آسیب های جدید اجتماعی در ایران محصول ضعف های  فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: صالحی امیری گفت: ما در حال نهایی کردن سازمان نظام رسانه ای در دولت و ارسال لایحه به مجلس هستیم تا حوزه اختیارات مجموعه صنوف و اتحادیه ها به شدت تقویت شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست مطبوعاتی خود با اصحاب رسانه گفت: لازمه رسیدن به اعتدال فرهنگی در کشور گفت و گوست، گفت و گو تنها راه رسیدن ما به انسجام و وفاق فرهنگی است،‌گفت و گو می کنیم تا باور کنیم در جامعه ای زیست می کنیم که به همه نحله های فکری احترام می گذاریم و تمام این نحله ها در جامعه ما از حقوق مساوی برخوردارند، گفت و گو می کنیم تا اصلیت فرهنگی را در جامعه کاهش دهیم، گفت و گو می کنیم تا آگاهی و درک بیشتری نسبت به هم پیدا کنیم، هدف گفت و گو ایجاد فضای عقلانی و اعتدال برای کار است.

 

صالحی امیری ادامه داد: رفع دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی یکی از سیاست های کاری ماست. گفتمان حاکم گفتمان مقام معظم رهبری است. سیاست دیگر ما عدالت فرهنگی است، تجمیع منابع، برنامه، جشنواره ها، امکانات فرهنگی در تهران ناعادلانه است. سیاست جدید را بر پایه توزیع عادلانه همه ظرفیت های فرهنگی در اقصی نقاط کشور قرار می دهیم. تهران کشور نیست، 80 درصد جمعیت کشور در استان ها هستند. جشنواره ها و نمایشگاه ها در حوزه رسانه توجه به رسانه های محلی، موسیقی نواحی و قومی، توجه به ظرفیت های هنری در سراسر کشور، گسترش حوزه کتاب، کتابخوانی و کتابخانه ها جزء سیاست های ماست.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد امنیت فرهنگی اظهار داشت: همه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه باید احساس امنیت داشته باشند. همه باید امنیت فکری، بیان و قلم داشته باشند. وزارت ارشاد وظیفه خود می داند که از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه دفاع کند و امنیت آنها را تضمین کند. اصل پرهیز از تصدی گری از سیاست های دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. واگذاری امور فرهنگی به صنوف و اصحاب فرهنگ و هنر از سیاست های ماست، من به این امر شتاب بیشتر دادم. به سمتی می رویم که در طول برنامه ششم تمام امور تصدی گری و اجرایی حوزه فرهنگ و هنر را به نهادهای صنفی و اصحاب فرهنگ و هنر واگذار کنیم، دوران جدید دوران شکوفایی نهادهای صنفی و مدنی در حوزه فرهنگ و هنر است.

 

وی توجه جدی به حوزه فرهنگ عمومی را از دیگر سیاست های وزارت ارشاد دانست و افزود: در این حوزه آسیب های جدی داریم،‌ آسیب های جدید در جامعه ایران محصول آسیب های فرهنگی است. از این منظر برای حل آسیب های اجتماعی باید به حوزه فرهنگ عمومی توجه کنیم، تغییراتی در ساختار فرهنگ عمومی ایجاد کردیم. بخشی به نام سبک زندگی و خانواده، سرمایه اجتماعی، اخلاق، گفتمان سازی، اقتصاد مقاومتی در این حوزه را تعریف کردیم. برای هر استان یکی از اعضای شورای فرهنگ عمومی را به عنوان معین انتخاب کردیم، ما باید در این حوزه سرمایه گذاری بیشتری کنیم.

 

صالحی امیری با اشاره به تدوین نظام های صنفی برای حوزه رسانه و هنر بیان کرد: ما در حال نهایی کردن سازمان نظام رسانه ای در دولت و ارسال لایحه به مجلس هستیم تا حوزه اختیارات مجموعه صنوف و اتحادیه ها را به شدت تقویت کنیم. معاونت مطبوعاتی ما سه هدف سیاستگذاری، حمایت و نظارت را بر عهده دارد. خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی به عنوان اعضای اولیه سازمان نظام رسانه ای فعالیت خود را آغاز کردند. پس از طی لایحه نظام رسانه ای لایحه نظام هنر را در دستور کار دولت قرار می دهیم. دولت آقای روحانی بر اساس وعده ای که در انتخابات داده است به تدریج همه امور تصدی گری حوزه فرهنگ را به نهادهای مربوطه واگذار می کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: توجه جدی به بحث مطالبات اصحاب فرهنگ و هنر از دیگر سیاست های وزارت ارشاد است. اصحاب فرهنگ و هنر در حوزه سلامت، درمان و بیمه مشکلاتی دارند که در اولویت ماست. در حوزه مالیات نیز اصحاب سینما و نشر مشکلاتی دارند. بحث تکریم پیشکسوتان نیز جزو اولویت های ماست. در مجموع توجه به سلامت، امنیت شغلی و معیشت اصحاب فرهنگی و هنری اولویت های ماست.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه جدی به فرهنگ دینی را از دیگر سیاست های وزارت ارشاد برشمرد و افزود: ما در نظامی زندگی می کنیم که مبنای این نظام مبتنی بر اندیشه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است. گسترش حوزه قرآن و امور مساجد، توسعه فرهنگ دینی در سراسر کشور از جمله رسالت های ماست. ما از طریق تقویت ساختار و منابع بودجه ای بنا داریم این حوزه را تقویت کنیم. توجه به حوزه پژوهش و اندیشه ورزی با تقویت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و رسانه در دستور کار ماست و برای حداکثر استفاده از ظرفیت اندیشه ای نخبگان تلاش می کنیم.

 

 

کد خبر 610032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha