قلعه باستانی فلک الافلاک خرم آباد ثبت جهانی می شود

خبرگزاری شبستان: دکتر محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور، از آزاد سازی حریم قلعه باستانی فلک الافلاک خرم آباد خبرداد و گفت: با تکمیل پرونده موجود، این قعه برای ثبت جهانی اعلام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، دکتر محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور، امروز(24 بهمن)  در جمع خبرنگاران در خرم آباد، افزود:  طرح آزاد سازی  قلعه باستانی فلک الافلاک در حال انجام است.

 

وی با اشاره به همکاری خوب دستگاه های اجرایی استان و پیگیری استاندار لرستان برای اجرای کامل طرح آزادسازی قلعه تاریخی فلک الافلاک، اظهار داشت:  اجرای این طرح دستور مقام معظم رهبری  است.

 

طالبیان، با بیان اینکه  طرح آزاد سازی به تدریج در حال اجراست، عنوان کرد: بودجه اجرای این طرح تامین شده و برای جایگزینی فضاهای خارج از محوطه استاندار لرستان در حال پی گیری است.

 

وی با بیان اینکه قلعه فلک الافلاک، خود در حال تبدیل شدن به موزه است، ادامه داد: در استان لرستان آثار تاریخی و ماقبل از تاریخی وجود دارد که در این موزه ها ارائه می شود.

 

معاون میراث فرهنگی کشور،  ابراز کرد: اگر این فضا به مرکز فرهنگی و موزه استان لرستان تبدیل شود، با توجه به وجود آثار و اشیاء یی از پیش از تاریخ، این آثار همه می توانند موزه های خاص خود را داشته باشند.

 

وی ادامه داد: با آزاد سازی حریم این اثر تاریخی و تکمیل پرونده در دست اقدام، پرونده فلک الافلاک به یونسکو برای ثبت جهانی ارسال خواهد شد.

 

طالبیان، با بیان اینکه کشورمان سالی یک سهم را برای ارائه و ثبت جهانی دارد، افزود: تنها در صورت کامل شدن پرونده فلک الافلاک این پرونده ارسال خواهد شد.

 

پل های تاریخی نمادی از عظمت و استواری لرستان

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه با اشاره به پرونده ثبت جهانی شدن پل های تاریخی استان لرستان، گفت: پل های تاریخی نشان عظمت و استواری لرستان و مهندسی پیشرفته در دوره های گذشته در ایران است.

 

وی ادامه داد: پل های تاریخی استان لرستان به لحاظ مهندسی، تکنولوژی و خلاقیت از کار خارق العاده برخوردارند.

 

طلبیان، با بیان اینکه 6 پل مهم در استان لرستان با روش های پیشرفته مستند نگاری شده است، ادامه داد: پایگاه های پل ها دوباره تقویت شده است و با ساز و کار جدیدی کار تکیمل پرونده این پل ها ادامه خواهد شد.

 

وی با اشاره به نقش آثار باستانی در تقویت صنعت توریسم، افزود: ساماندهی اطراف پل ها، مسیر های گردشگری، تابلو های راهنما و مدیریت منسجم ساختار مدیریتی باید مورد توجه قرار گیرد.

 

طالبیان با اشاره به اینکه پل های تاریخی استان لرستان درفهرست موقت میراث جهانی ایران در یونسکو  قراردارد، ادامه داد: پل های تاریخی استان لرستان به محض آماده شدن جزء اولویت های ما در ثبت جهانی است.

 

وی خاطرنشان کرد: به دلایل مختلف چون معماری کم نظیر پل های استان لرستان استحقاق ثبت جهانی را دارند.

 

معاون میراث فرهنگی کشور، با اشاره به اهمین منظر راه، تاکید کرد: منظر فرهنگی راه موضوعی است که به کمک راه آهن در حال انجام است و استان لرستان یکی از استان های است که سهم مهمی به خاطر مناظر استثنایی در این طرح دارد.

کد خبر 609498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha