تئاتر برجسته ترین ابزار ارتباطی/حمایت از تئاتر بچه های مسجد را وظیفه خود می دانم

خبرگزاری شبستان: بازیگر مطرح کشور از تئاتر به عنوان یکی از برجسته ترین ابزار ارتباطی و رسانه ای نام برد و بیان کرد: تئاتر، عرصه در هم پیچیده شدن مفاهیم و یک مواجهه است که در لحظه، اندیشه را می سازد.

سیرویس کهوری نژاد، بازیگر مطرح کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس عنوان کرد: برخورد ابزارهای ارتباطی تئاتر و جمع بندی آن با تماشاگر، فرایندی را بوجود می آورد که به یک دریافت و اکتشاف ختم می شود که خروجی آن می تواند یک دریافت علمی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و ... باشد.

 

وی از هنر به ویژه تئاتر به عنوان بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم دینی یاد کرد و افزود: سیره علمی و عملی و شکل زندگی پیامبران الهی و ائمه معصومین(ع) به عنوان اسوه های دینی می تواند به عنوان محور یک نمایشنامه و اجرای تئاتر قرار گیرد.

 

کهوری نژاد با اشاره به اینکه تئاتر یکی از برجسته ترین ابزار ارتباطی و رسانه ای است، گفت: تئاتر ارتباط تنگاتنگی با مخاطب برقرار می کند و از این رو می تواند فرد را به باور صحیح برساند.

 

وی، احیای مجدد «تئاتر بچه های مسجد» را کاری بسیار نیکو و پسندیده دانست و افزود: با توجه به تبلیغات و فعالیت های رسانه ای دشمنان برای دور کردن نسل جوان از دین، هنر نمایش می تواند در موشکافی ماجرا و تبیین توطئه های دشمنان کمک کند.

 

 

بازیگر سریال مختارنامه تصریح کرد: امروز خطر شعارزدگی جامعه را تهدید می کند و نمایش باید به دور از شعارزدگی و در قالب زیبا و جذاب، مفاهیم دینی را به مخاطب به ویژه جوانان انتقال دهد.

 

وی با ذکر این نکته که به همان نسبت که دین گریزی وجود دارد، جامعه نیز بین «نه هنوز» و «دیگر هرگز» گیر افتاده است، گفت: «نه هنوز» به معنای اینکه هنوز زود است که فرهنگ جدید را بپذیرم و «دیگر هرگز» نیز بدین معنا که به سنت های پیشین هرگز بر نمی گردم؛ به همین دلیل دست به انتخاب می زند و درنتیجه یک سردرگمی بوجود می آید.

 

سیروس کهوری نژاد افزود: از این رو باید اندیشمندان دینی، مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و نویسندگان باید در این زمینه به صورت جدی ورود پیدا کنند و گرنه ضربه های شدید فرهنگی خواهیم خورد که تا سال ها نیز نتوان تبعات آن را جبران کرد.

 

وی تصریح کرد: دفاتر مردمی «تئاتر بچه های مسجد» که در دل مردم و برای مردم ایجاد می شوند می تواند در این زمینه بسیار اثرگذار و کمک کننده باشد، اما اگر این خودجوش بودن با علم همراه نباشد خود نیز می تواند خطرساز باشد.

 

کارگردان نمایش «بوی خون» با تاکید براینکه افرادی باید در کنار بچه های مسجدی حضور داشته باشند که آنها را با اصول و فن تئاتر به صورت ریشه ای آشنا سازند و خط درست را دست هنرمندان مسجد بدهد، تصریح کرد: وظیفه خود می دانم که از جریان های تئاتری هرمزگان به ویژه تئاتر بچه های مسجد حمایت کنم.

 

 

وی با اشاره به آثار برجسته دینی مذهبی، عنوان کرد: کتاب ارزشمند صحیفه سجادیه و نهج البلاغه که راهنمایی برای هدایت و رستگاری بشر هستند می توانند نمایشنامه نویسان مسجدی را تغذیه کنند.

 

بازی در فیلم سینمایی «من دیوانه نیستم» به کارگردانی علیرضا امینی که هم اینک در مرحله مونتاژ قرار دارد، نگارش نمایشنامه «میرمهنا» با عنوان «رقص پریشان» و ایفای نقش در سریال «پنجره ای بر بادها» نوشته اکبر ناظرزاده کرمانی از فعالیت های اخیر این هنرمند برجسته کشور است.

 

سیروس کهوری نژاد داری مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشگاه تربیت مدرس تهران است و در برخی از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های هنر کشور تدریس می‌کند.

 

 

از سال ۱۳۵۹ با نمایش متوری به کارگردانی شهره لرستانی در دانشکده هنرهای زیبای تهران کار بازیگری را آغاز کرد. نگارش و کارگردانی فیلم کوتاه داستانی دنیای من (سال ۱۳۶۴) در انجمن سینمای جوان بندر عباس از نخستین کارهای هنری جدی اش در استان است. وی در سال ۱۳۶۵ فیلم «بی بی» را ساخت. نخستین کار سینمایی کهوری نژاد سال ۱۳۶۷ بازی در آنسوی غروب بود.

 

در نمایش‌های بابور، شهرزاد، جهاز جادو، عروسی چاه، تاجر ونیزی، الکترا، با دریا، رعنا، باران، رویاهای خلیج فارس، اذان صبح و وهم سرخ، دزداب و چند نمایش دیگر و همچنین سریال های «یوسف پیامبر، مختارنامه، ولایت عشق، اخراجی ها و ... بازی کرده است.

 

در حوزه نگارش، نمایش نامه‌های باد بادک‌ها، داغ پوست، بازنویسی ماه و پلنگ، فیلم نامه سینمایی رها و انیمیشن زرد و سرخ را به رشته تحریر درآورده است.

 

در حوزه کارگردانی وی نمایش‌های بوی خون، زمان سکوت برای زندگان، شرف نامه یحیی تیره بخت، سفر دور و دراز سلطان، دلوا (دل کوچک)، دیو بندان، مرغ‌هایی که از تخم مرغ پخته بدست می‌آیند، روزگار نازنین طلعت مهربان، شاباش خان و باد اسب و چند نمایش دیگر را کارگردانی کرده است.

 

 

 

کد خبر 609487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha