به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، خلیل آقاجانلو، مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان امروز(16 اسفند) در نشست خبری با خبرنگاران استان زنجان با تبریک هفته منابع طبیعی اظهار کرد: یکی از چالش های اصلی کشور روند تغییرات اقلیمی در دنیاست که این مساله در منطقه خاورمیانه سریع تر اتفاق می افتد.
آقاجانلو به ریزگردهای خوزستان، سیل ها، خشک شدن جنگل ها و تخریب مناطق به عنوان چالش های منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: رسانه ها می توانند در راستای فرهنگ سازی و استفاده بهینه از منابع طبیعی کمک حال این مجموعه باشند.
مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان به روند تبدیل مراتع به دیم زارها اشاره و عامل اصلی این پدیده را تخریب پوشش و وقوع ریزگردها عنوان کرد و گفت: امید می رود با کمک دست اندرکاران این مهم را حل کرد.
وی به برنامه های هفته منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: دیدار با امام جمعه زنجان و تاکیدات ایشان به این موضوع که به کمک منابع طبیعی آمد می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات حوزه منابع طبیعی باشد.
این مقام مسوول به یک هزار و 500 هکتار آتش سوزی در منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: این آتش سوزی ها عامل انسانی است و اطفاء حریق جنگل ها بسیار دشوار می باشد.
آقاجانلو، یکی از ظرفیت های کشور را گیاهان دارویی و تنوع گیاهی در زنجان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تولید گل محمدی در نهالستان های استان آغاز شده است و زمینه برای کشت این گیاهان در استان فراهم شده است.
معاون فنی منابع طبیعی استان زنجان هم در ادامه اظهار کرد: امسال 21 گونه نهال آماده و قابل توزیع در نهالستان زنجان وجود دارد و در هفته منابع طبیعی 300 اصله نهال توزیع می شود.
گنج خانلو با اشاره به اینکه برخی از این نهال ها برای توسعه فضای سبز مورد استفاده قرار می گیرد: اظهار کرد: از گونه صنوبر هم همه ساله 200 هزار اصله توزیع می شود.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه گونه زالزالک برای توسعه جنگل ها استفاده می شود، گفت: این نهال ها در نهالستان کوشکن تولید و در این هفته توزیع می شود.
گنج خانلو ادامه داد: به منظور راحتی ارباب رجوع توزیع نهال به شهرستان ها واگذار شده است .
موسوی معاون آبخیزداری، به اهمیت منابع طبیعی و آب اشاره کرد و افزود: این معاونت در طول سال های گذشته کنترل مناسبی در کنترل و مهار آب و تغذیه آب های زیرزمینی انجام داده است.
وی افزود: اعتبارات این حوزه نسبت به سال گذشته افزایش داشت از اینرو در حال حاضر اعتبارات ملی سال جاری 7 میلیارد و 800 میلیون تومان است ولی میزان اعتبار تخصیصی 640 میلیون تومان بوده است.
این مقام مسوول به رشد اعتبارات استانی هم اشاره کرد و گفت: یک میلیارد و 800 میلیون مصوب شد که 780 میلیون تومان تخصیص یافته است.
جلیل سلطان نژاد معاون حفاظت منابع طبیعی استان زنجان هم در سخنانی گفت: شناسایی و تخصیص اراضی و احاله مدیریت بهره وری طرح های منابع طبیعی و جایگزینی سوخت های مناسب برای بهره برداران از منابع طبیعی، مبارزه با آفات و بیماری جنگل و مرتع و مشخص شدن حد زراعت و مرتع و نظارت بر طرح های عمرانی از تخصص های این معاونت است.
وی عوارض دریافتی ها از بابت اکتشاف و فروش مواد معدنی از معادن را 27 درصد عنوان کرد و گفت: این مبالغ برای احیا و بازسازی منابع طبیعی مصرف می شود.
این مقام مسوول به عوامل تخریب منابع طبیعی شامل آتش سوزی، معادن، گیاه پزشکی، شخم تصرف و ... اشاره کرد و گفت: ضریب پوشش حفاظت از منابع طبیعی برای مقابله با تخریب منابع مهم است.
سلطان نژاد با بیان اینکه برای هر 70 هزار هکتار یک مامور و جنگل بان در استان فعالیت می کند، خاطرنشان کرد: 55 درصد پوشش استان شامل جنگل است که برای ارتقای این رقم نیازمند مشارکت مردم و افزایش امکانات هستیم.
وی با بیان اینکه قاچاق چوب و قوانین حفاظت از جنگل ها جرم کیفری دارد، گفت: در استان تلاش بر این است گونه های اراضی شناسایی شده و چوب هایی که قرار است قطع شوند نشانه گذاری و کنترل می شود.
علی اصغر رحیم نیا نماینده ولی فقیه در منابع طبیعی هم گفت: در بخش های ترویجی منابع طبیعی برنامه هایی در طول سال اجرا می شود..
وی به برنامه های سفیران انفال متشکل از روحانیون علاقمند به منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: برای آموزش روحانیون تمهیداتی در نظر گرفته شد و آموزش های تخصصی به این قشر ارائه شد و در 28 روستای چالش دار با منابع طبیعی اقدامات تبلیغی انجام دادند.
این مقام مسول به تهیه پیوست های فرهنگی و اجتماعی طرح های آبخیزداری هم اشاره کرد و گفت: طرح هایی نوشته شده و به سازمان ارائه شده است.
وی به جذب خیرین منابع طبیعی که نسبت به منابع طبیعی و شرب آب روستا دغدغه دارند اشاره کرد و گفت: از حضور این خیرین استفاده و مجمع خیرین منابع طبیعی راه اندازی می شود.
گل محمدی، مسوول آموزش و ترویج و مشارکت های مردمی منابع طبیعی هم به اقدامات ترویجی سازمان اشاره کرد و گفت: سازمان جنگل ها تاکید دارد تا به مردم در خصوص اهمیت، ارزش، چرایی، خطرات منابع طبیعی گوشزد شود.
وی به تاکیدات سازمان جنگل ها مبنی بر فشار و تخریب از سوی روستائیان به جهت معیشت پایین روستایئان اشاره کرد و گفت: از اینرو باید کاری کرد تا درآمدهایی در حوزه روستا ایجاد شود تا از فشار بر منابع طبیعی کاسته شود.
نظر شما