سرمایه گذاری خارجی ۳ میلیارد دلاری در چابهار

خبرگزاری شبستان:موقعیت خاص بندر چابهار باعث جذب سرمایه گذاری های خارجی در این بندر شده است تا جایی که بر اساس آخرین بررسی ها تاکنون ۷ تفاهم نامه جذب سرمایه گذاری خارجی با بیش از ۳ میلیارد دلار در چابهار امضا شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته است. این بندر به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد از سوی دیگر این بندر به علت نزدیکی به کشورهایی نظیر افغانستان، پاکستان و آسیای میانه در آینده ای نزدیک با اتصال به شبکه ریلی کشور اهمیت ویژه ای در ترانزیت کالا به این کشورها خواهد داشت.

 

همچنین این بندر به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در کریدور شمال – جنوب نقش مهمی ایفاد می کند. این بندر در مسیر ترانزیتی شرق – غرب قرار گرفته و فوریتهای مختلف اقتصادی و جغرافیایی در زمینه ترانزیت و ترانشیب است. بندر چابهار که در جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده است به دلیل استقرار در کنار دریای عمان از دیر باز کانون داد و ستد و تجارت و دریانوردی بوده است.

 

بنابراین گزارش، در سال 1352 طرح جامع تاسیس بندر چابهار مطرح و قراردادهای تاسیس با پیمانکار آن مربوطه منعقد شد و پس از انقلاب اسلامی به دلیل کمبود منابع مالی بخشی از طرح به تعویق افتاد و بخشی از طرح شامل اسکله نصب سریع و موج شکن آغاز و به انجام رسید. عملیات اجرایی بندر شهید کلانتری که یکی از دو بندر مهم چابهار است از سال 62 بطور جدی آغاز و با تکمیل 4 پست اسکله فلزی در سال 62 به بهره برداری رسید و بندر شهید بهشتی نیز به عنوان دومین بندر مهم چابهار در سال 61 با توجه به شرایط خاص حاکم بر خلیج فارس ( جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران ) و با تاکید دولت بر لزوم داشتن بندر در خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس احداث شد.

 

این گزارش می افزاید: موقعیت خاص این بندر باعث جذب سرمایه گذاری های خارجی شده است و تا امروز علاوه بر همسایگان شرقی؛ ژاپن و فرانسه هم آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در این بندر اعلام کرده اند و بر اساس آخرین بررسی ها تاکنون 7 تفاهم نامه جذب سرمایه گذاری خارجی با بیش از 3 میلیارد دلار در چابهار امضا شده است. این تفاهم نامه ها در قالب پروژه های مختلف با سرمایه گذاران خارجی از کشورهای هند، عمان، چین و کره جنوبی به ارزش تقریبی بیش از سه میلیارد دلار به امضای طرفین رسید.

 

یادآور می شود: چابهار علاوه بر توسعه سواحل مکران از فرصت های سرمایه گذاری بی شماری برای سرمایه گذاران برخوردار است که اکنون پروژه های متعددی در این شهرستان در حال اجرایی شدن است. این منطقه به عنوان قطب سوم پتروشیمی و خودروسازی کشور تعیین شده است. چابهار برای تولید 50 میلیون تن کالا در پتروشیمی و 10 میلیون تن فولاد نیازمند ایجاد بندر تخصصی و مجهز است.

کد خبر 609074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha