عقب نشینی واشنگتن از ادبیات تهدیدآمیز علیه ایران/ دلیلی برای بازگشت ایران به دوره تحریم وجود ندارد

خبرگزاری شبستان:تکرار ادعاهای بی‌پایه علیه ایران، عقب نشینی واشنگتن از ادبیات تهدیدآمیز علیه ایران، ترامپ باید مانع حمایت ایران از تروریسم شود، دلیلی برای بازگشت ایران به دوره تحریم وجود ندارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تکرار ادعاهای بی‌پایه علیه ایران، عقب نشینی واشنگتن از ادبیات تهدیدآمیز علیه ایران، ترامپ باید مانع حمایت ایران از تروریسم شود، دلیلی برای بازگشت ایران به دوره تحریم وجود ندارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا منتشر شد/تکرار ادعاهای بی‌پایه علیه ایران

وزارت خارجه آمریکا بامداد شنبه گزارش سالانه‌ای که مدعی است به ارزیابی حقوق بشر کشورهای مختلف می‌پردازد را منتشر کرد.

واشنگتن در گزارش سالانه سال ۲۰۱۶ درباره حقوق بشر ایران، به تکرار ادعاهای قبلی درباره تهران پرداخته است.

در بخشی از این گزارش ادعا شده «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری ایران  سال 2013، بعد از انتخاباتی غیرآزاد روی کارآمده است.

از گرارش‌های حقوق بشری آمریکا به دلیل روش‌شناسی نادرست، اتخاذ استانداردهای دوگانه، غرض‌ورزی و عدم رعایت اصل بی‌طرفی، نادیده گرفتن فرهنگ بومی و سبک زندگی سایر اجتماعات و مداخله‌جویی‌ در امور داخلی کشورها انتقاد به عمل آمده است.

گزارش حقوق بشر آمریکا در سال ۲۰۱۶ بار دیگر بدون در نظر گرفتن تفاوت‌های فرهنگی-اجتماعی و زمینه‌های مذهبی یکی از محورهای اتهام‌پراکنی علیه ایران را عدم توجه به آنچه حقوق هم‌جنس‌بازان خوانده شده قرار داده است.

این گزارش در حالی بامداد شنبه منتشر شد که عدم حضور رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در مراسم رونمایی از آن با انتقادهای گسترده‌ای مواجه شده است.

منتقدان عدم حضور تیلرسون را نشانه‌‌ای دیگر از تلاش ترامپ برای تبدیل کردن دستگاه دیپلماسی آمریکا به وزارتخانه‌ای در حاشیه و کم‌اهمیت عنوان کرده‌اند.  

ترامپ با تقویت میانه‌روهای ایران محدودیت‌های برجام را طولانی کند/ واشنگتن از ادبیات تهدیدآمیز علیه ایران عقب نشسته است

وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در یادداشتی روز جمعه به بررسی دلایلی پرداخته که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را پاره نخواهد کرد.

«سی‌ان‌ان» با یادآوری اینکه دونالد ترامپ و تیم او در زمان جاری بودن رقابت‌های انتخاباتی وعده لغو برجام را داده بودند نوشته است: «اما الان دیگر از آن لحن 'توافق را پاره کنید' خبری نیست و نخواهد بود.»

در ادامه این تحلیل آمده است: «در واقع، رئیس‌جمهور در پیامش به کنگره روز سه‌شنبه تنها یک بار به نام ایران اشاره کرد.»

این گزارش می‌افزاید: «واقعیت این است که ترامپ به توافق هسته‌ای ایران دست نخواهد زد و به نظر می‌رسد اسرائیل هم از این مسئله ناخشنود نیست.»

سی‌ان‌ان نوشته که این موضوع چندین دلیل دارد: «اول اینکه سران نظامی اسرائیل به نتانیاهو گفته‌اند که نمی‌توانند در جنگ (در برابر ایران) پیروز شوند.»

در ادامه این تحلیل آمده است: «آنچه ارتش اسرائیل به درک آن رسیده همان چیزی است که ارتش آمریکا می‌داند. هر گونه حمله (به تأسیسات هسته‌ای ایران) مستلزم حمله به چندین موضع سخت، به شدت عمقی و سخت خواهد بود.»

«سی‌ان‌ان» پس از اشاره به اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی در بعد نظامی قادر به شکست ایران نخواهند بود به دیگر جنبه‌هایی که هر گونه رویارویی نظامی با ایران را ناممکن می‌کنند نیز اشاره کرده است.

«این روزها چیزهایی بیشتر از پارانویا و حساسیت‌های اسرائیل در معرض خطر قرار دارند. ایران در حال ایفای نقش فزاینده‌ای علیه تهدید تروریست‌های رادیکال است.»

«به ویژه هنگامی که نیروهای عراقی با همراهی مشاوران آمریکایی مأموریتشان در آزادی موصل را تکمیل کرده و توجهشان را معطوف مقرهای داعش در رقه کنند، نیروهای ایرانی اهمیت به سزایی در این مراحل پایانی جنگ خواهند داشت.»

سی‌ان‌ان تأکید کرده است: «بنابراین، در حالی که ترامپ آماده است تا از تصمیم‌هایی برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران بابت برنامه موشکی استقبال کند او از دیدگاه‌هایی که مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابقش در خصوص ایران دارد، عقب نشسته است.»

سی‌ان‌ان در ادامه این تحلیل با یادآوری این موضوع که برخی از محدودیت‌های مندرج در برجام دائمی نیستند و با انقضای آن از بین می‌روند پیشنهاد کرده دولت ترامپ برای نامحدود کردن مفاد این توافق به گروه‌های به اصطلاح «میانه‌رو» در تهران، امتیاز بدهد.

«امتیازهای بیشتر به گروه‌های میانه‌روتر در تهران می‌تواند دامنه نفوذ توافق هسته‌ای را برای مدت نامعلوم طولانی کند.»

تد کروز: ترامپ باید مانع حمایت ایران از تروریسم شود

«تد کروز» سناتور آمریکایی طی یادداشتی در پایگاه خبری «یو‌اس‌ای تودی» ضمن ادعای حمایت ایران از گروه‌های تروریستی خواستار برخورد دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید ایالات متحده با ایران شد.

در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه دولت ترامپ بعد از 8 سال مسامحه دولت اوباما با ایران، اکنون مقابل خصومت تهران می‌ایستد، آمده است: «زمانی که اخبار ایران از تلویزیون‌های مردم آمریکا پخش می‌شود، دیگر به دیدن اقدامات شرورانه‌ای مانند آزمایش موشک‌های بالستیک، آزار نیروهای آمریکایی و زندانی کردن شهروندان آنها عادت کرده‌اند.»

کروز با بیان اینکه آمریکا باید مانع حمایت ایران از گروه‌های تروریستی شود، نوشت: «دولت ترامپ باید تعیین کند سپاه پاسداران ایران یک گروه تروریستی است یا نه.»

وی در ادامه حتی ایران را به حمایت از سازمان تروریستی «القاعده» متهم کرد.

مهر:

مأمور عامل ضرب و شتم شهروندان ایرانی در مرزهای ترکیه اخراج شد

مأمور عامل ضرب و شتم شهروندان ایرانی در مرزهای ترکیه اخراج شد. در پی فشار دیپلماتیک و کنسولی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا و اعلام مراتب اعتراض شدید به مقامات وزارت امور خارجه ترکیه، مامور خاطی گمرک مرزی «گوربولاغ» و عامل ضرب و شتم شهروند ایرانی از کار اخراج شد.

گفتنی است، انتشار یک فایل ویدئویی که در آن یک مأمور ترکیه ای در اقدامی غیرانسانی، شهروندان ایرانی را به وسیله باتوم مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد، موجی از اعتراضات در محافل دیپلماتیک جمهوری اسلامی را به دنبال داشت.

دلیلی برای بازگشت ایران به دوره تحریم وجود ندارد

مواضع «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری تازه روی کار آمده آمریکا بعضا در محافل سیاسی جنجال برانگیز شده است. جدایی واشنگتن از پیمان ترانس پاسیفیک از جمله این موارد است که وی پس از آغاز بکار خود بر اساس آنچه که از پیش وعده داده بود عمل کرد.

تناقض برخورد اروپا و آمریکا در خصوص توافق هسته ای ایران از دیگر مواردی است که اظهارنظرهای مختلف را بدنبال داشته است. به همین منظور خبرنگار مهر گفتگویی با کارشناس آلمانی خاورمیانه و از کارشناسان ارشد شبکه خبری دویچه وله آلمان انجام داده است که در ادامه می آید.

«پیتر فیلیپ» ۲۳ سال به عنوان خبرنگار اعزامی از سوی رادیو آلمان، روزنامه های تاگس آنسایگر، زوددویچه و شمار دیگری از مطبوعات و رسانه های آلمان فعالیت داشته است. فیلیپ از سال ۱۹۹۱ بار دیگر به رادیو آلمان بازگشت و علاوه بر عهده داشتن مسئولیت بخش خاورمیانه، مقالات و تحلیل های بسیاری در حوزه خاورمیانه به رشته تحریر در آورد. وی از سال ۲۰۰۹ میلادی خود را در ظاهر بازنشسته کرد، اما همچنان علاوه بر مطالعه درباره خاورمیانه تحلیل های دقیق و تاثیرگذاری درخصوص خاورمیانه می نویسد.

*ترامپ چه در کمپین های انتخاباتی و چه از زمان به قدرت رسیدن، مسائلی را در خصوص اروپا مطرح کرده است که به مذاق متحدان این کشور از جمله فرانسه و آلمان خوش نیامده است. انتقاد وی از پرداخت سهم کشورها به ناتو باعث شد تا فرضیه تشکیل ارتش مشترک اروپایی تقویت شود. به نظر شما دلایل موضع گیری های ترامپ در خصوص ناتو چیست؟

«دونالد ترامپ» در زمان فعالیت های انتخاباتی خود وعده داد که تعهدات آمریکا را در ائتلاف های بین المللی تعدیل کرده و حتی میزان آن را کاهش دهد تا بار مسئولیت یک جانبه از دوش آمریکا برداشته شده و پایان یابد.

ناتو از منظر رئیس جمهوری جدید آمریکا سازمانی اضافه و ناکارآمد است. ترامپ پس از انتخابات از طریق «جیمز ماتیس» وزیر دفاع منصوب شده خود این پیام را به ناتو رساند. وی همچنین به کرات اعلام کرد که کشورهای اروپایی موظفند تا هزینه نظامی بیشتری برای تامین امنیت خویش در چارچوب ناتو بپردازند.

این در خواست تاکنون با مقاومت کمی از سوی ناتو مواجه شده است، زیرا مدت هاست که در ناتو همه می دانند که خود وی نیز تعهدات خود را نمی تواند آنطور که بیان کرده، به انجام برساند. این مورد درباره آلمان نیز صدق می کند، در حالی که «اورزلا فون در لاین» وزیر دفاع آلمان نیز بارها خواستار بهبود شرایط ناتو شده است.

*با توجه به اینکه ترامپ از مخالفان رژیم های تجاری است و از ترانس پاسیفیک نیز خارج شد، آینده پیمان تجاری ترانس پاسیفیک را چگونه ارزیابی می کنید؟

پیش بینی آینده پیمان ترانس پاسیفیک کمی دشوار به نظر می رسد. در بحران های سیاسی اروپا این نظر غالب است که ترامپ درصدد آن است که در عین به انزوا کشاندن آمریکا به نوعی محوریت مسائل بین المللی را نیز در دست داشته باشد.

کناره گیری آمریکا از ترانس پاسیفیک این پیامد را در بر داشت که به چین فرصت اعمال الگوها و طرح ها خود را داد. به هر حال باید به این نکته اذعان داشت که پیمان ترانس پاسیفیک متلاشی نشده و از بین نرفته است.

*آینده روابط آمریکا و اتحادیه اروپا را در سایه ترامپ چطور ارزیابی می کنید؟

بخش عمده ای از مناسبات آتی آمریکا به اتحادیه اروپا به نتایج انتخابات آتی در کشورهای هلند و فرانسه و همچنین انتخابات ماه سپتامبر آلمان بستگی دارد.

منتقدان عرصه سیاست در اروپا بر این عقیده اند که باید در برخورد با آمریکا جانب احتیاط را در پیش گرفت، زیرا وی به دنبال ملی گرایی است و از همین رو اروپا محتاطانه در مسیر مناسبات با واشنگتن گام بر می دارد. کشورهای اروپایی همواره در پی استقلال و افزایش توانمندی خود هستند.

*روابط ایران و اتحادیه اروپا را چطور ارزیابی می کنید؟

شمار زیادی از کشورهای اروپایی خواهان در پیش گرفتن سیاست مستقل با ایران بوده و درصدد حمایت کورکورانه از سیاست های واشنگتن در قبال ایران نیستند. به خصوص اینکه اتحادیه اروپا ادعای نسنجیده آمریکا در قبال نقض توافق هسته ای از سوی ایران را به هیچ وجه نمی پذیرد.

تاکنون شمار زیادی از کشورهای مهم اتحادیه اروپا بر این عقیده هستند که ایران تاکنون به تعهدات خود در قبال توافق هسته ای پایبند بوده و هیچ دلیلی برای برگشت به دوره تحریم وجود ندارد.

اتحادیه اروپا علاقمند است تا مناسبات خود با ایران با را نه تنها در زمینه اقتصادی که در سایر زمینه ها تعمیق بخشد و گسترش دهد. اروپایی ها می دانند که در مناسبات با ایران نباید به طناب آمریکا آویزان شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

واشنگتن پست: پوتین در صورت نیاز به کمک ترامپ باید ایران و اسد را کنار بگذارد

روزنامه واشنگتن پست با بررسی نقش روسیه در بحران سوریه نوشت: اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می خواهد آمریکا به او در حل بحران سوریه کمک کند به گونه ای که مصالح مسکو حفظ شود، باید دست از حمایت از ایران و نظام سوریه بردارد.

در سرمقاله واشنگتن پست آمده است: روابط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با همتای روسیه اش همچنان مبهم است و این موضوع باعث نگرانی شده است. اما نیکی هالی، سفیر امریکا در سازمان ملل روسیه را به علت وتوی قطعنامه اخیر علیه نظام بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به اتهام استفاده از سلاح شیمیایی علیه مخالفان را به شدت محکوم کرد.

این روزنامه افزود: سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در روز رأی گیری درباره این قطعنامه در شورای امنیت ناهار را به همراه دونالد ترامپ و معاونش مایک پنس صرف کرده و بر انجام رأی گیری درباره این قطعنامه در شورای امنیت با هدف ثبت موضع روسیه و چین درباره این موضوع خطرناک تأکید داشت.

به نوشته واشنگتن پست، موضع نیکی هالی همچنین این پیام را به ولادیمیر پوتین می دهد که علاقه مندی دونالد ترامپ به شرکت مسکو در جنگ علیه داعش به منزله نادیده گرفتن "نقض بسیار گسترده حقوق بشر در سوریه" یا "حمایت از نظام بشار اسد" نیست.

این روزنامه خاطرنشان کرد همپیمانی دونالد ترامپ با روسیه که در به وجود آمدن وضعیت کنونی در سوریه نقش دارد به تخریب وجهه آمریکا و همچنین آسیب دیدن روابط این کشور با همپیمانانش در خاورمیانه می انجامد و این وضعیت فقط به نفع ایران است.

واشنگتن پست افزود: ولادیمیر پوتین که بسیار اصرار می کند آماده دست برداشتن از حمایت هایش از بشار اسد است در حال حاضر برای هماهنگی با ترکیه درباره روند صلح جدیدی در سوریه تلاش می کند و در این زمینه امریکا را مستثنی کرده است. اما این عملیات متوقف شده است تا موضع دولت جدید واشنگتن مشخص شود.

این روزنامه امریکایی در پایان خاطرنشان کرد در صورتی که پوتین نیاز به کمک ترامپ برای حل بحران سوریه و حفظ منافع روسیه در آن کشور دارد باید ایران را کنار بگذارد و به حمایت از نظام سوریه پایان دهد.

جنگنده ایرانی، در میان 10 جنگنده برتر قرن 21

خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارشی از جنگنده ایرانی در حال ساخت «قاهر 313» -که در سال 2013 میلادی از آن رونمایی شد- به عنوان یکی از 10 جنگنده برتر نسل پنجم جهان در قرن بیست و یکم یاد کرد.

در فهرست برترین جنگنده‌های نسل پنجم اسپوتنیک، جنگنده‌هایی از کشوهای آمریکا، روسیه، چین، ژاپن، انگلیس و هند نیز قرار دارد.

صدر این فهرست را جنگنده چندمنظوره‌ی آمریکایی «اف-22» از آن خود کرده است. 

کد خبر 614326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha