خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فولاد پر مصرفترین فلز صنعتی است و مصرفش پیوسته افزایش مییابد. امروزه تولید فولاد جهان نزدیک به هزار و سیصد میلیون تن در سال است. گفته میشود فولاد سازی از هندوستان به ایران آمده است، زیرا در دوران باستان، فولاد هندی بنام بوده است. فولاد چند جوشی است. برای ساختن فولاد، کربن آهن خامِ سفید را میسوزانند، تا از۵/۳ تا ۶ درصد به ۲/۰ تا ۵/۱ درصد وزنش کاهش یابد، عنصرهای دیگر را در آن اندازه میکنند تا فولاد خواسته شده ساخته شود. بنابراین گزارش، کشورمان در تولید فولاد دارای جایگاه بین المللی است به طوری که در سال 2010 در مقام هفدهم دنیا قرار داشت.
بنابراین گزارش، کشورمان دستیابی به ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد خام را در افق 1404 برنامه ریزی کرده است از این رو فعالیت های بیشتر و متمرکزتری را در صنعت فولاد به کار می برد تا جایی که به گفته وزیر صنعت و معدن تولید فولاد در سال 2016 رشد 10 درصدی داشته است.
این گزارش می افزاید: مهر در این زمینه به نقل از محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است: "در سال ۲۰۱۶ رشد جهانی فولاد در دنیا تنها یک درصد بوده است، در این شرایط، ایران ده درصد رشد را تجربه کرد. ایران رتبه شانزدهم در حوزه فولاد را در جهان کسب کرده و توانستیم در سال ۲۰۱۶ که رشد جهانی فولاد یک درصد بوده، تولید خود را ده درصد نسبت به سال ۲۰۱۵ افزایش دهیم. امیدواریم با این روند، پیش رویم و در حوزه فولاد، بیش از این حرف برای این داشته باشیم؛ این در حالی است که دولت قصد و عملش این نیست که در خلا تصمیم بگیرد و میخواهد منطق را حاکم کند."
یادآور می شود: کشورمان در زمینه تولید فولاد به پیشرفتی رسیده است که بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد؛ رشد تولید فولاد خام ایران در ماه اکتبر (دهم مهر تا دهم آبان ماه) نزدیک به 24 درصد رشد را ثبت کرده و این میزان در 10 ماهه میلادی (دوازدهم دی 1394 تا دهم آبان 1395) بیش از 9 درصد شده است و حال در بررسی تازه درباره عملکرد صادرات فولاد کشور در دوره هشت ماهه امسال (منتهی به آبان ماه) نشان می دهد، 13 کشور اسلامی 60 درصد اقلام صادراتی را به ارزش بیش از 940 میلیون دلار به خود اختصاص دادند.
نظر شما