خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تولید ناخالص داخلی سوئد در سال ۲۰۰۶ میلادی ۱/۱۲۰۰میلیارد دلار بود و رشدی ۵/۴ درصدی را نسبت به سال پیش از آن نشان میداد. نرخ بیکاری این کشور ۶/۵درصد است. آماری از جمعیت زیر خط فقر این کشور در دسترس نیست اما به نظر میرسد این آمار نباید چندان بالا باشد. تورم در این کشور ۴/۱درصد است. ۳۵ درصد از محصولات صادراتی این کشور را ماشینآلات تشکیل میدهد و بقیه شامل وسایل نقلیه موتوری، کاغذ و مشتقات آن، چوب، محصولات آهنی و فولادی و مواد شیمیایی است که به کشورهای آلمان (۸/۹درصد)، آمریکا (۳/۹ درصد)، انگلستان (۱/۷ درصد)، دانمارک(۹/۶ درصد)، فنلاند(۶ درصد)، فرانسه(۹/۴ درصد)، هلند(۷/۴ درصد) و بلژیک(۵/۴درصد) صادر میشود.
بنابراین گزارش، سوئد در حال حاضر به دنبال برقراری ارتباط اقتصادی در حوزه ارتباطات با ایران است در این راستا ماه گذشته همکاری های مراکز علمی آموزشی و دانشگاهی با هدف انجام تحقیق و توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات مدنظر قرار گرفته بود و ایرنا در این رابطه به نقل از محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نوشته بود: "در دیدار با پیتر اریکسون، وزیرتوسعه دیجیتال و نوسازی سوئد بر همکاری های مراکز علمی آموزشی و دانشگاهی با هدف انجام تحقیق و توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید شد. نظر به توسعه سریع بخش ارتباطات و تکنولوژی دیجیتال و نقش آن در توسعه آینده ایران مایل هستیم تا از تجربیات و پیشرفت های شرکت های سوئدی در زمینه تولید و سرمایه گذاری مشترک در راستای منافع و مصالح طرفین استفاده شود. با در نظر داشتن بازارهای منطقه و با حمایت دولت سوئد، امیدواریم بتوان سرمایه گذاری در بخش های مختلف مخابرات و ارتباطات و تأمین منابع مالی به منظور تولید در داخل کشور را گسترش داد."
این گزارش می افزاید: به تازگی نیز نخستوزیر سوئد سفری به ایران داشت و در این سفر با رهبر انقلاب و مقامات کشورمان دیداری داشت و در خلال این دیدار از آمادگی و علاقمندی شرکت های سوئدی برای سرمایه گذاری در ایران خبر داد. ایرنا در این زمینه به نقل از ایلوا بری، مدیر اجرایی بخش سرمایه گذاری وزارت بازرگانی سوئد نوشته است: "شرکت های سوئدی با انتقال دانش فنی برای سرمایه گذاری در ایران بسیار علاقه مند هستند. حضور مدیران شرکت های بزرگ سوئدی از جمله ولوو، اسکانیا، اریکسون و بانک دانسکه در تهران نشان از علاقمندی این شرکت ها برای توسعه فعالیت های شان در ایران است. شرکت های سوئدی برای توسعه همکاری های خود با شرکت های ایرانی اهمیت زیادی قایل هستند، به طوری که با تشکیل دفتر تجاری ایران و سوئد، با توسعه مناسبات تجاری و صنعتی بین دو کشور زمینه انتقال دانش فنی به ایران نیز فراهم خواهد شد. شرکت های سوئدی در بخش انرژی های نو در ایران زمینه های همکاری زیادی دارند، در این زمینه شرکت های دو کشور می توانند با استفاده از تامین مالی شرکت های سوئدی همکاری های خود را آغاز کنند و امیدواریم با حضور نخست وزیر سوئد در تهران، شاهد امضای قراردادهای همکاری بین شرکت های ایرانی و سوئدی در زمینه انرژی های نو باشیم."
یادآور می شود: برخی آمارها حاکی است در سال های 2003 و 2004 ایران به ترتیب بیست و یکمین و بیست وهشتمین کشور صادر کننده کالا به سوئد بود، اما یکسال بعد (2005) کشورمان از فهرست 30 کشور صادرکننده به این کشور حوزه اسکاندیناودی خارج شد. در چند سال گذشته که تحریم ها مانع از رونق یابی روابط خارجی ایران می شد، مبادلات تجاری ایران و سوئد به یک چهارم کاهش یافت و از از 10 میلیارد کرون (یک میلیارد و 100 میلیون دلار) به حدود 2.5 میلیارد کرون (282 میلیون دلار) رسید. آمارهای انتشار یافته درباره میزان مبادلات بین دو کشور در سال 2014 (پیش از توافق هسته ای) تفاوت چشمگیری را بین صادرات ایران به سوئد و واردات از آن کشور نشان می داد. به طوری که از حدود 345 میلیون دلار مبادلات تجاری در آن سال 14 میلیون و 666 هزار دلار صادرات ایران به سوئد و ارزش صادرات سوئد به ایران معادل 330 میلیون و 150 هزار دلار بود.
نظر شما