دکتر علی مهرابی توانا، مسئول مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه بقیه الله الاعظم پیرامون توصیه های بهداشتی برای روزه داران در مشاغل سخت به خبرنگار شبستان، گفت: مردم با افراد در مشاغل سخت همکاری کنند به طور مثال نانوایان به جای 3 شیفت کار فعالیت خود را به دو شیفت تقلیل دهند و به جای پخت نان از صبح تا غروب از ظهر تا اذان مغرب فعالیت خود را انجام دهند.
این پزشک بهداشت و سلامت افزود: افرادی که در مشاغل سخت مشغول به فعالیت هستند باید بیش از افراد عادی از مایعات و غذاهایی مانند آش و سوپ استفاده کنند.
توانا با اشاره به اینکه به طور کلی بیماران و افرادی که در مشاغل سخت مشغول فعالیت هستند برای گرفتن روزه با پزشک معالجه خود مشورت کنند، افزود: برخی بیماری ها مانند دیابت، باید حتماً وعده داروی مورد نظر را در طول روز بخورند، زیرا با احساس گرسنگی، کمبود قند را نمی توانند تحمل کنند؛ این افراد نمی توانند روزه بگیرند، اما بیمارانی که دارای کلسترول یا چربی خون هستند و وعده داروی آنها می تواند به صبح قبل از اذان یا بعد از افطار تغییر کند، می توانند روزه بگیرند.
وی گفت: روزه در سلامت روح و جسم بسیار مؤثر است. رسول اکرم (ص) در این باره می فرمایند: «اگر خواص روزه را می دانستید، دوست داشتید تمام ایام سال را روزه بگیرید»، سلامت جسم و روح را نمی توان از یکدیگر جدا کرد. روزه چربی و قند خون افراد سالم را به حد استاندارد می رساند و موجب تقویت اراده افراد می شود.
مسئول مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه بقیه الله الاعظم خاطر نشان کرد: بخشی از روزه در شرایط سخت نیازمند استفتاء از مراجع تقلید است تا افراد بتوانند تصمیم بهتری در ماه رمضان بگیرند.
توانا ادامه داد: حتماً این افراد وعده سحری را فراموش نکنند و از فاصله افطار تا سحر هشت لیوان آب بنوشند، روزه گرسنگی شرعی برای چند ساعت است، اما افرادی که دارای فشارخون هستند و باید وعده دارویی را در طی روز میل کنند، نمی توانند در شرایط روزه داری قرار بگیرند.
وی خطاب به افراد روزه دار در مشاغل سخت گفت: این افراد ابتدا خود باید در مورد روزه داری تصمیم بگیرند و تا حد ممکن کار خود را از سه شیفت به دو شیفت تقلیل دهند و در صورت بیماری نیز با پزشک معالجه مشورت کنند، زیر پزشک معالجه بهترین راهنمای بیمار است.
پایان پیام/
نظر شما