به گزارش خبرگزاری شبستان، به مناسبت ماه مبارک رمضان اولین اجرای نقالی و علی نامهخوانی در مرکز فرهنگ اسلامی فرانکفورت آلمان و با حمایت مرکز بینالمللی تبلیغ و مرکز هنرهای نمایشی اجرا می شود.
همچنین پردهخوانی قصه قرآنی که چندی پیش در جشنواره آئینی سنتی به اجرا درآمده بود نیز توسط مرشد ابوالفضل ورمزیار در ذیل برنامههای اجرایی در فرانکفورت به اجرا در خواهد آمد.
این پرده آمیزهای از هنر سنتی نقاشی پرده و طرحهای گرافیکی جدید است که توسط برادران لطفی طراحی شده است. پردهخوانی قصههای قرآن به موضوع زندگانی حضرت ابراهیم (ع) میپردازد که از تولد تا مرحله ورود به آتش و گلستان شدن آن به فرمان خداوند را شامل میشود.
بنا به دعوت مرکز فرهنگ اسلامی فرانکفورت، کلنسول گری جمهوری اسلامی، همیاری مرکز بینالمللی تبلیغ و مرکز هنرهای نمایشی و همچنین تلاش مسلم قاسمی در آلمان، این دو برنامه برای نخستین بار در عرصه بینالمللی اجرا خواهد شد.
علی نامه منظومهای است در دوازده هزار بیت سروده شاعری دلسوخته و گمنام به نام ربیع یا متخلص به ربیع که به سال 482 هجری به پایان رسید.
این اثر به مدت هزار سال چنان پنهان و ناشناخته بوده که مطلقاً در هیچ تذکره الشعرا و یا تاریخ ادبیات و یا معلقات و حواشی نامی از آن نبوده است، تا اینکه با کشف اتفاقی آن در کتابخانه قونیه در ترکیه و تلاش دکتر شفیعی کدکنی برای نخستین بار این اثر گرانقدر که سابقه حماسهسرایی شیعی را که تاکنون در اختیار خاوراننامه خوسفی (قرن نهم) بود به چهار قرن پیشتر یعنی قرن پنجم میرساند.
علی نامه به تقلید از شاهنامه استاد توس و در وصف دلاوریهای حضرت علی (ع) و یاران وفادارش در طی جنگهای جمل و صفین در بحر متقارب سروده شده است. این اثر شگرف برای اولین بار در عید غدیر سال 89 در حضور وزیر ارشاد و دکتر حداد عادل و نیز جمع زیادی از محققان رونمایی و توسط نشر میراث مکتوب به چاپ رسیده است.
بنا به گزارش پرتال تئاتر از امور بین الملل مرکز هنرهای نمایشی، ابوالفضل ورمزیار نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر با حمایت دفتر نمایشهای دینی مرکز هنرهای نمایشی برای نخستین بار و پیش از رونمایی اصل کتاب؛ در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم (رمضان 89) علی نامه خوانی را آغاز و سپس در مراسم رونمایی علی نامه (عید غدیر 89) به عنوان اولین علی نامه خوانی لوح ویژه خادم میراث علوی را دریافت کرد و از آن پس علی نامهخوانی را در چند برنامه تلویزیونی به اجرا درآورد.
گفتنی است، ابوالفضل ورمزیار تاکنون علاوه بر نقالی و شاهنامهخوانی پردهخوانی غدیر، پردهخوانی خطبه حضرت زینب (س) و نیز پردهخوانی اسفندیار و رستم و پادشاه کیانی را به انجام رسانده است.
پایان پیام/
نظر شما