کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، حلاّل آسیب‌های اجتماعی باشند

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: مساجد می‌توانند مرکز حل آسیب‌های اجتماعی شوند و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در این مسیر می‌توانند مهم‌ترین نقش را ایفا کنند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، سیدرضا صالحی امیری، در مراسم بزرگداشت سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد که امروز، 15 اسفند در سالن همایش‌های سازمان حج و زیارت برگزار شد، گفت: مسجد، حریم امن الهی است و انسان با ورود به آن احساس امنیت می‌کند.

 

وی با بیان اینکه مسجد، مقدس و نور، جایگاه تابیدن نور به قلب و حضور انسان‌های مقدس است و پایگاه فضیلت، معنویت، عبادت، همنوایی و دیگرخواهی است، خاطرنشان کرد: مسجد از منظر آموزه‌های قرآن و عترت و اندیشه‌های امام و رهبری دارای جایگاه ارزشمند و بلندمرتبه‌ای است هرچند قدر آن را ندانسته‌ایم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: برای حل آسیب‌ها و مشکلات جامعه باید از مسجد، طلب شفا کرد زیرا مسجد، درمانگاه و شفابخش است و برای جامعه‌ی نیازمند زیست فرهنگی و معنوی و جامعه‌ی در معرض آسیب‌های مختلف اجتماعی، رجعت به مسجد، درمان است.

 

صالحی امیری گفت: اگر خانواده‌ها برای حل تهاجم فرهنگی و چالش‌های اجتماعی و فرهنگی فرزندان خود دچار دغدغه هستند باید درمان آن را از مساجد بجویند.

 

وی با اشاره به تبلیغات اشتباه در برابر مساجد و محدود کردن آن‌ها تنها به ابعاد عبادی و معنوی، خاطرنشان کرد: مسجد دارای کارکردهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و علمی است و مسجدیان همیشه در حریم امن الهی قرار دارند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: مسجد، محلی برای حل بسیاری از مشکلات نسل جوان است و از این منظر حرکت در کانون‌های فرهنگی هنری یک جهاد و اقدام مهم فرهنگی است.

 

صالحی امیری ابراز کرد: مساجد باید قطب فرهنگی هر محله و منطقه باشند و مانند آهن‌ربا همه را جذب کنند و خلاقانه و شکوفا اداره شوند و جذابیت‌های فراوانی برای حضور نسل جوان داشته باشند.

 

وی افزود: مساجد باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز برنامه داشته باشند و خانواده‌ها برای حل معضلاتی مانند طلاق پس از محله به مسجد، روحانیون و جوانان بسیجی مراجعه کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه فعال‌شدن نظام آموزش در مساجد می‌تواند با افزایش اطلاعات و دانش عمومی، پادزهر آسیب‌های اجتماعی را تولید کند، گفت: مساجد می‌توانند مرکز حل آسیب‌های اجتماعی شوند و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در این مسیر می‌توانند مهم‌ترین نقش را ایفا کنند.

 

صالحی امیری، خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن از فرهنگ مسجد و مسجدی‌ها دلیل افزایش دروغ، تهمت، رشوه، کم‌فروشی، طلاق و سایر مشکلات و آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.

 

وی ادامه داد: مسجدی بودن باید تبدیل به یک افتخار شود به طوری که در بیان فضیلت‌های یک فرد، او را مسجدی بنامیم و فرزندان ما باید زندگی خود را از مسجد آغاز کنند و نوجوانان حضور مستمر و فعالی در مساجد داشته باشند و نباید این خانه‌های خدا صرفا محل حضور میانسالان و کهنسالان باشند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: مسجد باید کانون گفتمان دینی، فرهنگی و عبادی و محلی برای گسترش گفت‌وگو میان انسان‌ها باشد و فعالان مسجدی و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید این خانه‌های خدا و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را در جامعه به کانون گفت‌وگو تبدیل کنند.

 

صالحی امیری ابراز کرد: هر مسجد یک باشگاه فرهنگی شود و عده‌ای در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای تحقق این موضوع تلاش کنند، حضور در مسجد صرفا نیازمند حضور فیزیکی نیست و می‌توان با استفاده از فناوری‌های نو، مسجد را به یک باشگاه فرهنگی تبدیل کرد.

 

وی با بیان اینکه مسجد، کانون تراوش معرفت و فضیلت است و به شعاع بی‌نهایت می‌توان از این معارف با حضور در فضای آن استفاده کرد، افزود: اگر شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی و خبرگزاری‌ها کار روزانه خود را با تلاوت یک آیه شروع کنند، آن‌گاه هر روز 40 میلیون نفر در معرض انوار نورانی قرآن قرار می‌گیرند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: هر مسجد باید تبدیل به یک کانون اطلاع‌رسانی شود و اهل محل باید اطلاعات خود را از مسجدی‌ها بگیرند و دارای مراکز مشاوره، درمان و سلامت نیز باشند تا مردم اعتقاد یابند مساجد صرفا محل عبادت نیستند.

 

صالحی امیری گفت: مساجد باید مرکز انتشارات نیز باشند به طوری که تولیدات فرهیختگان، حوزویان و دانشگاهیان در آن‌ها انتشار یابند و مرکز رفع فقر و تبعیض و ایجاد عدالت و شکل‌گیری ارتباط میان فرودستان و بالادستان شوند.

 

وی اضافه کرد: مساجد می‌توانند محور الگوسازی شوند و اهالی آن با انجام کارکردهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، درمانی، آموزشی و علمی می‌توانند الگوی دیگران باشند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: مساجد باید برنامه داشته باشند، به طور مثال از اکنون برای سال 96 برنامه داشته باشند و همواره برنامه یک ساله داشته باشند.

 

صالحی امیری در بخش دیگری از سخنانش، گفت: کانون‌های فرهنگی هنری نیز باید از روزمرگی فاصله بگیرند و برای جذب جوانان برنامه‌های خلاقانه داشته باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: تشکیل شورای مسجد با حضور نخبگان و فرهخیتگان و استمرار جلسات آن می‌تواند مسجد را محور محلات قرار دهد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: مسجد باید محور حل تمام مسایل جامعه و کانون زیست فرهنگی و معنوی آن باشد و با تولید فضای معرفتی و معنوی، جامعه را تحت تاثیر خود قرار دهد و کانون‌های فرهنگی هنری می‌توانند تمام کارکردهای گفته شده درباره مساجد را تحقق بخشند.

 

صالحی امیری با بیان اینکه سرمایه‌گذاری برای مساجد موجب کاهش بودجه‌ها و چالش‌های دولت‌ها می‌شود، افزود: سرمایه‌گذاری در مساجد، هزینه نیست بلکه دارای بازدهی مضاعف و موجب کاهش بودجه‌های دولت می‌شود.

 

وی با بیان اینکه مسجد و قرآن می‌توانند پاسخ روشنی به نیازهای امروز جامعه بدهند، خاطرنشان کرد: تقویت مساجد، نیز موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی می‌شود، بنابراین همه باید برای تقویت مساجد برنامه‌ریزی و کوشش کنیم.

 

 

 

 

کد خبر 614796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha