به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست مطبوعاتی خود با اهالی رسانه گفت: تئاتر هنر بسیار اصیلی است که تاریخ طولانی دارد و در این سرزمین از قدمت زیادی برخوردار است. اصحاب تئاتر در اقصی نقاط ایران به صورت وسیع گسترده هستند. یک بازگشتی در نسل جدید به تئاتر به چشم می خورد که برای ما زیبنده است. در شب های گذشته در تهران در هر شب 120 تا حدود 140 تئاتر به صحنه رفته است که این نشان از توجه جدی نسل جوان به تئاتر دارد. در سال 91 میزان اجرای تئاتر در سالن های تهران به طور متوسط 20 اجرا در شب بود. در حال حاضر قبل از برگزاری جشنواره 90 تا 110 اجرا در شب در تهران داشتیم بعد از برگزاری جشنواره در تهران اجراها در شب به 140 رسیده است، این امر نشان می دهد که باید حوزه تئاتر را تقویت کنیم. بودجه حوزه تئاتر را به منظور تقویت زیرساخت ها در سراسر کشور به خصوص در شهرستان ها دو برابر می کنیم.
وی تصریح کرد: در مورد بودجه هایی که به نهادهای خارج از ارشاد داده می شود رویکرد ما تقابلی نیست، همه نهادهای فرهنگی در پهنه ایران اسلامی باید مورد حمایت قرار گیرند. فعالیت های فرهنگی باید متمرکز و توسط ارشاد صورت گیرد. در حوزه فعالیت های نهادهای فرهنگی در سراسر کشور تمرکز و انحصار نیست. تمرکز سیاستگذاری در ارشاد است و فعالیت های فرهنگی غیرمتمرکز است. دهها نهاد مدنی و صنفی از سوی وزارت ارشاد مورد حمایت قرار می گیرد اما سیاستگذاری آنها توسط وزارت ارشاد است. تمرکز فعالیت های اجرایی نه ممکن و نه منطقی است اما تمرکز سیاستگذاری ضروری و ممکن است.
وزیر فرهنگ در خصوص ممیزی نشر بیان کرد: ما با هرگونه سخت گیری در تمام حوزه های فرهنگی مخالف هستیم. حوزه فرهنگ و هنر حوزه نرم است که با انسان ها و روح آنها سروکار دارد. حوزه فرهنگ و هنر از جنس تعامل، مذاکره و گفت و گوست البته این به معنای عدم نظارت نیست ما در وزارت ارشاد به این باور سیدم جامعه فرهنگی و هنری برای رعایت خطوط قرمز نظام به رشد و بلوغ رسیده است. الان در بهترین شرایط وجود تعامل بین ارشاد و اصحاب رسانه قرار داریم، جامعه سینما سرمایه های ملی، جامعه هنر سرمایه های فرهنگی و اجتماعی هستند، جامعه رسانه انسان هایی هستند که باید با ایجاد فضای اعتماد، رضایت و همکاری مقابل با آنها مسایل را حل کنیم.
وی اظهار داشت: ما باید در چهارچوب قانون عمل کنیم و حتما نیازمند اعمال قانون هستیم. انقلاب اسلامی، حضرت امام، مقام معظم رهبری، ایران و وحدت ملی خطوط قرمز ما هستند، میزانی که در حوزه نشر مورد اعمال نظارت قرار می گیرد بسیار محدود است. امسال تاکنون بیش از 67 هزار مجوز صادر کردیم که بیش از 45 هزار مجوز چاپ اول است. از این تعداد 56 مورد اعمال نظارت شد به دلیل اینکه ایجاد تفرقه بین قومیت ها و فرق اسلامی می کرد و یا اینکه محتوای خشونت آمیز داشت.
صالحی امیری با اشاره به جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: امسال جشنواره فیلم فجر را به خوبی برگزار کردیم با این نگاه که نیازمندیم در سال های آتی در ساختار جشنواره تغییراتی ایجاد کنیم که با تحولات موجود در سینما سازگار باشد، سینمای ما محصول انقلاب اسلامی است، سینماگران ما بعد از انقلاب دارای جایگاه والا هستند، اصحاب سینما مورد تکریم مردم هستند نباید با بیان چند مسئله فردی کام مردم را تلخ کنیم، نهادهای صنفی سینما از جمله خانه سینما را تقویت می کنیم.
وی اظهار کرد: هم هیئت داوران و هم هیئت انتخاب در جشنواره فیلم فجر از چهره های صاحب نام حوزه سینما بودند از 175 فیلم بلند 33 فیلم به مسابقه راه یافت و 11 فیلم نیز به جشنواره رسید. آنچه مسئله است رقابت است عده ای وارد فینال می شوند و عده ای نمی شوند طبیعی است کسانی که سیمرغ می گیرند احساس رضایت می کنند و بقیه ناراحت می شوند. آنچه مهم است عدالت در داوری است که شهادت می دهم این اعمال عدالت صورت گرفت و بنده مداخله ای نداشتم و با اعضای هیئت داوری و انتخاب صحبتی نکردم. برای هفته آینده هیئت داوران، هیئت انتخاب و برندگان سیمرغ را برای تقدیر دعوت کردم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز جوانان در سینمای ایران ظهور و حضور پیدا کردند، گفت: بیان نقش خانه سینما و سایر نهادهای سینمایی را پررنگ کنیم. باید بپذیریم در سینما جوانگرایی اتفاق افتاده است، مسلما جوان در کنار پیشکسوت معنا پیدا می کند، از مجموع آن چیزی که امسال از جشنواره فیلم فجر اتفاق افتاد این بود که خانم ها بسیار خوب درخشیدند، 6 فیلم کارگردان خانم داشت و 19 فیلم اولی و دومی بودند. ما باید به سمت توسعه زیرساخت های سینما حرکت کنیم، ما 300 سالن برای اکران فیلم داشتیم که الان این تعداد به 480 سالن رسیده و تا پایان سال 500 سالن در اختیار مردم قرار می گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد اظهارات خود در حضور یکی از مراجع تقلید درباره فیلم های جشنواره گفت: یکی از مراجع عظام در مورد فیلم ها دغدغه داشتند که بنده به ایشان اطمینان دادم که فیلم های فمنیستی و فیلم هایی که از چهارچوب اخلاقی خارج هستند مورد تایید ما نیست. به ایشان اطمینان دادم که این ملاحظات در حوزه هیئت انتخاب داوران می شود. فیلم هایی که مضامین خشونت، سیاه نمایی، تخریب خانواده و فضای فرهنگی و اجتماعی را داشته باشد مورد تایید ما نیست.
وی با بیان اینکه رسانه ها مسئولیت های متعددی به دوش می کشند، اظهار داشت: رسانه ها به مانند آینه ای هستند که بازتاب دهنده واقعیت های متن جامعه به افکار عمومی و مسئولان هستند. رسانه ها در ایران مهمترین رسالت را برای شفاف سازی، آگاه سازی و ارتقای سطح دانش عمومی به عهده دارند. در فضای فقدان احزاب رسانه ها مسئولیت های متعددی به دوش می کشند و من همین جا از تمام رسانه ها تشکر می کنم که به عنوان چشم ملت و دیده بانی برای حقوق ملت هستند. رسانه ها مدافع حقوق مردم هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: سیاست قطعی ارشاد در سال های گذشته شفاف سازی برنامه ها و بودجه ها در مطبوعات بوده است. سیاست ارشاد تقویت رسانه های بومی و محلی، تخصصی و حرفه ای بوده است. در حوزه یارانه با حذف یارانه نشریات و رسانه های دولتی یک پیام روشن به همه دادیم که سیاست ما تقویت رسانه های غیردولتی است. طی آماری که امروز معاونت مطبوعاتی اعلام کرد 76 میلیارد تومان طی چند ماه گذشته یارانه به جامعه بزرگ مطبوعات غیردولتی داده شده است. تا پایان امسال صددرصد تعهدات معاونت مطبوعاتی به رسانه ها تضمین و پرداخت می شود. در هیئت عالی نظارت بر مطبوعات با کمترین چالش مواجه هستیم زیرا جامعه فرهیخته رسانه خود حریم دار فرهنگ هستند ما کمترین مشکل را در حوزه مطبوعات داریم، اصحاب رسانه از مراحل اولیه تکامل گذشته اند و رشد زیادی کرده اند. صدور 2500 مجوز در سال های اخیر نشان می دهد که دولت به تکثر رسانه و صداها باور دارد.
صالحی امیری با بیان اینکه در وزارت ارشاد ریزش نخواهیم داشت، اظهار داشت: ما گردش خواهیم داشت هر دستگاه برای پویایی باید گردش مدیریتی داشته باشد سیاست ما حفظ ثبات فرهنگی و مدیریتی است اما تغییرات بر اساس ضرورت ها اتفاق می افتد. گردش برای خلاقیت، شکوفایی و پویایی یک ضرورت است. تاکنون در هیچ حوزه ای تصمیم قطعی به تغییر نگرفتیم.
وی با اشاره به اینکه تعداد سالن های فعال ما 480 است، گفت: 100 سالن در حال ساخت داریم که در سال های 96 و 97 به بهره برداری می رسد. برای دسترسی شهرهای کوچک و شهرستان ها برای اکران فیلم سینمای سیار راه اندازی می شود. در مرحله اول 100 سینمای سیار برای شهرستان ها در نظر گرفتیم، در مرحله دوم این تعداد 2 برابر می شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ارشاد دیگر سخنگو ندارد، عنوان کرد: همه معاونان و روسای سازمان ما سخنگو هستند و باید پاسخگو باشند، وزارت ارشاد در شورای معاونان با 22 عضو و 22 تخصص مواجه است، هنوز کسی را که حایز 22 تخصص باشد پیدا نکردیم که بتواند از حج و زیارت، خبرگزاری، فضای مجازی، دیپلماسی فرهنگی، بازی رایانه ای، سینما، تئاتر، موسیقی، نقاشی، شعر، کتاب، نشر، قرآن و امور مساجد به خوبی مطلع باشد. در بدو ورودم تصمیم گرفتم همه معاونت ها سخنگوی دستگاه خود باشند همه معاونت ها تکلیف پاسخگویی دارند سعی می کنم با خبرنگاران نشست داشته باشم، حذف سخنگو به معنای حذف پاسخگویی نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد ریاست کتابخانه ملی به خبرنگاران گفت: در مورد ریاست کتابخانه ملی روز یکشنبه از رییس جمهور سوال کردم و ایشان گفتند که چند روز دیگر تعیین تکلیف می کنند.
صالحی امیری با بیان اینکه مسئله موسیقی یک نیاز فرهنگی است، اظهار داشت: موسیقی نیاز نسل جوان است، موسیقی مصرف دایمی نسلی است که انگیزه استفاده از این هنر فاخر را دارد، موسیقی اشکال مختلف همچون بومی، سنتی، آیینی، محلی و پاپ دارد، نمی توان جامعه را از مصرف موسیقی نهی کرد این کار نه عقلانی است نه فرهنگی، جامعه نیاز به نشاط و مصرف فرهنگی دارد، جامعه با موسیقی زیست و زندگی می کند.
وی خاطرنشان کرد: موسیقی در ایران دارای مرزهای مشخصی است که این مرز قانون و شرع است، 53 درصد تولید، توزیع و مصرف موسیقی در کشور متعلق به صدا و سیما است، 25 درصد تولید، توزیع و مصرف موسیقی مربوط به موسسات مجاز موسیقی است، 21 درصد تولید، توزیع و مصرف موسیقی دانلود از شبکه های اینترنتی است، یک درصد تولید، توزیع و مصرف موسیقی اجرای زنده است. از این منظر نباید موضوع یک درصد مناقشه شود، این امر را می توان از طریق گفت و گو برحسب چهارچوب های قانونی و شرعی حل کرد. وزارت ارشاد هیچ تغییری در سیاست صحنه ای موسیقی در کشور ندارد. ما معتقدیم موسیقی یک نیاز فرهنگی است.
نظر شما