هویت البرز جان دوباره گرفت

خبرگزاری شبستان: در ظلع جنوب غربی کرج باغ سیبی به مساحت ۳۴۰ هکتار است، که سهم اساسی در بهبود کیفیت هوا دارد و از نظر کارشناسان فرهنگی و بومی به گونه ای هویت استان البرز است.

خبرگزاری شبستان – البرز

 

زیبایی و طراوت باغ شهر کرج در سایه سار گستردگی شهرنشینی و رشد بی رویه مهاجرت و دیگر دلایل مرتبط  مورد دستخوش تغییر و تحولات جدی قرار گرفته است و امروز از آن باغ شهر زیبا و ییلاقی خبری نیست.

 

با وجود بی مهری هایی که مهمترین علت تبدیل شدن باغ شهر کرج به شهر خاکستری شده است، باغ زیبایی آبستن تنش ها و بی مبالاتی شد که ضرورت تغییر نگرش به این باغ شهر را بار دیگر در گوش ها زمزمه کرد و آن باغ سیب مهرشهر کرج است.

 

 

باغ سیب مهرشهر کرج سال گذشته زنگ خطرها را به صدا آورد. هنگامه ای که مردم مهرشهر شاهد بودند که کامیون کامیون درختان قطع شده سیب را با عنوان درختان خشک شده خارج می کنند.

 

دادگستری استان و نیروی انتظامی به واسطه اعتراض همگانی مردم، وارد جریان نامبارکی شدند که به واسطه زیاده خواهی متولیان امر به منظور تغییر کاربری این باغ صورت گرفته بود.

 

خسرو ارتقایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار البرز یکی از متولیان اصلی به منظور احیاء باغ سیب مهرشهر کرج در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز اظهار داشت: یکی از اولویت های برنامه ای استان احیاء باغ سیب مهرشهر کرج به عنوان نقطه اصلی ورود و خروج هوای پاک شهرستان کرج است.

 

 

به گفته این مقام مسئول، ارائه تسهیلات ویژه به این منظور با همت سازمان جهادکشاورزی صورت گرفت که مجموعا اعتباری بالغ بر سه میلیارد تومان به این مهم اتخاذ داده شده است.

 

این مقام مسئول توضیح داد: هم اینک 270 هکتار از مساحت 340 هکتاری باغ سیب مهرشهر کرج مورد احیاء قرار گرفته است و انتظار می رود با نهال هایی که کاشته شده بار دیگر منظره این منطقه از شهر به صورت قبل برگردد و اسباب رضایت شهروندان باشد.

 

وی در خصوص بحث آبرسانی این باغ و این مسئله که یکی از دلایل خشک شدن درختان بی آبی بود، توضیح داد: این باغ با تنش و نامهری متولیان و مسئولانی مواجه بود که به منظور تغییر کاربری و زیاده خواهی آب را بر این درختان قطع کرده بودند و بعدها هم که مردم منطقه شاهد قطع و قلع درختان بودند.

 

ارتقائی توضیح داد: در حال حاضر باغ سیب مهرشهر کرج دارای 9 حلقه چاه آب است که این میزان نشان می دهد از حیث تأمین آب این باغ برای احیاء مشکلی ندارد.

 

 

روزگاری از کلانشهر کرج با عنوان باغ شهر یاد می شد و امروز سایه خاکستری که بیانگر وضعیت هشدار هوای این شهر است و تغییر کاربری زمین های کشاورزی و دامی به صنعتی و ساختمانی گسترده شده است.

 

استان البرز با وجود سد بزرگ کرج و سد طالقان در حصار بی آبی قرار دارد و به عنوان استان معین تهران برای تأمین آب پایتخت در پیچ و تاب درخواست حق آبه استان همچون درختان سیب و گلابی و بادام مهرشهر کرج مورد بی مهری قرار گرفته است.

 

با این وصف موج مهاجرت بی رویه به استان و لزوم برنامه ریزی های لازم در جهت پاسخگویی به نیازها و ضرورت ها یکی از مهمترین مولفه هایی است که نمی توان از نظر دور داشت.

 

حفظ طبیعت و ایجاد هوای پاک و دور از آلودگی یکی از مهمترین حقوقی است که هر شهروند دارد، از این رو لزوم احصاء و ایجاد فضای مورد نظر امری مبرهن و لازم الاجرا است.

 

فاطمه آجرلو، نائب رئیس کمیته بهداشت و سلامت شورای شهر کرج در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص برنامه های شورای شهر کرج در خصوص احیاء این باغ سیب گفت: شورای شهر کرج از همان ابتدای ورود دادگستری و نیروی انتظامی به مسئله تصرف ها بنابر خواست مردم ورود جدی در زمینه احیاء مجدد این باغ داشته است و دارد.

 

این عضو شورای شهر کرج خاطرنشان شد: طبق پیگیری ها و تخصیص بودجه ای که در این زمینه صورت گرفت، طی سال جاری بالغ بر 85 هکتار از این اراضی احیاء شد.

 

به گفته این مسئول، به جرأت با توجه به نظر کارشناسان فن می توان گفت، خاک این مساحت از باغ سیب مهرشهر کرج بسیار مستعد و حاصلخیز است.

 

 

وی تاکید کرد: طبق مصوبات و پیگیری های صورت گرفته، امسال نیز 95 هکتار از درختان آسیب پذیر مورد مرمت قرار خواهد گرفت.

 

مردم منطقه مهرشهر کرج روزگاری را به خاطر می آوردن که عطر درختان سیب فضای بسیار زیادی از منطقه را می پوشاند و دیگر زمانی را به خاطر دارند که چگونه زیاده طلبی متولیانی باعث شد که شاهد تخریب این نشان هویتی استان باشند.

 

گرچه از نظر مهندسان کشاورزی، غالب درختان میوه پس از 25سال عمرش به پایان می رسد ولی واقعیت این است که تنشی به این درخت ها بوده و در حق آن ها بی مهری شده است.

 

درختان سیب و بادام نیز از دیگر درختان این باغ سیب است به عبارت کامل تر 65 هکتار از عرصه 270 هکتاری در قطعه آلو و گلابی بوده که درختان آن قطع نشده است.

 

یکی از متولیان اجرایی در احیاء این باغ سیب ، شرکت کشت و صنعت مطهری است، که با همت و اهتمام خود توانسته است، نقطه رضایت مردم در پیشبرد احیاء این زمین تلاش های خوبی را به منصه عمل گذارد.

 

گفتنی است، با اجرای شبکه آبیاری تحت فشار 50 درصد صرفه جویی اتفاق افتاده است و این هم به درایت شرکت کشت و صنعت مطهری بوده است.

 

و دیگر اینکه با همت سازمان زیباسازی پارک های استان کاشت 11 هزار گل محمدی در حاشیه بلوار کاشته شده است که به نوبه خود برای مردم منطقه می تواند جبران خاطره تلخ تنش ها به این باغ باشد.

 

لازم به ذکر است، ۱۰۰ هکتار از باغ سیب مهرشهر کرج، متعلق به بنیاد مستضعفان است و مابقی متعلق به دانشگاه علامه طباطبایی است.

 

 

کد خبر 611963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha