17 لایحه بودجه جامع نیست و شامل همه دستگاه های فرهنگی نمی شود، خاطرنشان کرد: بر اساس پیشنهاد آماده شده بودجه برخی موسسات افزایش می یابد، برخی موسسات نیز به جدول اضافه شده و تعدادی هم حذف خواهند شد.
پیگیریقاچاقموبایلدرفراکسیون مبارزه با مفاسداقتصادیمجلس/ تلاش ترکیه برای قاچاق طلا به ایران
امیر خجسته در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص روند مبارزه با قاچاق کالا در کشور گفت: یکی از موارد مهمی که در حال پیگیری آن هستیم بحث قاچاق و به ویژه قاچاق طلا و مصنوعات آن است که برای مبارزه با آن نیز روند امیدوارکننده ای آغاز شده و مراقبت های لازم صورت گرفته است و سربازان گنام امام زمان (عج) در وزارت اطلاعات به این موضوع ورود کرده و تعدادی را بازداشت کرده اند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی که نظارت وجود نداشته باشد، باندهای سازمان یافته قاچاق روز به روز قدرتمند تر می شوند و به صورت شبکه ای پیش می روند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: عامل اصلی اینکه بتوانیم جلوی قاچاق را بگیریم قطع کردن دست قاچاقچیان از مبادی مرزی و نظارت دقیق و کنترل دائم و مداوم روی این مسئله است.
خجسته بااشاره به قاچاق طلا از کشورهای غربی ایران از جمله ترکیه خاطرنشان کرد: به نظر می رسد ترکیه نیز بی میل به انجام قاچاق طلا از این کشور به داخل ایران نیست آن ها از این جهت روی قاچاق طلا سرمایه گذاری می کنند که سودآوری بالایی دارد و ارزش یک کیلو طلا با یک کانتینر کالا برابری می کند.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع قاچاق موبایل نیز از مباحث بسیار مهمی است که اخیرا شبکه های سازمان یافته ای به آن روی آورده اند و در بعضی از موارد این اقدام با هدف جاسوسی وسرقت اطلاعات انجام می شود که پیگیری این موضوع نیز در فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس دنبال می شود.
گزارش نهایی حادثه قطار سمنان تا آخر اسفند ماه تقدیم هیئت رییسه مجلس می شود
صدیف بدری درگفت وگو با خانه ملت درباره روندگزارش نهایی حادثه قطار سمنان گفت: گزارش نهایی حادثه قطار سمنان حاوی بررسی عملکرد دستگاه های اجرایی مربوطه در زمینه وقوع حادثه سمنان است البته این گزارش هنوز تکمیل نشده است.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین درمجلس شورای اسلامی تصریح کرد : گزارش نهایی حادثه قطار سمنان تقدیم هیئت رییسه خواهد شود و با تصمیم هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی پس از اعلام وصول قرائت خواهد شد.
نشست شورای مدیران مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد
نشست شورای مدیران مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با حضور کاظم جلالی رییس مرکز، رحمت الله قلی پور قائم مقام مرکز و معاونان و مدیران مرکز برگزار شد.
کاظم جلالی در این نشست حسین افشین را به عنوان معاون پژوهشهای تولیدی و زیربنایی مرکز معرفی و از تلاشهای محمدحسن معادی رودسری در طول تصدی سرپرستی این معاونت تقدیر و تشکر کرد.
نظر شما