سینمای صدثانیه‌ای، سینمای تذکر و تلنگر است

خبرگزاری شبستان: قربانی از ارسال ۱۷۴۴ اثر از ۱۲۶۷ شرکت‌کننده به یازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ۱۰۰ خبر داد و گفت: امسال همزمان در تهران در خراسان رضوی، البرز و کردستان اکرانی همزمان داریم.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی قربانی، دبیر یازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های صدثانیه ای امروز دوم اسفند در نشست خبری این جشنواره که در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد، گفت: به جرات می توانم بگویم یکی از ارکان جشنواره که شعارش سینمای اخلاق است و ادعا دارد پیام های اخلاقی را اشاعه می دهد، رسانه‌ها هستند. جشنواره فیلم‌های صدثانیه‌ای را در سه مرحله تفکیک می کنم. مرحله نخست، ایجاد است. دوستانم که این جشنواره را در حوزه هنری کرج تاسیس کردند به درستی تشخیص دادند، دنیای امروز دنیای فضای مجازی است و رسانه های جدید پا به میدان خواهند گذاشت.

 

قربانی ادامه داد: مرحله دوم تثبیت است. دوستانم در حوزه هنری استان تهران به طور منظم با کار کارشناسی شده به تفکیک جشنواره فیلم‌های صدثانیه‌ای کمک کردند، این جشنواره را معتبر کردند و بر سر زبان ها انداختند. از حدود 2 دوره قبل این جشنواره به مرحله ترویج و تولید رسید. معتقدم ما در این دو سه سال اخیر سعی کردیم، بهتر و بیشتر فیلم ها را به دست مخاطبان برسانیم. ما پلی بین تولیدکنندگان و مخاطبان فیلم‌های صدثانیه‌ای ایجاد کردیم. به سراغ تولیدکنندگان و فیلم‌سازان رفتیم و دست آنها را در دست سرمایه گذاران گذاشتیم تا فیلم های صد ثانیه ای با محتواری اخلاقی تولید شود. با شبکه های پخش همچون صدا و سیما، ایستگاه ها و قطارهای مترو و تلویزیون شهری تعامل کردیم.

 

وی با بیان اینکه هرچه جلوتر رفتیم موفق تر بودیم، عنوان کرد: در این دو سالی که در خدمت دوستان هستم، همواره خواهش کردم و فریاد زدم که جشنواره فیلم های صدثانیه‌ای، جشنواره حوزه هنری نیست. در حال حاضر جامعه ما بیشتر از هر زمان دیگر از بی اخلاقی در زمینه های مختلف همچون رانندگی، آپارتمان‌نشینی و زندگی شهری رنج می برد. همه کمک کنند که پرچم این جشنواره بالا باشد. بهترین و موثرترین عاملی که می تواند بر روی فرهنگ تاثیرگذار باشد و اخلاق را ارتقا دهد، فیلم‌های صدثانیه‌ای است. فیلم‌های صدثانیه‌ای فقط سینمای اخلاق نیست بلکه سینمای تذکر و تلنگر است. این فیلم ها در بازگشت جامعه به اخلاق کمک‌ساز است.

 

دبیر یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم‌های صدثانیه‌ای خاطرنشان کرد: متاسفانه موفق نشدم به خیلی از دستگاه های فرهنگی و غیر فرهنگی بفهمانم بهترین راه برون رفت از بی اخلاقی سینما به خصوص سینمای صد ثانیه ای است. دوست داشتم دستگاه ها در کنار این جشنواره قرار بگیرند و کمک کنند این جشنواره هرچه بهتر برگزار شود. هرچه بتوانیم تعداد تولید فیلم‌های صدثانیه‌ای را بیشتر کنیم دبیرخانه جشنواره می تواند توزیع بیشتری داشته باشد. سازمان فرهنگی هنری شهرداری به ما کمک کرد و اعلام کرد از فیلم‌های صدثانیه‌ای حمایت می کند، تولید این فیلم ها کم‌هزینه نیست، فیلم صدثانیه ای فیلم کامل است با تمام مولفه های فیلم. فیلم صدثانیه ای فیلم موبایلی و ... نیست بلکه فیلم حرفه ای است.

 

قربانی با اشاره به اینکه تهیه یک فیلم کوتاه صدثانیه ای بالای 12 میلیون هزینه دارد، بیان کرد: دستگاه هایی مثل معاونت علمی ریاست جمهوری به ما کمک کردند اما ما توقع داریم تمام دستگاه ها با ما همکاری کنند. بهزیستی، محیط زیست، راهنمایی و رانندگی باید بدانند این جشنواره جایی است که می توانند در آن کار کنند. چرا در محیط زیست باید خجالت بکشیم که مردم محلی را زباله دانی کردند. این تلنگر وظیفه سینماست . به عنوان مثال فوتبال کارکرد اجتماعی و عملکرد مثبت خود را دارد. چقدر هزینه می کنند برای اینکه یک بازیکن بتواند خشمش را کنترل کند. امسال در جشنواره فیلم هایی با موضوع کنترل خشم و عواقب خشم داریم.

 

وی اظهار داشت: بهتر چیز برای فیلمساز این است که فیلمش در جشنواره خوب نمایش داده شود. ما بهترین شرایط را برای پخش فراهم کردیم. این جشنواره فیلم ها را صورت DCP‌ به روی پرده برد. از آقای سعیدی، مدیر سینما آزادی خواهش کردم لامپ های پراژکتورها را تعویض کند که فیلم ها بهتر نمایش داده شود. علاوه بر 4 سالن پردیس سینما آزادی ما اکران همزمان در استان های خراسان رضوی، البرز و کردستان را داریم.

 

دبیر یازدهمین جشنواره بین المللی فیلم‌های صد با بیان اینکه ۱۷۴۴ اثر از 1267 شرکت‌کننده داشتیم، گفت: این جشنواره در سه بخش مسابقه ملی، مسابقه سینمای صد، مسابقه سینمای جایزه جهانی سینمای صد طراحی شد. در بخش موضوع اخلاق و سبک زندگی 1548 اثر به ما رسید.

 

وی خاطرنشان کرد: با جشنواره های فیلم های کوتاه کوتاه در جهان تفاهم نامه‌هایی امضا کردیم که در آن جشنواره ها از فیلم های خود سانس داشته باشیم. از 7 جشنواره در جشنواره فیلم های صدثانیه ای امسال سانس داریم. در بخش مسابقه ملی 1970 اثر از 101 کشور به دست ما رسید که 59 فیلم را برای بخش مسابقه انتخاب کردیم. آمریکا 217 فیلم، هند 203 فیلم، انگلستان 89 فیلم و ترکیه 704 فیلم به یازدهمین جشنواره فیلم‌های صد ارسال کردند. آقایان افخمی، درویش،حبیب احمدزاده،‌خردمندان و مقدم دوست داوران بخش ملی بودند.

 

قربانی با بیان اینکه جشنواره فیلم‌های صدثانیه‌ای به خودی خود تولیدکننده نیست، گفت: این جشنواره شرایطی را فراهم می کند که دستگاه های دیگر پای کار بیایند و دست سرمایه گذاران و دستگاه های فرهنگی در دست تولیدکنندگان قرار گیرد. سه مرکز تولیدکننده شامل انیمیشن، باشگاه فیلم سوره و مرکز مستند در حوزه هنری وجود دارد که از برگزیدگان حمایت می کنند. امسال 16 فیلم صدثانیه ای از باشگاه فیلم سوره به جشنواره ارسال شد.

 

 وی در مورد هزینه برگزاری یازدهمین جشنواره فیلم های صد اظهار داشت: برآورد من با جوایز 650 میلیون تومان است، این مبلغ معادل برگزاری دور قبل و تقریبا 100 میلیون کمتر از دور نهم جشنواره است. در بخش مسابقه صدثانیه ملی در هر سه بخش مستند، داستانی و انیمیشن یک نفر برتر داریم که به وی 8 میلیون تومان تعلق می گیرد و 2 تقدیری هم در هر بخش داریم که به آنها 5 میلیون تومان تعلق می گیرد. یک جایزه فنی در هر بخش داریم که مبلغ آن 4 میلیون تومان است. در مسیر تجربه که در سه ژانر است ،بهترین فیلم هر بخش جایزه می گیرد که مبلغ آن 12 میلیون تومان است. در بخش بین الملل هم در هر قسمت یک نفر برتر و دو تقدیری داریم و یک جایزه هم به تولید ملی اختصاص دادیم.

 

 

کد خبر 611436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha