آبادانی معنوی مساجد شرط تحقق تمدن نوین اسلامی است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش ستادعالی آباد عمران و آبادانی معنوی مساجد را شرط تحقق تمدن نوین اسلامی دانست و گفت: تحقق این مهم، رسالت فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان به شهرستان میناب، محمد رضا جعفری درسومین همایش نقش زنان در تداوم انقلاب و تحقق تمدن نوین اسلامی، با گرامیداشت یوم الله دهه فجر، با یادآوری اینکه خداوند متعال بشر را هدفمند و همراه با اهداف متعالی خلق کرد، بیان کرد: خداوند از میان تمام مخلوقات هم در شیوه و هم در نوع مسوولیت، انسان را متمایز از سایر مخلوقات آفرید و قرآن از انسان به عنوان اشرف مخلوقات یاد کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه خداوند هنگامی که انسان را آفرید، خود «احسن الخالقین» نامید، تصریح کرد: خداوند این ظرفیت را در انسان ایجاد کرد که حتی ازملائکه نیز بالاتر برود و در عین حال اگر گمراه و پست شود نیز می تواند از حیوانات هم پست تر باشد.

 

جعفری به جایگاه خلیفه اللهی انسان اشاره کرد و افزود: این موضوع نشان از آن دارد که خداوند این موجود را بی هدف خلق نکرده، بلکه همه موجودات را نیز برای انسان، آفریده است.

 

وی با بیان اینکه در رشد بشر سه رکن اصلی وجود دارد، عنوان کرد: وراثت، رزق حلال و تربیت سه اصل از ارکان رشد و تعالی بشر هستند.

 

 

معاون ستادعالی کانون های مساجد کشور در ادامه به توضیح بعد سوم پرداخت و گفت: تربیت به معنای خدایی شدن است و مراحلی دارد که یکی ازمراحل تربیت آموزش است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این پرسش که جای آموزش با رفتار و یا گفتار در تحقق تمدن نوین اسلامی کجاست؟، افزود: سه مکان خانواده، مدرسه و مسجد برای ارائه آموزش وجود دارد که بهترین مکان برای آموزش که باید به دیگر مراکز اندیشه ارائه دهد، مساجد است.

 

جعفری با تاکید بر اینکه خانواده حق ندارد تمام نقش خود را به جامعه بسپارد، تصریح کرد: اگر خانواده مراحل تربیتی را از غیرمسجد بگیرد، موجب انحراف و تربیت ناصحیح خواهد شد زیرا مسجد باید اصل و اساس مبانی آموزشی باشد.

 

وی به ویژگی های مسجد ارائه دهنده اندیشه تربیتی برای تعالی بشر اشاره کرد و گفت: این مهم در مسجد طراز اسلامی که توان ارائه آموزش محتوا و مُدل داشته باشد، محقق می شود.

 

 

معاون آموزش و پژوهش ستادعالی با ذکر این نکته که خانواده ها نباید خاطر جمع تربیت فرزندانشان در مدارس باشند، اذعان کرد: زیرا دانش آموزان در مدارس تنها باسواد می شوند، اما تزکیه مهمتر از علم است و اگر تزکیه نباشد رشد و پیشرفت حاصل نخواهد شد.

 

وی از مسجد طراز اسلامی به عنوان مرجع، ملجاء و مامن یاد کرد و حیات مسجد را منوط به آبادانی معنوی دانست افزود: آباد شدن معنوی مساجد، شرط تحقق تمدن نوین اسلامی است و این رسالت مهم فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

 

جعفری، تغییر روش و نگرش را یکی دیگر از شروط تحقق تمدن نوین اسلامی تغیر روش ونگرش برشمرد و یادآور شد: معنای فرهنگ را جز باورهای دینی قبول نداریم، زیرا معتقدیم فرهنگی که به پیشرفت بشر نینجامد، فرهنگ نیست.

 

وی بیان کرد: برای تحقق تمدن نوین اسلامی نیازمند باور به انقلاب، اسلام سیاسی، وظایف عمومی انسان، شجاعت، امدادهای غیبی، تلاش بیشتر هستیم و این باورها در مسجد طراز اسلامی شکل می گیرند.

 

 

گفتنی است؛ در این همایش از زنان مجاهد انقلاب، خانواده های معظم شاهد و خواهران فعال عضو کانون های فرهنگی هنری شهرستان میناب تجلیل شد.

 

 

 

کد خبر 608462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha