وصیت فاطمه زهرا(س) نشان از بصیرت بالای ایشان دارد

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت اصفهان گفت: وصیت حضرت فاطمۀ زهرا(سلام‌الله‌علیها) جلوی خیلی از انحرافات را گرفت و آن حضرت با وصیت شان به همۀ ما بصیرت دادند.

آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان تاکید کرد: مظلومیت فاطمۀ زهرا(سلام‌الله‌علیها) به دلیل غصب حق شخصی آن بزرگوار نیست.

 

وی ادامه داد: گاهی ما مظلومیت حضرت را به این محدود می‌کنیم؛ ولی اگر هم محدود نکنیم، فکر می‌کنیم بزرگترین ظلمی که به آن حضرت شده است، غصب حق شخصی‌شان بوده است؛ مثلاً می‌گوییم فدک را از ایشان گرفتند.

 

امام جمعه موقت اصفهان بیان داشت: اگر مال دنیا برای آن خاندان مهم بود، بعد از اتمام ۲۵ سال غصب خلافت و حاکم‌شدن امیرالمؤمنین(ع)، حضرت یا بنی‌هاشم فدک را برمی‌گرداندند؛ اما هیچ‌وقت اقدام نکردند.

 

وی با تاکید بر اینکه قرآن کریم حضرت فاطمه(‌سلام‌الله‌علیها) را زجاجه معرفی کرده است اظهار داشت: «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ مَثَلُ نُورِه كَمِشْكَاةٍ فیِها مِصبَاح الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ» (خدا نور آسمان‌ها و زمین است، وصف نورش مانند چراغدانی است که در آن چراغ پرفروغی است و آن چراغ میان قندیل بلوری است که آن قندیل بلورین گویی ستاره‌ی تابانی است).

 

آیت الله مهدوی با اشاره به اینکه قدیم درون دیوار محلی را برای چراغ می‌گذاشتند و آن محل تمام نور را دربر می‌گرفت گفت: به محل چراغ، محلی که دربرگیرندۀ نور است، «مشکات» می‌گویند و پیغمبر خدا(ص) «مشکات» هستند، کل چهارده معصوم(علیهم‌السلام) را در بر دارند.

 

استاد اخلاق حوزه علميه اصفهان  اظهار داشت: در مشکات، «مصباح» خودِ چراغ قرار دارد و مصباح همان شعله و چراغی است که نور می‌دهد و امیرالمؤمنین(ع) مصباح هستند، می‌فرماید: «الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ»؛ یعنی مصباح در شیشه قرار دارد، شیشه، فاطمۀ زهرا(سلام‌الله‌علیها) هستند که کار شیشه دفاع از نور است.

آیت الله مهدوی تصریح کرد: حضرت فاطمه‌(سلام‌الله‌علیها) برای مصلحت شخصی‌شان وصیت نکردند که مخفیانه غسل شان دهند، حنوط و کفن شان کنند، نماز میت شان را بخوانند و دفن شان کنند.

 

وی افزود: این کار اتفاقاً خلاف مصلحت شخصی‌ است، اگر افراد بخواهند از آنها تجلیل شود، جنازه را نگه‌ می‌دارند تا مردم از راه‌های دور بیایند و از متوفی تجلیل خوبی کنند.

 

نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان تصریح کرد: حضرت از مصلحت شخصی خودشان برای بصیرت عمومی صرف‌نظر کردند و این وصیت را کردند؛ به‌خصوص برای نسل‌های بعدی، کسانی‌که از نظر زمانی یا مکانی فاصله داشتند.

 

وی تاکید کرد: فاصلۀ زمانی سبب می‌شود عده‌ای فرصت‌طلب فضا را خلاف جلوه دهند و نظرات خلافی بگویند و چون زمان گذشته است، اثبات مطالب مقداری مشکل ‌شود، کسانی‌که از نظر مکانی فاصله دارند نیز همین‌گونه هستند. وقتی افراد در شهر دوری هستند، عده‌ای تاریخ را منحرف کنند.

 

وی یادآور شد: وصیت حضرت فاطمۀ زهرا(سلام‌الله‌علیها) جلوی خیلی از این انحرافات را گرفت؛ لذا همۀ ما باید خوشحال باشیم که آن حضرت با این وصیت شان به همۀ ما بصیرت دادند.

 

آیت الله مهدوی تصریح کرد::حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) نشانه‌هایی داشتند، آنقدر در محراب عبادت می‌ایستادند که گاهی کف پاهایشان از طول ایستادن ورم می‌کرد.

 

وی ادامه داد: از چهره‌شان نور ساطع می‌شد، اهالی مدینه در خانۀ خود بجز نور خورشید نور اضافه‌تری می‌دیدند.

استاد اخلاق حوزه علميه اصفهان  اظهار داشت: در تاریخ نقل کرده‌اند بعضی خدمت پیامبر‌(ص) رسیدند و گفتند: ما نوری دیده‌ایم. پیامبر(ص) می‌دانستند منشأ صدور از کجاست؛ منتهی برای اینکه مردم از نزدیک متوجه شوند، فرمودند: به خانم‌هایتان بگویید بروند، ببیند دخترم کجاست، آن‌وقت متوجه می‌شوید نور از کجا آمده است و وقتی رفتند، دیدند حضرت مشغول عبادت هستند و صدور نور از آنجاست.

 

کد خبر 610246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha