نقش محوري خانواده در جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي

خبرگزاری شبستان: فرمانده انتظامی هرمزگان محیط خانواده را مساعدترین مکان برای رشد کودک و تعالی فکری و جسمی دانست و گفت: در صورت برخورداری کودک از تربیت و حفاظت از سوی والدین، می تواند به عنوان سرمایه ای گران بها وارد جامعه شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار عزیزالله ملکی عنوان کرد: زمانی که والدین برخلاف مسئولیت خود عمل کرده و در تربیت کودک سهل انگاری کنند، آن زمان کودک پرورش یافته در این نوع خانواده به سهولت در معرض بزهکاری قرار می گیرد.

 


وی افزود: خانواده در ساختار نظام اجتماعي تاثير شگرفي دارد و به حتم مي توان اين نهاد را شالوده و سنگ بناي هر جامعه اي دانست،خانواده محور تربيت نسل بعدي و محلي براي آرامش و سکنی يافتن افراد فعلي جامعه و بزرگترين توليد کننده منابع انساني و همچنين بزرگترين مصرف کننده منابع توليدي هرجامعه است.

 

کارشناس ارشد اجتماعی استان تصریح کرد: از اين رو جامعه شناسان و مردم شناسان معتقدند براي تصحيح بسياري از روش ها و همچنين الگو ريزي درست ارزشي در جامعه مي بايست خانواده مبنا و محور قرار گيرد.

 

ملکی اذعان داشت: با اين حال طي سال هاي اخير به وضوح ديده مي شود که برخی خانواده  ها دچار آسيب ها شده اند، افزايش طلاق، گسترش بي بند و باري و فحشا، بد پوششي، افزايش فاصله ميان والدين و فرزندان و ... همه از جمله چالش هايي است که هم اکنون در پيش روي خانواده ها خودنمايي مي کنند، در اين بين شايد بتوان تهاجم فرهنگي و بدکارکردي مسئولان در خصوص خانواده را مهمترين دليل بروز چنين آسيب هايي دانست.

 

فرمانده انتظامی هرمزگان ادامه داد: بررسي و پيمايش ها توسط کارشناسان نشان می دهد که ارتباط مستقيم رابطه فيزيکي و رواني والدين بویژه پدر با خانواده با موضوع تعديل و کاهش انحرافات و آسيب‌هاي اجتماعي خانواده و ساير اعضا از جمله نوجوانان ارتباط تناتنگی دارد يعني حتي اگر رابطه فيزيکي پدر با فرزندان بيشتر باشد احتمال اينکه چنين فرزنداني دچار آسيب شوند و يا به انحراف کشيده شوند بسيار کم است و افرادي که غالبا دچار آسيب و انحراف مي ‌شوند در خانواده ارتباط کمتر روحي، رواني با والدين علي الخصوص پدران داشته‌اند.

 

وی بیان داشت: اعطاء آزادی های بی حد و حصر برخی خانواده ها به فرزندان، اعتماد به جامعه برای جامعه پذیری نسل های نوپا، دور کردن فرزندان از محیط خانواده به خاطر اشتغال والدین و رها کردن کودکان و خردسالان در مهد کودک ها و مراکز آموزشی از جمله مشکلاتی است که کارکرد خانواده ها را با چالش جدی مواجه کرده است. این قبیل معضلات، فرزندان را نیز با مشکلات روحی - روانی، سست شدن پیوندهای عاطفی و ارتباطات کلامی و سرانجام کم رنگ کردن نقش والدین در تربیت فرزندان، بحران های روحی و عاطفی آنان و فاصله میان نسل ها روبه رو کرده است.

 

ملکی تاکید کرد: بسياري از خانواده هايي كه فرزندان آنها دچار ناهنجاري هاي رفتاري مي شوند سعي دارند ريشه اين ناهنجاري را در درون اجتماع جستجو كنند و در اين خصوص توجهي به نقش خود و خانواده در بروز ناهنجاري ها نمي كنند.

 

وی افزود: اما اين مسئله به هيچ عنوان صحيح نيست و خانواده مستحكم و قاعده مند مي تواند فرزنداني مستحكم پرورش دهد،اگر خانواده داراي اركان قدرتمند نباشد و پايه هاي آن سست باشد يا اينكه فرد داراي خانواده اي از هم گسيخته باشد ،فرزند مي‌تواند پس از رسيدن به سن بلوغ در معرض آسيب هايي ملموس قرار گيرد.

 

فرمانده انتظامی هرمزگان ادامه داد: خانواده هم در عرصه پيشگيري از بحران هاي اجتماعي و هم در عرصه درمان اين بحران ها اصلي‌ترين نقش را دارد،بديهي است كه يك خانواده اصيل و محكم هيچ گاه اجازه سوق يافتن فرزندان به سوي بحران هاي اجتماعي را نمي دهد،اما برخي خانواده ها نيز پس از مواجهه با آسيب هاي فردي و اجتماعي تبلور يافته در درون فرزندانشان به خود آمده و مشي خود را به سمت و سوي رويه‌اي مثبت‌و تعامل برانگيز تغيير مي دهند.

 

این کارشناس ارشد اجتماعی استان اظهار داشت: متاسفانه بسياري از افرادي که به راه خطا رفته اند، سرمنشا اصلي انحراف خود را کمبودهاي عاطفي خانواده اي عنوان مي کنند، امروز پدران و مادران نقش بسيار حياتي در سلامت رواني فرزندان خود علي الخصوص نوجوانانشان دارند.

 

سردار ملکی خاطر نشان کرد: شايد در دوران کودکي تمام هم و غم خانواده تلاش براي سلامت جسماني کودک باشد اما بدون ترديد در نوجواني و جواني تامين سلامت رواني افراد نيز به خانواده‌ها بستگي دارد، بدون شک اگر در خانواده اي فضايي صميمي حکمفرما باشد و فرزندان بتوانند صادقانه مشکلات خود را در آن مطرح کرده و با هدايت والدين آنها را برطرف سازند بسياري از مشکلات اجتماعي ما بر طرف خواهد شد.

 

وی در ادامه گفت: در واقع بايد گفت پدر و مادر ايده آل والديني هستند كه شيوه‌هاي تربيتي و قانوني را براي بچه‌هاي خود در نظر بگيرند و با آن سبك تربيتي خاص – كه مي‌تواند متناسب با اعتقادها، طبقه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي زن و شوهر باشد- او را پرورش دهند، در اين شيوه‌هاي تربيتي نبايد افراط و تفريط باشد، گاهي آن قدر به بچه‌ها سخت مي‌گيريد كه بعد به دليل قوانين سخت دلتان مي‌سوزد و مدتي او را رها مي‌كنيد تا هر آنچه مي‌خواهد بكند، اين اشتباه‌ترين اقدام در زمينه تربيت بچه‌ها است.

 

این ارشد انتظامی در هرمزگان تصریح کرد: افراط و تفريط، بچه‌ها را جسور و گستاخ مي‌كند و آنها در اين صورت، شما را لايق والد بودن نمي‌دانند، نكته مهم ديگر اين است كه در مورد سبك تربيتي بايد با همسرتان مشورت كنيد و در اجراي آن ثبات قدم داشته باشيد،اينكه پدر و مادر هر كدام ساز مخالف بزنند، بدترين شيوه تربيتي است. شما حتي اگر با هم مشكلي داريد با حضور بچه‌ها و براي اجراي تصميم‌هاي خانواده بايد حكم واحدي داشته باشيد.

 

فرمانده انتظامی هرمزگان تاکید کرد: در نهايت بايد گفت هم مسئولين و هم والدين بايد توجه جدي به جايگاه روابط خانوادگي در سلامت روحي و شخصيتي افراد داشته باشند، بدون شک، سلامت افراد به سلامت خانواده ها وابسته است و اجتماع نيز از شادابي و سلامت خانواده ها پويا و پرنشاط مي گردد.

 

 

 

کد خبر 611490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha