به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ابوالقاسم خزاعیان، رئیس بنیاد نخبگان گلستان، عصر امروز (20 بهمن) در نشست خبری با بیان اینکه این بنیاد تلاش می کند تا اقتصاد مقاومتی به عنوان گفتمان اجتماعی در جامعه مطرح شود، گفت: وقتی زیست بوم ما مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان باشد؛ تبدیل به گفتمان مردمی، اجتماعی، علمی و کارآفرینی می شود.
وی با بیان اینکه سرمایه و دارایی اصلی، استعدادهای برتر و نخبگان هستند، افزود: علم و دانش، یکی از سرمایه های ماست و می توانیم با حضور نخبگان، اقتصاد کشورمان را مستقل کرده و در مقابل هجمه استعمارگران دفاع کنیم.
خزاعیان هدف از تاسیس این بنیاد را سیاستگذاری و اقدام برای شناسایی، هدایت، حمایت های مادی و معنوی و جذب نخبگان در بخش های مختلف برای ارتقاء و تعالی کشور برشمرد و اظهار کرد: سند راهبردی در این زمینه مشتمل بر 5 راهبرد کلان، 12 راهبرد ملی و 15 اقدام ملی تدوین شده است.
وی با بیان اینکه 257 استعداد برتر و 54 مخترع عضو بنیاد نخبگان استان هستند، گفت: نخبه شناسی، نخبه پروری، نخبه گزینی و در نهایت نخبه گماری زنجیره استفاده صحیح از سرمایه انسانی محسوب می شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان با اشاره به برخی از راهبردهای کلان راستای استقرار این نظام، بیان کرد: توانمندسازی اجتماعات نخبگان در چارچوب گفتمان ایرانی اسلامی، زمینه سازی برای اثرگذاری نخبگان در بخش های مختلف جامعه، ارتقاء سیاست گذاری در امور نخبگان و توسعه زیرساخت ها و فرهنگ پژوهشی از جمله این راهبردهاست.
وی با بیان اینکه هنوز تعریف واحدی از فرد نخبه و نخبگی وجود ندارد، گفت: از منظر این بنیاد، نخبه فردی با توانمندی و استعدادهای ویژه و برجسته و البته کارآمد است. مشخصه اصلی فرد نخبه در وهله اول کارآمدی اوست. صرف اینکه فردی دارای استعداد باشد، نمی تواند وی فردی نخبه باشد، بلکه نخبه باید منشا تحول، رشد و توسعه باشد.
خزاعیان تأکید کرد: برهمین اساس یکی از اقدامات بنیاد، هدایت استعدادهای برتر برای رسیدن به درجه اثرگذاری است.
وی با اشاره به اجرای طرح شهاب در استان، گفت: این طرح شناسایی و هدایت استعدادهای برتر است که با همکاری آموزش و پرورش انجام می شود.
به گفته رئیس بنیاد نخبگان استان، سال گذشته این طرح در مقاطع چهارم و پنجم مدارس دو شهرستان گرگان و گنبدکاووس و برای 19 هزار و 861 دانش آموز انجام شده است. البته امسال چهار شهرستان آق قلا، علی آبادکتول، بندرترکمن و گمیشان نیز به این شهرها اضافه شده اند.
خزاعیان یکی از تسهیلاتی که برای استعدادهای برتر و نخبگان در نظر گرفته شده است، را اهداء جوایز تحصیلی برشمرد و گفت: امسال سهمیه استان 16 نفر شامل 5 نفر در مقطع کارشناسی، 5 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 6 نفر در مقطع دکتری بوده که 9 سهمیه جذب شده است.
وی با اشاره به تسهیلات بنیاد نخبگان برای دانش آموختگان، افزود: تسهیلات جایزه شهید چمران، جایزه دکتر کاظمی آشتیانی، جایزه تهرانی مقدم، جذب تسهیلات در دستگاه های اجرایی، تسهیلات فرهنگی و رفاهی و تسهیلات ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی به استعدادهای برتر و نخبگان اهداء می شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان درباره تسهیلات دوره پسا دکتری (جایزه شهید چمران) گفت: به منظور ارتقا توانایی های پژوهشی، فناورانه و آموزشی دانش آموختگان برتر دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و سایر مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور، دانش آموختگان برتر دانشگاهی طبق آیین نامه می توانند از این جایزه بهرمند شوند.
وی جایزه شهید تهرانی مقدم را در قالب تسهیلات جذب در نهادهای فناورانه برشمرد و افزود: با هدف ایجاد شرایطی برای جذب دانش آموختگان برتر در نهادهای صنعتی و فناورانه، دانش آموختگان برتبر دانشگاهی طبق شرایط شیوه نامه می توانند از این تسهیلات برخوردار شوند. این دانش آموختگان از تسهیلات اشتغال در نهادهای فناورانه کشور از طریق پرداخت بخشی از کارمزد و حق بیمه شاغل برای دوسال بهره مند خواهند شد. علاوه براین تسهیلاتی مانند وام ازدواج، ودیعه مسکن، هدیه ازدواج و ... نیز برای این دانش آموختگان پیش بینی شده است.
نظر شما