موگرینی: برجام ثبات‌زا است و باید پابرجا بماند/روسیه مانع اهداف تجاوزکارانه ترامپ علیه ایران

خبرگزاری شبستان:برجام ثبات‌زا است و باید پابرجا بماند، لایحه جدید چهار سناتور آمریکایی برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران، روسیه مانع اهداف تجاوزکارانه ترامپ علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: موگرینی: برجام ثبات‌زا است و باید پابرجا بماند، لایحه جدید چهار سناتور آمریکایی برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران،  روسیه مانع اهداف تجاوزکارانه ترامپ علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

دادگاه انتاریو کانادا ایران را به پرداخت ۳۰۰ هزار دلار دیگر محکوم کرد

دادگاه «انتاریو» کانادا با رد مصونیت حاکمیتی جمهوری اسلامی، تهران را به پرداخت هزینه‌های حقوقی شماری از شاکیان مدعی حمایت ایران از تروریسم، محکوم کرد.

دادگاه انتاریو ژوئن پارسال هم ایران را به پرداخت 13 میلیون دلار از محل دارایی‌های غیردیپلماتیک تهران در کانادا محکوم کرده بود.

سال 2012 پارلمان کانادا قانونی موسوم به «عدالت برای قربانیان تروریسم» تصویب کرد که راه را برای شکایت افرادی که مدعی‌ «حمایت ایران از تروریسم» هستند، باز کرد و بر خلاف حقوق بین‌الملل مصونیت حاکمیتی جمهوری اسلامی از تعقیب قضایی را لغو کرد.

دادگاه انتاریو در حکم تازه‌اش، اعلام کرده است که ایران باید 300 هزار دلاری‌ را که شاکیان مدعی‌اند برای تعقیب شکایت از ایران در روند قضایی خرج کرده‌اند، جبران کند.

به نوشته پایگاه «پراوینس»، قاضی «گلن هینی» که پارسال هم در پرونده اصلی علیه ایران حکم داد، در حکم تازه‌اش نوشته است: «هیچ دلیلی برای محروم کردن شاکیان از دریافت هزینه‌هایی که در پرونده‌ای که با موفقیت به نفع آن‌ها پایان یافته، نمی‌بینم.»

این حکم روز 8 فوریه (20 بهمن) صادر شده و ایران برای پرداخت هزینه اعلام‌شده، 30 روز از زمان صدور حکم زمان دارد.

رسانه‌های کانادایی مدعی شده‌اند که لغو قانون سال 2012 و حکم دادگاه، از پیش‌شرط‌های ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با کانادا بوده است.

روابط دو کشور از سال 2012، زمانی که دولت محافظه‌کار وقت کانادا دیپلمات‌های خود را از تهران فراخواند، قطع شد. با وجود آنکه «جاستین ترودو» نخست‌وزیر لیبرال کانادا در جریان رقابت‌های انتخاباتی گفته بود قصد دارد روابط با تهران را از سر گیرد، هنوز مذاکرات دو کشور در این رابطه به نتیجه نرسیده است.

دولت جدید کانادا در دو سال اخیر بانی دو قطعنامه ضدایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل هم بوده و تهران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است.

موگرینی: برجام ثبات‌زا است و باید پابرجا بماند

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در دیدار با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، توافق هسته‌ای را ثبات‌زا توصیف کرد.

در بیانیه اتحادیه اروپا در مورد این دیدار آمده است: «موگرینی بر لزوم پایبندی کامل همه طرف‌ها به تعهداتشان ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تأکید کرد. او در همین رابطه و به عنوان هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک، با یادآوری اینکه این توافق مثمر ثمر بوده، بر لزوم اجرای کامل و موثر آن از سوی همه‌ طرف‌ها در تا پایان دوره توافق، تأکید کرد.»

این بیانیه می‌افزاید: «برجام یک عامل ثبات‌زا و قطعه‌ای کلیدی از معماری عدم اشاعه است و باید پایدار مانده و به طور کامل اجرایی شود.»

بر اساس اعلام اتحادیه اروپا، خانم موگرینی روز جمعه در دیدار با «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم در مورد برجام صحبت کرده است.

روز پنج‌شنبه «ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه پس از دیدار با همتای آمریکایی‌اش، ضمن ابراز نگرانی از مواضع کاخ سفید در قبال خاورمیانه، گفت احساس می‌کند که دولت جدید آمریکا به دنبال بررسی کامل و از ابتدای توافق هسته‌ای است.

ساعتی بعد «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا گفت که در دیدار با آیرو صحبتی از لغو برجام نکرده است.

سناتورهای آمریکایی به دنبال اعمال تحریم علیه ایرلاین‌ها و هواپیماهای تجاری ایران

سناتور مارکو روبیو امروز جمعه گفت که سناتورهای آمریکایی طرحی را ارائه کرده‌اند تا تحریمهایی علیه بخش هواپیماهای تجاری ایران که (به ادعای آنها) برای حمایت از تروریسم مورد استفاده قرار می‌گیرند، اعمال شود.

این گزارش افزود؛ براساس این طرح، دولت دونالد ترامپ باید به صورت منظم به کنگره گزارش ارائه کند که آیا ایران از هواپیماهای تجاری برای حمل و نقل محموله های غیرقانونی، تسلیحات، نیروی نظامی، تجهیزات و اجزای موشکی، الکترونیکی یا راکتی استفاده می‌کند یا نه؟

نمایندگان آمریکا این طرح را «آسمانهای عاری از ترور» نامگذاری کرده‌اند؛ طرحی که در صورت تصویب، با استفاده‌ی ایران از هواپیماهای تجاری برای مقاصد تروریستی مقابله خواهد کرد. در صورت ارائه گزارش از سوی دولت، دفتر کنترل خارجی داراییهای وزارت خزانه داری آمریکا موظف است علیه ایرلاینهای تجاری ایران که دولت آنها را متخلف معرفی کرده است تحریم‌هایی اعمال کند.

مقامات دولت آمریکا تلاش می‌کنند با استفاده از ابزارهای مختلف فشارهای علیه ایران را تشدید کنند. وزارت خزانه داری آمریکا اخیرا 12 موسسه و 13 فرد را در ارتباط با ایران و به بهانه آزمایش موشکی این کشور در لیست تحریمهای خود قرار داد.

مهر:

روسیه مانع اهداف تجاوزکارانه ترامپ علیه ایران است

«ورونیکا کراشنینیکووا» مدیر موسسه مطالعات و ابتکارات سیاست خارجی روسیه، در یادداشتی با تحلیل تهدیدهای اخیر ترامپ علیه ایران نوشت: روسیه مانع بزرگی سر راه مقصد تجاوزگرانه آمریکا نسبت به ایران است.

وی می نویسد: دونالد ترامپ تازه رییس جمهور آمریکا شده، ولی هم اکنون مشخص کرده است که شرارت اصلی کجاست، او می‌گوید ایران بزرگترین کشور حامی ترویسم در جهان است و جان شهروندان آمریکا را تهدید می‌کند، ایران کشوری تروریستی است، زیرا هواپیمای ما را پیگیری کرده و ناوهای ما را با ناوچه‌های خود احاطه می‌کند.

در ادامه این یادداشت آمده است: "اما برای محاصره ناو هواپیما بر آمریکایی در خلیج فارس چند ناوچه خرد ایرانی لازم است؟ ضمنا توجه کنید که این وقایع در نزدیکی سواحل ایران رخ می‌دهد و نه آمریکا. اما واشنتگتن سابقا به خاطر تهدید آمریکایی‌ها مکررا جنگ افروزی کرده است.

علت این حملات واشنگتن به ایران چیست؟ ایران آخرین کشور مستقل در خاورمیانه است که واشنگتن طی 40 سال نتوانسته است آن را تحت کنترل خود در آورد. ایران همچون روسیه یک کشور دارای تمدن ویژه و مستقل و ملت دارای هویت نیرومند است. ایران آخرین چشمه نفتی بزرگ خاورمیانه است که آمریکا نمی تواند آن را تحت کنترل خود قرار دهد، اما رییس بزرگترین کمپانی نفتی آمریکا به سمت وزارت امورخارجه ایالات متحده تمایل دارد و اولویت‌های خود را خیلی خوب بلد است.

روسیه مانع بزرگی سر راه مقصد تجاوزگرانه آمریکا نسبت به ایران است و امروز واشنگتن در جستجوی وسیله ‌ای است که بتواند به کمک آن بین دو کشور اختلاف اندازد، لذا وقتی ترامپ می‌گوید که همراه با روسیه با تروریسم مبارزه می‌کند منظورش این است که ما (روسیه) ایران را لو دهیم. در حالی که ایران یک شریک واقعی روسیه در مبارزه با تروریسم است و مشارکت آن ماهیت لفظی ندارد.

اگر ترامپ واقعا می‌خواهد بر تروریسم پیروز شود، می‌تواند خودش این کار را انجام دهد و به کمک ایران و روسیه نیاز ندارد، کافی است او تلفن را برداشته و به عربستان سعودی، قطر و همچنین ترکیه زنگ زده و بگوید آقایان اراذل خونخوار خودتان را احضار کنید، بازی با تروریسم را تمام می‌کنیم."

لزوم حفظ خط مسکو-آستانه/ علل سفر منطقه‌ای «اردوغان» و «پومپئو»

مقام‌های ترکیه شاید درباره مسائل مختلف با اوباما تنش و اختلاف داشتند اما همه شواهد و قرائن حکایت از آن دارند با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا فرصت جدیدی برای اجرای طرح های ترکیه در سوریه و عراق به وجود آمده است.

ترکیه برای پیشبرد طرح های خود در این منطقه نیاز به هماهنگی و همکاری نزدیک با عربستان سعودی که از دیگر متحدان قدیمی آمریکا در منطقه است دارد.

در هفته های گذشته شاهد گفتگوی تلفنی ۴۵ دقیقه ای «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با همتای آمریکایی خود دونالد ترامپ بودیم، گفتگوهایی که موجب شد تا «مایک پومپئو» رئیس جدید سیا، ترکیه را به‌عنوان نخستین مقصد خود برای سفر خارجی خود انتخاب کند. همزمان با گفت‌وگوهای ترامپ و اردوغان درباره مسائل مختلف منطقه ازجمله سوریه و عراق، وزیر امور خارجه ترکیه هم با همتای عربستانی خود در آنکارا دیدار داشت و دو طرف بر هماهنگی های۲کشور درباره سوریه و عراق تأکید کردند.

از جزئیات مذاکرات اردوغان و ترامپ به‌صورت رسمی گزارشی منتشر نشده اما منابع نزدیک به رئیس‌جمهور ترکیه می‌گویند محورهای اصلی گفتگوهای آنها سوریه و عراق بوده است. رویترز گزارش داده که اردوغان و ترامپ درباره اقدام مشترک در الباب و رقه توافق کرده‌اند و رئیس‌جمهور آمریکا بر حمایت این کشور از ترکیه به‌عنوان شریکی استراتژیک و متحد ناتو تأکید داشته است.

ترکیه در دوره ریاست جمهوری اوباما به‌شدت از دولت اوباما به‌خاطر حمایت از نیروهای کرد سوریه موسوم به نیروهای دمکراتیک سوریه انتقاد داشت. اکنون گفته می شود که اردوغان تلاش دارد که ترامپ طرح وزارت دفاع آمریکا را برای ارسال تجهیزات بیشتر برای این گروه  رد کند. همچنین ترکیه مدت‌ها به‌دنبال ایجاد منطقه امن در شمال سوریه بود که ترامپ اکنون به‌دنبال اجرایی کردن این مسئله با وجود مخالفت دولت سوریه است.

ترکیه برای تحقق برنامه های خود در منطقه علاوه بر هماهنگی و همکاری با آمریکا نیاز به همکاری با عربستان سعودی نیز دارد.«عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان که برای شرکت در نخستین نشست شورای هماهنگی ترکیه-عربستان به آنکارا سفر کرده بود در نشست خبری مشترک با  همتای ترک خود اعلام کرد که ۲کشور عربستان و ترکیه درخصوص سوریه و عراق رویکردهای مشابهی دارند.

شاید بتوان سفر روزهای اخیر اردوغان به عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس را در این راستا تفسیر و تعبیر کرد. گفته می‌شود آمریکا قصد دارد که ترکیه وارد ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان برای عملیات در سوریه و عراق شود. وزیر امور خارجه ترکیه هم در این نشست خبری تأکید کرد که ترکیه منافع مشترک با عربستان دارد و باید هماهنگی بیشتری با عربستان داشته باشد. او گفت: آنکارا با ریاض و واشنگتن در زمینه مبارزه با تروریسم همکاری خواهد کرد.

در همین خصوص گفتگویی با «عثمان فاروق لوغ اوغلو» معاون حزب جمهوری خلق ترکیه و منتقد سیاست های دولت این کشور داشته ایم .

وی درباره رابطه بین دیدار مایک پومپئو رئیس سیا از ترکیه و سفر اردوغان به عربستان، قطر و بحرین بعد از این دیدار گفت: ترکیه و عربستان در تلاش برای بهبود روابط با آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ هستند و ترامپ هم در تلاش است تا حمایت منطقه ای از دو هدف خود را به دست آورد. اولین هدف او شکست داعش است و هدف دومش جلوگیری از خروج آوارگان از منطقه است یعنی همان ایجاد منطقه امن.

لوغ اوغلو در ادامه در این خصوص گفت: دیدار«پومپئو» رئیس سیا از این دو کشور هم با هدف جلب تعهدات از سوی این دو کشور بود.

وی همچنین درباره احتمال تلاش اردوغان برای میانجیگری بین ایران و عربستان با هدف حل اختلاف دو کشور در این سفر گفت: با در نظر گرفتن موضع اعلامی ترامپ در قبال ایران، احتمالا منطقه شاهد فراز و نشیب های بیشتری خواهد بود که نتیجه آن افزایش تنش ها بین ایران و امریکا خواهد بود. این مسئله تاثیر منفی بر روابط ایران و ترکیه نیز خواهد گذاشت زیرا آمریکا برای منزوی کردن ایران به ترکیه فشار خواهد آورد. این امر بطور غیرملموس موجب خواهد شد تا ترکیه نتواند برای رفع اختلافات بین ایران و عربستان میانجیگری کند.

لوغ اوغلو همچنین درباره همکاری همزمان ترکیه با آمریکا و متحدانش در سوریه از یک سو و همکاری با روسیه و متحدانش از سوی دیگر گفت: در خصوص سوریه نیز دولت ترکیه اخیرا سیاست سازنده تری در پیش گرفته است. همکاری ترکیه با هر دو طرف یعنی روسیه و آمریکا  در سوریه مهم است و سازگار با شرایط هر دو طرف است.

وی درباره لزوم تداوم همکاری کشورش با ایران و روسیه و دمشق برای حل بحران سوریه گفت: خط مسکو- آستانه باید در ژنو هم دنبال شود. ایران نیز باید به موضع مثبت خود برای حل مسالمت آمیز درگیری ها در سوریه همچنان ادامه دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

لایحه جدید چهار سناتور آمریکایی برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران

مارکو روبیو، جان کورنین، بن ساس و دیوید پردو، چهار سناتور آمریکایی، لایحه جدیدی برای اعمال تحریم جدید علیه ایران به مجلس سنا ارائه کردند.

وزیر جنگ اسراییل: سه مشکل بزرگ ما ایران، ایران و ایران است!

شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: اویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پس از دیدار با جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد: سه مشکل بزرگ ما ایران ،ایران و ایران است.

لیبرمن طی دیدار با متیس در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ مدعی شد باید ائتلاف موثری برای مقابله با تروریسمی که ایران در جهان می‌پراکند شامل توسعه موشک‌های بالستیک و کار بر روی سلاح هسته‌ای، تشکیل شود.

وی همچنین تاکید کرد: سه مسئله وجود دارد که باید برطرف شود: ایران، ایران و ایران.

این دو مقام توافق کردند گفت‌وگوهای باز و صریحی حول همکاری جهت تقویت امنیت رژیم صهیونیستی و حفظ منافع آمریکا در منطقه داشته باشند.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه لفاظی های ضد ایرانی‌اش مدعی شد: ایران و کره‌شمالی «دو محور شرارت در جهان» هستند که شامل حزب‌الله و دولت «بشار اسد» در سوریه نیز می‌شود.

لیبرمن و متیس همچنین توافق کردند قاطعانه علیه ایران همکاری کنند.

 

 

کد خبر 610758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha