به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، رحمت الله رجایی، سرپرست دانشنامه گلستان، شب گذشته(9 اسفند) در آیین رونمایی از دانشنامه گلستان گفت: موسسه فرهنگی میرداماد با دانش کتابخانه ای اعظیم در کنار واحد های چون مرکز اسناد و عکس های تاریخی، مرکز تاریخی شفاهی، کانون گفتمان دینی و دیگر بخش ها یکی از مراکز مهم علمی نه فقط در سرزمین گرگان بلکه شمال کشور و حتی ایران است.
وی با اشاره به اینکه تدوین و گردآوری دانشنامه گلستان بر اساس نیاز صورت گرفته است، افزود: سرزمین گرگان به رغم تاریخ کهن، مشاهیر نامدار، منابع طبیعی غنی در بسیاری از موارد فاقد مستندات و نوشته های مکتوب و متناسب با روز و قابل دسترسی است.
رجایی اظهارداشت: با درک همین نیاز تلاش شد شناسایی و جمع آوری اطلاعات با استفاده از روش دانشنامه که در جهان و ایران مرسوم و پذیرفته شده است انجام پذیرد.
وی تصریح کرد: برای تحقق این امر مرکز دانشگاه گلستان در سال 84 در موسسه فرهنگی میرداماد تاسیس شد، شناسایی مدخل ها و پژوهشگران تاسیس کتابخانه تخصصی استان شناسایی و تدوین دستورالعمل ها نخستین گام ها برای تدوین دانشنامه گلستان بود.
سرپرست دانشنامه گلستان گفت: 350 مدخل از 600 مدخل گرد آوری شده توسط مرکز دانشنامه گلستان در سه جلد صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه مقالات دانشنامه توسط 85 نفر از پژوهشگران نوشته شده است، افزود: از مجموعه مقالات دانشنامه 216 مقاله در حوزه علوم انسانی و هنر است که در برگیرنده مشاهیر، شهرها و بلوکات تاریخی، میراث فرهنگی کتاب، زبان و گویش ها و اقوام است.
رجایی اظهارداشت: یکیاز ویژگی های دانشنامه گلستان توجه به حوزه علوم طبیعی به مفهوم عام است که 89 مقاله را در برمی گیرد و از این مقالات 35 مقاله اختصاصا در حوزه آب به نگارش درآمده است.
نظر شما