حضرت زهرا (س) در این شب حسنین (ع) را بیدار نگه می داشتند

حجت الاسلام و المسلمین غروی گفت: طبق روایات احتمال شب قدر بودن شب 23 رمضان بسیار قوی است و به همین جهت در روایات دارد که حضرت زهرا (س) در طول روز حسنین (ع) را می خواباندند تا شب را بیدار بمانند.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد غروی عضو شورای عالی حوزه با اشاره به اهمیت شب های قدر و روایاتی که درباره شب 23 ماه رمضان وارد شده است به خبرنگار شبستان گفت: ماه رمضان، ماه ویژه ای است که از اهمیت بالایی برخوردار است و در فرمایشی از رسول خدا (ص) نقل شده که در خطبه ای فرمودند: این ماه بر شما نازل می شود در حالی که « هو سیدالشهور» این ماه آقا و سید ماههای دیگر است.

حجت الاسلام و المسلمین غروی تصریح کرد: شب قدر تنها یکی از ویژگی های ماه مبارک رمضان است به عبارت دیگر یکی از ویژگی ها و خواص رمضان آن است که شبی در آن قرار گرفته که بهتر از هزار ماه است. شب قدر، شب بسیار بزرگی است اما این غیر از عظمت و اهمیت خودماه مبارک رمضان است چنانکه در رابطه با ارزش خود ماه رمضان در روایات آمده است: تلاوت یک آیه قرآن در این ماه به اندازه یک ختم قران است و انجام اعمال واجب در این ماه 70 برابر ارزش دارد . همچنین در برخی دعاهای صحیفه سجادیه از این ماه، به عنوان ماه تمحیض نام برده شده است یعنی ماهی که انسان خود را در آن پاک می کند و ظاهراً، این ماه تنها به امت اسلام و امت پیامبر خاتم اختصاص دارد.

 

عضو شورای عالی حوزه با تبیین این مسله که چرا شب قدر در میان شبهای ماه رمضان دقیقاً مشخص نشده است خاطرنشان کرد: مشخص نبودن شب قدر حکمتی دارد و شاید یکی از دلایل آن این است که افراد از ظرفیت های این ماه و این شبها بهتر و بیشتر استفاده کنند. البته شب های 21 و 23 از احتمال بیشتری برخوردار است و آنچه که از روایات استفاده می شود احتمال شب قدر بودن در شب 23 بسیار قوی است. به همین جهت در روایات نقل شده است که حضرت زهرا (س) در طول روز بچه ها را می خواباندند تا بتوانند شب را بیدار بمانند.

وی افزود: شب قدر شبی است که در آن روح به همراه ملائکه نازل می شوند درباره روح در برخی روایات گفته شده که ایشان مقامی بالاتر از حضرت جبرئیل دارد و در این شب همراه با سایر ملائکه و فرشتگان به محضر کسی که مقام ولایت کبری در زمین به عهده اوست، نازل می شود.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه تصریح کرد: تقدیر بندگان خدا در کلیه امور مختلف مربوط به زندگی مادی و معنوی آنها، در این شب رقم می خورد البته اختیار خود انسان نیز در آن دخیل است مساله اختیار و اراده انسان یکی از فاکتورهای مهم در تعیین تقدیر و سرنوشت اوست لذا در این شب باید بسیار مراقب بود.

حجت الاسلام و المسلمین غروی یادآور شد: سعی کنیم شب قدر به فکر خودسازی، توبه و انابه باشیم بر گناهان گذشته و حال خود اشکی بریزیم و خود را پاک کنیم مراقبه و محاسبه ای در اعمال، رفتار و گفتار خود داشته باشیم اگر در اعمال و عبادات خود، کوتاهی، قصوری یا خطا و اشتباهی داشته ایم توبه کنیم و از خدا بخواهیم که آنچه در این شب برای ما رقم می خورد خیر و برکت باشد. چرا که  کلیه این امور در مقدرات ما موثر است و شاید همین یک دعای ما در این شب به هدف اجابت و استجابت الهی برسد.

پایان پیام/
 

کد خبر 61286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha