به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز جمعه به همراه معاونان خود وارد مونیخ شد تا در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کند.
طبق خبر ایرنا، کنفرانس امنیت مونیخ با مشارکت قابل توجه 10 رئیس جمهور ، معاون رئیس جمهور آمریکا ، 8 نخست وزیر ، وزرای امور خارجه 30 کشور ، وزرای دفاع حدود 20 کشور و مقامات بین المللی شامل دبیر کل سازمان ملل متحد،دبیر کل ناتو، دبیران کل سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب ، سازمان شانگهای ، روسای پارلمان و شورای اروپا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، مدیران کل آژانس بین المللی انرژی اتمی ، اینتر پل ، سازمان بین المللی مهاجرت و کمیسونر عالی پناهندگان و کمیسیونرهای اتحادیه اروپا از روز جمعه تا روز یکشنبه در هتل بایریشر هوف مونیخ برگزار می شود.
در این اجلاس موضوعات مهم بین المللی از جمله آینده ناتو ، نظم جهانی ، امنیت انسانی ، تروریسم و افراط گرائی ، مسائل منطقه ای شامل آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره کره، جهان عرب، سوریه و اکراین در قالب جلسات عمومی مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.
جلسات تخصصی ویژه هم با موضوعات امنیت سایبری، امنیت سلامت، امنیت انرزی، دفاع اروپائی و تروریسم برگزار خواهد شد.
بنابراین گزارش، در اولین گام از این سفر استفان دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه با دکتر محمد جواد ظریف در مونیخ دیدار و گفتگو کرد.
در اقدامی دیگر، وزیر امورخارجه ایران شامگاه جمعه در حاشیه کنفرانس مونیخ با « سرگئی لاوروف»،« ژان مارک اِرو» و «مولود چاووشاوغلو» وزیران امورخارجه روسیه، فرانسه و ترکیه به صورت جداگانه دیدار و گفت و گو کرد.
همچنین در حاشیه این نشست دکتر ظریف با مسعود بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق دیدار و گفت وگو کرد.
علاوه براین، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه در گفت و گویی با «کریستین امانپور» خبرنگار شبکه «سی.ان.ان» با تاکید بر اینکه طرح دولت آمریکا برای اعزام نیروی زمینی به سوریه تنها به افزایش افراطی گرایی منجر خواهد شد، این مسئله را تهدیدی جدی برای امنیت منطقه دانست.
طبق ترجمه ایرنا به نقل از تارنمای خبری سی.ان.ان، ظریف با یادآوری اینکه اشغال عراق به دست نظامیان آمریکایی به ظهور گروه تروریستی داعش انجامید، گفت: حضور نیروهای خارجی در سرزمینی عربی برخلاف خواسته دولت و مردم آن سرزمین خود دستاویزی برای این گروه های تندرو و عوام فریب خواهد بود تا جنگجویان جدیدی از میان جوانانی جذب کنند که به واسطه برخی سیاست ها امروزه از حقوق خود محروم هستند.
وی ادامه داد: باید دید که داعش به چه علت به وجود آمد. معتقدم آنچه داعش را به وجود آورد، اشغالگری نظامی بود. ما باید به این مسئله توجه کنیم و نمی توانیم متکی به راه حل هایی باشیم که خود بخشی از مشکل هستند.
وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ در برلین آلمان بسر می برد، با تاکید بر اینکه آتش بس سراسری سوریه که با همگرایی ایران، روسیه و ترکیه محقق شده بود، عمدتا پابرجا مانده است، گفت : اهمیت دارد که آتش بس دوام بیاورد، تقویت شود و شاید گسترش یابد. سپس باید مطمئن شویم که جاده ها برای تردد کاروان کمک های بشردوستانه و مردم سوریه باز است.
وی ادامه داد : از اینجا به بعد مسئله اصلی این است که سازمان ملل بتواند کار خود را انجام دهد و ما همچنان مثل گذشته از این سازمان حمایت خواهیم کرد.
نظر شما