اسراف و تبذیر، عامل تشدید فقر و تبعیض و فساد اجتماعی و اقتصادی است

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه هیأت نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کردستان با اشاره به اهمیت جلوگیری از اسراف در زندگی، گفت: اسراف و تبذیر، عامل تشدید فقر و تبعیض و فساد اجتماعی و اقتصادی است.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، کامل گلباغی مسئول دبیرخانه هیأت نظارت بر کانون‌های فرهنگی وهنری مساجد استان کردستان امروز(29 بهمن) در جمع نمازگزاران کانون فرهنگی و هنری باب السلام مسجد فرجه شهرسنندج گفت: اسراف و تبذیر، عامل تشدید فقر و تبعیض و فساد اجتماعی و اقتصادی است بنابراین اعتدال و میانه روی را در استفاده صحیح از نعمت های خدادای در زندگی انجام دهیم.  

   

وی در ادامه با اشاره به آمارهای موجود در استفاده از مصرف ،شیر ،سزی ،سویا ،نمک،د ر مقایسه با کشورهای جهان افزود: متاسفانه در جهان سالیانه 300 لیتر سرانه مصرف شیر هر فرد اما در ایران 90 لیتر، میزان سبزی مصرفی در جهان به ازای هر فرد در سال 120 کیلوگرم اما در ایران 30 کیلوگرم، مصرف سویا در جهان به ازای هر فرد در سال 10 کیلوگرم اما در ایران نیم کیلو، مصرف نمک در جهان به ازاری هر فرد در سال سه کیلوگرم اما در ایران 6 کیلوگرم است.

 

این مقام مسئول اظهار داشت: همچنین مصرف ماهی در جهان به ازای هر فرددر سال 18 کیلوگرم  اما در ایران هفت کیلوگرم، مصرف برق در جهان به ازای هر فرد 800 کیلو وات در سال اما در ایران 2 هزار و 500 کیلو وات، مصرف آب در جهان به ازای هر فرد در روز 150 لیتر اما در ایران 300 لیتر آب در روز، مصرف بنزین در جهان روزانه به ازای هر فرد 15 لیتر اما در ایران 90 لیتر و این در حالی است که ایران 6 برابر جهان بنزین مصرف می کند.

 

وی افزود: مصرف گاز سرانه  سالیانه در جهان 600 متر مکعب اما در ایران هزار 700 منر مکعب و ایران سه برابر میانگین جهانی گاز مصرف می کند و مصرف هر فرد در جهان در بخش فضای مجازی 10 دقیقه در روز اما در ایران حداقل 40دقیقه در روز است. 

 

گلباغی با اشاره به سرانه ساعت کار مفید و مطالعه با توجه به آمارهای موجود افزود: ساعت کار مفید سالیانه در جهان برای هر فرد هزار و 400 ساعت اما در ایران 300 ساعت برای هرفرد در طول سال، سرانه مطالعه در جهان برای هر فرد در روز 70دقیقه اما در ایران 18 دقیقه در روز می باشد.

 

وی افزود: در حال حاضر متاسفانه بخشی از مردم جامعه ما در مصارف نعمت های خدا دادی آن طور که باید و شاید دقت و صرفه جویی لازم را ندارند و حال آن که باید آگاه باشند به خاطر همین اسراف، خسارت های زیادی به کشور وارد می شود که شاید در درازمدت هم نتوان بخشی از آن ها را جبران کرد.

 

 مسئول دبیرخانه هیأت نظارت بر کانون‌های فرهنگی وهنری مساجد استان کردستان با بیان اینکه طیق آیه قرآن واحادیث  اسراف کنندگان برادارن شیطان هستند، تصریح کرد: حضرت علی(ع) در حدیثی می فرماید، اعتدال و ميانه ‏روی موجب فراوانی مال و ثروت و اسراف باعث تباهی و نابودی آن است بنابراین همه باید در راستای صرفه جویی در جامعه تلاش کنیم.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی مورد تاکید خاص مقام معظم رهبری و مسئولان رده بالای کشور است افزود: اگر ما نتوانیم جلوی مصارف غیرضروری را بگیریم، نخواهیم توانست در عرصه اقتصاد مقاومتی به توفیق چندانی دسترسی پیدا کنیم بنابراین یکی از مهم ترین الزامات اقتصاد مقاومتی، پرهیز جدی از مصرف بی رویه  اسراف و تبذیر است.

 

وی در پایان سخنانش با اشاره به اهتمام همه مردم به ویژه روحانیون و رسانه های جمعی در راستای فرهنگ سازی درست در مصرف درست، خاطر نشان کرد: رسانه ها و روحانیون در واقع طلایه دار امر نهادینه سازی مصرف بهینه و درست در جامعه هستند چرا که حوزه نفوذ و قدرت تاثیرگذاری آن ها بر مخاطبان بسیار بالاست و لذا در این رابطه باید بیش از پیش احساس مسئولیت و دغدغه داشته باشند.

 

مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری باب السلام سنندج در ادامه با شاره به فعالیت های کانون باب السلام اظهار داشت: در این کانون باب السلام فعالیت های قرآنی در طول سال اجرا می شود و همچنین برنامه های دیگر به مناسبت های مختلف به ویژه در راستای فرهنگ سازی معیار صحیح الگوی مصرف در راستای اقتصاد مقاومتی با حضور اعضا برگزار می شود.

 

ماموستا سید عبدالله حسینی در پایان با قدردانی از زحمات مسئول کانون های مساجد استان خاطر نشان کرد: کامل گلباغی برای چندمین بار است در مباحث مختلف دینی و قرآنی  و اقتصاد مقاومتی در جمع نمازگزاران این کانون به ایراد سخنرانی پرداخته است.

 

کد خبر 610697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha